שימוש ברוקסט פלוס המכיל קודאין ומחלת copd

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

19/09/2019 | 22:09 | מאת: ורה

אני חצי שנה עם כאבים שורפים בכפות הרגליים ובשוקיים, לפני חודש החמיר מאוד, כאבי תופת לא יכולה ללכת זה עלה גם לירכיים ולאגן. יש לי copd ואני אלרגית לאספרין . האם אפשר להשתמש ברוקסט פלוס ? מכיל קודאין

רוקסט פלוס מכיל Paracetamol 500 מ"ג, caffeine 50 מ"ג ו- Codeine 15מ"ג. החומר הפעיל, Codeine, שייך למשפחת האופיואידים וניתן לשיכוך כאב ודיכוי שיעול. נטילת Codeine נקשרה עם תופעת לוואי של קוצר נשימה ואף דיכוי נשימה. על כן, במטופלים הסובלים ממחלות חסימתיות בדרכי הנשימה כגון אסתמה או COPD, יש להיוועץ ברופא לפני תחילת השימוש בתכשירים המכילים חומר זה. מצורף קישור לעלון לצרכן מתוך מאגר התרופות באתר משרד הבריאות. http://pantherprod.moh.health.gov.il:50000/webdynpro/resources/moh.gov.il/catalog/CatalogApp/~wd_cache_/~wd_key_c10fT0D0NKM7uQu5/Rokacet_Plus_pt_heb.pdf?sap-wd-download=1&sap-wd-dl_behaviour=2&sap-wd-cltwndid=WIDx1569489019549&sap-wd-secure-id=gzK_VpOCP21JLKNxa0I_rQ%3D%3D&sap-ext-sid=c1Z8GvO7BnNLh5vP4LEN2w--*9eFmxE0Oema47qwcOMOjA--%2Fpcd%3Aportal_content%2FPharma%2FRoles%2FPantherInternalRole%2FPantherInternal%2FCatalogApp%2Fmoh.gov.il%2Fcatalog%2FCatalogApp%2Fbase%2F&sap-wd-norefresh=X&sap-ep-version=7.40.201709191955 יש לפנות בהקדם לרופא המטפל על מנת להתאים את הטיפול המתאים ביותר.

https://data.health.gov.il/drugs/alonim/Rishum_11_475434119.pdf

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי