אנטיביוטיקה ציפרודקס 500 מ"ג

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

06/10/2019 | 03:41 | מאת: אורן

לקחתי אנטיביוטיקת ציפרודקס 500 מ"ג 3 פעמים, הפסקתי כי חשתי ברע. לאחר מספר ימים התחילו כפות הרגליים והידיים שלי לשרוף וגם העור בגב, אני סבור שפיתחתי נורירופטיה של העצבים הדקים. SFN, האם נוירופתיה מסןג זה שנגרמת בשל טוקסולוגיה של תרופה יכולה להיות הפיכה? יש אמצעים תומכים ברגנרציה עצבית? קראת באתרים רבים שהתרופה יכולה להעלות את הסיכון לפתח מחלות נורירולוגיות נוספות . בבקשה תשובתכם המהירה.

התכשיר ציפרודקס מכיל את החומר הפעיל Ciprofloxacin והינו אנטיביוטיקה ממשפחת הפלואורוקווינולונים. תופעות של שריפה וכאבים הינן תופעות לוואי ידועות למשפחת תרופות זו כאשר תופעות אלה עלולות להיות תסמינים של נוירופתיה, המתבטאת לרוב בהרגשת כאב, צריבה, עקצוץ, נימול, תחושת שריפה או חוסר תחושה. התופעה עלולה להופיע בכל שלב במהלך הטיפול ולרוב בתוך מספר ימים מתחילת הטיפול כאשר בנוסף לכך, עלולה להימשך חודשים ושנים גם לאחר הפסקת הטיפול ואף להיות בלתי הפיכה. כאשר מופיעה נוירופתיה בד"כ הטיפול בתרופה מופסק או מוחלף בהתאם לעניין כאשר נכון להיום, הטיפול המוצע הינו טיפול בתסמינים לפי הצורך. בנוסף לזאת, תרופות ממשפחת הפלואורוקוונולונים נקשרו לעליה בסיכון לתופעות נוספות הקשורות למערכת העצבים המרכזית כגון סחרחורת, רעד ואף פרכוסים (בשכיחות נמוכה) ויש להשתמש בזהירות במטופלים עם אפילפסיה או מחלות נוירולוגיות שונות. מומלץ לפנות לרופא המטפל לשם המשך בירור, טיפול מתאים ומעקב.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי