תופעות לוואי מתוסף b12

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

05/09/2019 | 22:36 | מאת: ירדן

מאז שהתחלתי לקחת את טבליות המציצה התחילה לי פטריה על הפנים. האם יתכן שיש קשר בין השניים?

ככלל, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים כאשר תופעה המופיעה בסמיכות לתחילת טיפול או עליית מינון מעלה את הסבירות לקשר סיבתי בין תופעת הלוואי לתכשיר. תופעות לוואי של הופעת פריחה, שלפוחיות עוריות, המלווה לעיתים בגרד הינן תופעות לוואי אפשריות אשר נקשרו לשימוש בויטמין B12 במתן תוך ורידי. לא ידוע על קשר אפשרי בין תופעות לוואי אלו או זיהום פטרייתי המקושר עם נטילת B12 כטבלית מציצה. לא ציינת בפנייתך האם את מטופלת בתרופות נוספות, ובמידה וכן- האם חל שינוי באחת מהן. מומלץ לפנות לרופא להמשך בירור וטיפול מתאים.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי