אי מסיסות כמוסת לנטון מדוע

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

18/12/2019 | 13:24 | מאת: טובי

אני נוטל כמוסה אחת של לנטון בבוקר בגין ריפלוקס וצרבת. לאחרונה נוכחתי מספר פעמים כי הכמוסה לא מתמוססת ויוצאת עם הצואה.תוכן הכמוסה עיסה לבנה האם יתכן הדבר ולמה

לנטון המכיל את החומר הפעיל lansoprazole) ) הינה תרופה השייכת למשפחת מעכבי משאבות מימן (פרוטון) ובכך מעכבות הפרשת חומצה בקיבה. לאחר פניה לחברת התרופות, הכמוסות המצפות את החומר הפעיל הינן כמוסות ג'לטין אשר אמורות להתמוסס תוך זמן קצר בנוזלי הקיבה או במים כאשר הציפוי הפנימי מתפרק בתריסריון המהווה סביבה בסיסית יותר כך שלא צפוי להבחין בכמוסה ותוכנה בצואה. יש לציין כי על פי הוראות הנטילה, יש ליטול את התכשיר לפחות 30 דקות לפני האוכל. במידה והתופעה נמשכת ניתן לפנות לרופא המטפל וכן לדווח למערכת דיווחי תופעות לוואי של המחלקה לניהול סיכונים במשרד הבריאות https://sideeffects.health.gov.il/ כאשר הדיווח יועבר לחברת התרופות (ללא פרטים מזהים) לצורך חקירה .

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי