דאלאצין 300 c תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

06/11/2019 | 16:54 | מאת: חנצ'וק

בת 60. מקבלת דאלאצין c 300 מג 4 פעמים ביום (מספיקה רק 3) כנגד אבצס,,,, פעם ביום בבוקר יש לי שלשול, האם זו סיבה להפסיק את הכדור ולפנות לרופא? או שהכוונה בשלשולים חריפים יותר?

החומר הפעיל בתכשיר Dalacin הינו Clindamycin . ל Dalacin תופעת לוואי נפוצה של שלשולים העלולה להופיע בכ 1-10% ממשתמשי התכשיר. בנוסף, לאנטיביוטיקה זו תופעת לוואי לא שכיחה אך חמורה של זיהום חמור במעיים (Pseudomembranous colitis) כאשר התסמין העיקרי לזיהום זה הינו הופעת שלשולים- אשר עלולים להופיע עד כחודשיים לאחר הטיפול האנטיביוטי. לא ציינת בפנייתך האם הופיעו תסמינים נוספים מלבד שלשולים, אך מומלץ לפנות לרופא לשלילת מחלה זיהומית, בפרט אם השלשולים אינם חולפים, או שהם מלווים בהופעת חום.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי