תופעות לוואי בטיפול התרופתי

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

03/12/2019 | 20:21 | מאת: ניסו

שלום רב! אני סובל מזה מספר שנים מערמונית מוגדלת ומהטלת שתן איטית ומקוטעת ומתעורר כמעט כל שעה וחצי להטיל שתן. לפני 6 חודשים ניתן לי ע י רופאי מירשם לכדור טמסולין 0.4 mg פעם ביום. אמנם מספר הפעמים שאני מתעורר ירד לכדי 3-4 פעמים אבל בעת קיום יחסי המין בסוף אין שפיכה כלל (איןן נוזל ). בביקורי האחרון סיפרתי על כך לרופא והצעתי שיחליף לי כדור במקום הטמסולין ואז נתן לי מירשם לפרמיקסון 160 mg פעמיים ביום. האם זה יכול להחזיר את מצב יחסי המין לתיקנו? אשמח מאוד לישמוע דעתך, ואודה לך מיקרב לב!

התכשיר TAMSULIN המכיל את החומר הפעיל TAMSULOSIN HYDROCHLORIDE מותווה לטיפול בתסמינים של הגדלה שפירה של בלוטת הערמונית. מבין תופעות הלוואי לתכשיר , תופעות של הפרעות בשפיכה נקשרו לטיפול ומוגדרות כתופעות שכיחות המופיעות עם טיפול בתכשיר. קיימים דיווחים אודות הפרעות בשפיכה גם עם נטילת התכשיר Permixon (המכיל תמצית של הצמח "דקל ננסי" ) אך בשכיחות קטנה יותר. במידה ואין שינוי בתופעה עם החלפת הטיפול, מומלץ לפנות לרופא המטפל להמשך מעקב/ התאמת הטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי