azithromycin אינטראקציה עם atorvastatin

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

24/10/2019 | 16:58 | מאת: רוזה

שלום , אני מקבלת atorvastatin צריכה לקבל azithromycin , קראתי שיש אינראקציה ביניהם , אם אני אפסיק לקחת lipitor לצורך טיפול ב azenil תוך כמה זמן השפעה שלו ממשיכה

azithromycin הינו תכשיר אנטיביוטי מקבוצת המקרולידים. באופן כללי, נטילה במקביל של אנטיביוטיקה מקבוצת המקרולידים יחד עם תכשירים מקבוצת הסטטינים כגון atorvastatin , מביאה לעליה פוטנציאלית ברמת הסטטין בדם ועקב כך עליה בסיכון לתופעות לוואי כמו חולשה וכאבי שרירים עד פגיעה בשריר. עם זאת, אינטראקציה זו נקשרה עם תכשירים אחרים ממשפחת המקרולידים כגון Clarithromycin או erythromycin עד כדי צורך בהגבלת מינון הסטטין שניטל. עבור azithromycin הסיכון לתופעות לוואי בעקבות האינטראקציה הינו קטן ואין צורך בהפסקת טיפול. בכל מקרה בו את חשה תופעות לוואי כגון חולשה, כאבי שרירים או שינוי צבע השתן יש לפנות לרופא המטפל להמשך בירור ומעקב.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי