תופעות לוואי לאחר הפסקת ציפרלקס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

01/10/2019 | 14:39 | מאת: אייל

היי אני אייל בן 26, התחלתי לקחת ציפרלקס החל מגיל 21 בערך לאחר הצעת פסיכיאטר בעקבות הרגשת לחץ כרוני שפתר אולי כ30% מהלחץ, ניסיתי להפסיק מספר פעמים וחוויתי תופעות לוואי שלא היו לי קודם לכן, כמו חרדות דיכאונות, התקפי חרדה וחוסר ריכוז. עשיתי הרבה עבודה עצמית לגבי הרגשת לחץ ועכשיו אינני מרגיש לחוץ יותר. לפני 5 חודשים החלטתי להפסיק שוב, כמובן שהפסקתי בהדרגה, תוך כדי חוויתי ורטיגו, ולאחר זמן מה באמת לא חוויתי יותר תופעות לוואי של לחץ חרדה ודיכאונות, אך נשארתי עם החוסר ריכוז. לאחר שהפסקתי עם הכדורים, אני חווה חוסר ריכוז, קושי בלהוציא מידע מהראש, בעיות זיכרון, שוכח מילים, חוסר מוטיבציה בעבודה, קושי בלחשוב על רעיונות חדשים, חוסר חדות וחוסר דמיון. תופעות אלה גורמות לי בעיות בתפקוד היומיומי, בעבודה, בתקשורת בין אישית, בלימודים וביזום עסק חדש. אני כבר 5 חודשים ככה ואני מתוסכל מהמצב, איך נפטרים מהתופעות האלה?

התכשיר Cipralex מכיל את החומר הפעיל Escitalopram ושייך למשפחת ה-SSRIs החוסמת קליטה חזרה של סרוטונין במוח. הפסקת הטיפול בתרופות ממשפחה זו, לאחר תקופת טיפול ממושכת עלולה להביא לתסמיני גמילה, כאשר השכיחות של הופעת התופעות עולה עם משך זמן ארוך יותר בו התרופה ניטלה ומינון גבוה יותר. התסמינים השכיחים בעת הפסקת התרופה כוללים בין היתר סחרחורת, עייפות, כאב ראש, בחילות, חרדה, בלבול, חוסר ריכוז, רעד, אי שקט, נדודי שינה ואי יציבות רגשית, אך הסימפטומים לרוב חולפים או פוחתים תוך מספר שבועות עד מספר חודשים. כמו כן, יש לקחת בחשבון שהפסקת הטיפול, ללא טיפול חליפי, מעלה את הסיכון לחזרת הבעיה והתסמינים שבגינם ניתן התכשיר. מומלץ לפנות לרופא בהקדם להמשך מעקב וליידע אותו על התסמינים.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי