שאלה בנושא trdyferon

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

03/01/2020 | 22:25 | מאת: מאי

ערב טוב בת 46, נוטלת אסיפירין 75 מג באופן קבוע רופאת המשפחה ביקשה שאקח תוסף ברזל למשך 30 יום מסוג trdyferon עקב ירידה בבדיקת הדם בברזל האם תוסף זה עם תופעות לוואי ? מתי כדאי ליטול את התוסף ? האם מתנגש עם אסיפירין? תודה רבה על המענה שבת שלום

TARDYFERON הינו תכשיר ברזל המכיל את החומר הפעיל Ferrous sulfate. תכשירי ברזל עלולים לגרום לתופעות לוואי בעיקר במערכת העיכול (כאבי בטן, עצירות וכולי) ובד"כ כתלות במינון שניטל. מבחינת הוראות הנטילה, יש ליטול עם כוס מים מלאה, לפני או עם הארוחה, אך אין ליטול ברזל בסמוך למזון העשיר בסידן/סיבים מלאים/קפאין או לתכשירים אחרים המכילים יוני דו ערכיים כמו מגנזיום, אבץ וסידן. מעבר לכך יש להשתמש עפ"י הנחיות השימוש הפרטניות המופעיות בעלון לצרכן של התכשיר (מצורף קישור). לא ידועה אינטראקציה בין תרופתית בין תרדיפרון ואספירין. https://data.health.gov.il/drugs/alonim/Rishum_3_25366217.PDF

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי