עליה בערכי הסוכר אחרי זריקת דיפרוספן

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

01/10/2019 | 06:33 | מאת: אדי

בעקבות תופעת אצבע קופצת , אצלי בשתי אצבעות בכף היד , קבלתי 2 זריקות של diprospan 2cc amp , לכל אצבע -זריקה אחת . בעקבות הזריקות הופיעו אצלי ערכים גבוהים של סוכרת בערכים של עד 160 וגם 190 , במכשיר ביתי . חלפו 5 ימים מאז הזריקות אבל עדיין ערכי הסוכר עומדים על כ 135 באמצע יום וגם אחרי צום הלילה של 8 שעות . חשוב לציין שאני מוגדר כבר שנים רבות כטרום סוכרתי עם ערכים של 115 -120 בבוקר אחרי צום הלילה ובהמשך היום בערכים 85-95 , שעתיים שלוש אחרי ארוחת צהריים . Ha1c נע אצלי כל השנים בין 6- 6.5 . משום מה רופאת המשפחה וגם רופאת אנדוקרינולוגיה בבית החולים החליטו שאני לא זקוק לטיפול תרופתי אלא רק על שמירת דיאטה ופעילות גופנית . אני בן 74 , מקבל בנוסף תרופה לאיזון לחץ הדם enaladex 10 mg וכן כדור ליפיטור של 20 מג . מבצע הליכות של 5 קמ שלוש פעמים בשבוע ומשחק טניס שלוש פעמים בשבוע כשעתיים בכל פעם . ההורים היו סוכרתיים . אני מבקש לדעת האם זריקות הקורטיזון שקבלתי גורמות לעליה בסוכרת ? כמה זמן תימשך תופעה זו ? האם באופן כללי לאור המצב הבריאותי שלי , היית ממליצה לי להתחיל בטיפול תרופתי לסוכרת ? מה ההמלצה שלך לגבי התרופה והמינון הרצוי ? תודה רבה ,

Diprospan הינה תמיסה להזרקה המכילה 2 נגזרות שונות של הסטרואיד Betamethasone. כבכל טיפול תרופתי - בנוסף לפעילות הרצויה של התרופה בזמן השימוש בה עלולות להופיע תופעות לוואי, כאשר מבין תופעות הלוואי האפשריות, תכשירי סטרואידים עלולים לגרום גם לעלייה ברמות גלוקוז בדם. גורמי הסיכון לעליה ברמות הגלוקוז כוללים את משך זמן נטילת הסטרואיד (תקופה ממושכת לעומת חד פעמית), היסטוריה של סוכרת, גיל, השמנה ועוד. במרבית המטופלים שאינם סוכרתיים, העלייה ברמות נצפית יום עד יומיים לאחר המתן כאשר רצוי לעקוב אחר רמות הסוכר למשך כ- 3-5 ימים לאחר המתן. בכל מקרה, יש להיוועץ עם רופא בנוגע למעקב הנדרש אחר רמות הגלוקוז. יש לציין כי פורום זה נועד לתת מענה לשאלות הקשורות לתופעות לוואי הנובעות מטיפול תרופתי או תגובות בין תרופתיות ולא נוכל להמליץ על טיפול ספציפי במסגרת הפורום.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי