ציפרודקס 500 ונורופתיה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

01/09/2019 | 17:48 | מאת: עופר

לקחתי את התרופה סה"כ 3 פעמים והפסקתי מפני חשש לאחר שקראתי את תופעות הלוואי שמיוחסות לה האם לאחר לקיחה כה קצרה יכולה להגרם נורופתיה? יש לי סמוך למועד הפסקת הלקיחה של התרופה תחושת צריבה בכפות רגליים ועקצוצים בידיים. (יום אחרי)

ככלל כל תרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים והטיפול ניתן כאשר התועלת הצפויה עולה על הנזק הפוטנציאלי לטיפול. הרגשת צריבה ועקצוץ הינן תופעות לוואי אשר נקשרו לשימוש בתכשירי אנטיביוטיקה ממשפחת הפלואורוקווינולונים וביניהם ציפרודקס (חומר פעיל ciprofloxacin) כאשר תופעות אלה עלולות להיות תסמינים של נוירופתיה, המתבטאת לרוב בהרגשת כאב, צריבה, עקצוץ, נימול, תחושת שריפה וחוסר תחושה. התופעה עלולה להופיע בכל שלב במהלך הטיפול ולרוב בתוך מספר ימים מתחילת הטיפול כאשר בנוסף לכך, עלולה להימשך חודשים ושנים גם לאחר הפסקת הטיפול ואף להיות בלתי הפיכה. יש לפנות לרופא המטפל בהקדם לשם בירור והמשך טיפול ומעקב.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי