שימוש בברקסין (נגד דלקת) ו-לוסק

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

07/09/2019 | 03:22 | מאת: אופיר

שלום רב, אני בן 49 שוחה ומתאמן בחדר כושר. וסובל זמן ממושך (כשנתיים) מכאבים בכתף ימין כתוצאה מדלקת/ הסתיידות. אציין שלפני כשנה לקחתי קספו 8 (לא עזר) ואח"כ ארקוקסיה (לא עזר). ואז תקופת מנוחה מספורט ופיזיוטרפיה הנמיכו את הכאבים למינימום (לא עבר לגמרי). אח"כ חזרתי לספורט בהדרגה ואחרי כמה חודשים גם הכאבים חזרו. לפני כחודש רופא משפחה נתן לי אתופן 500, והרוקח המליץ להוסיף לוסק לפני (חצי שעה לפני האוכל ואז אחרי האוכל את האתופן). הרוקח הסביר שזה כמו "מרפד" את הקיבה לפני. (האתופן לא עזר). עכשיו אורתופד המליץ לנסות ברקסין 20 ולהתחיל שוב פיזיוטרפיה. האם כדאי או מומלץ להוסיף לוסק לפני שלוקחים ברקסין ? (שכחתי לשאול את הרופא) האם ברקסין לא תרופה "חזקה" מידי עם תופעות לוואי ? איזה תרופה נוגדת דלקת עדיפה יותר ? תודה מראש על המענה.

08/09/2019 | 02:05 | מאת: אופיר

מפרט את סיכום ממצאי האולטראסאונד האחרון שעשיתי: ברוסיטיס בבורסה סובדלטואיד-סובאקרומיום.

12/09/2019 | 23:50 | מאת: אופיר

מה דעתכם: האם כדאי או מומלץ להוסיף לוסק לפני שלוקחים ברקסין ? (שכחתי לשאול את הרופא) האם ברקסין לא תרופה "חזקה" מידי עם תופעות לוואי ? איזה תרופה נוגדת דלקת עדיפה יותר ? תודה מראש על המענה.

ככלל, פורום זה נועד לתת מענה לשאלות הקשורות לתופעות לוואי הנובעות מטיפול תרופתי או תגובות בין תרופתיות לא נוכל להמליץ על טיפול ספציפי במסגרת הפורום. התכשירים שציינת, ביניהן Xefo, Arcoxia, Etopan ו- Brexin הינם תכשירים ממשפחת ה-NSAIDS (תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידיות) . תרופות ממשפחה זו מעכבות את האנזים COX 2 הקשור במנגנון הדלקת כאשר Brexin, Etopan ו- Xefo מעכבים גם האנזים COX 1 האחראי על ייצור הפרוסטגלנדילים המגנים על רירית הקיבה.(התרופה ארקוקסיה מעכבת את COX-2 באופן סלקטיבי וכך לא מעכבת את פעילותו של האנזים COX1) עיכוב האנזים COX 1 מביא להפחתה בהפרשת שכבת הריר הטבעית הקיימת בקיבה (המגנה עליה מפני החומציות המשמשת לעיכול המזון) וכתוצאה מכך חושף אותה לנזקי החומצה והיווצרות של כיבים. התכשיר לוסק, בעל החומר הפעיל omeprazole , שייך למשפחת מעכבי משאבות מימן. כתוצאה ממנגנון פעילותו, התכשיר מוריד את הפרשת החומצה בקיבה ומפחית את חשיפת רירית הקיבה לחומצה, על כן קיימת חשיבות לנטילת לוסק גם לפני נטילת Brexin . ככלל לכל טיפול תרופתי יש תופעות לוואי והרופא המטפל מתאים את הטיפול התרופתי בהתאם לתועלת הצפויה מהטיפול אל מול הסיכון שבתופעות הלוואי בהתאם למצב הרפואי וגורמי הסיכון של המטופל. תופעות הלוואי של התכשיר ברקסין (חומר פעיל Piroxicam) אופייניות לתופעות לוואי של תכשירים אחרים ממשפחת הNSAIDs וכוללות בעיקר תופעות לוואי במערכת העיכול כגון עצירות, בחילות, הקאות, צרבת ועליה בסיכון לכיבים. בנוסף יתכן כאב ראש, סחרחורת, רגישות לשמש ועליה בלחץ דם. הטיפול המתאים ביותר יקבע על ידי הרופא המטפל. רשימת תופעות הלוואי המלאה נמצאת בעלון התכשיר הזמין לצפיה במאגר התכשירים באתר משרד הבריאות. https://data.health.gov.il/drugs/alonim/Brexin_pt_heb_1427279718551.pdf

01/11/2023 | 19:45 | מאת: נפרת

קיבלתי ארקוקסיה ואחרי קריאה על תופעות הלוואי אני לא מתכוונת לקחת. איזה כדור את ממליצה לי לכאבים חזקים בברכיים במקום ארקוקסיה שאתייעץ על זה עם הרופא שלי. תודה

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי