כאב בלתי נסבל במקום שקיבלתי בו את הזריקה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

20/12/2019 | 16:40 | מאת: אופיר

שלום קיבלתי זריקת פנצילין ,שתי אמפולות בשרירי בישבנים והימני והשמאלי הכאב הוא נוראי כאב ברמה שאני בקושי יכול ללכת בכל פעם שאני דורך ומנסה ללכת אני מרגיש כאב במקום של הזריקה בשריר העכוז האם הכאב הזה יעבור או שקרה משהן חמור אצלי בשרירים?

כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים כאשר תופעה המופיעה בסמיכות לקבלת טיפול מעלה את הסבירות לקשר סיבתי בין תופעת הלוואי לתכשיר. כאב בשריר הינו צפוי לאחר הזרקה תוך שרירית. עם זאת, לא ידוע על תופעה של פגיעה בלתי הפיכה בשריר לאחר מתן זריקת פניצילין לשריר. על כן, במידה והתופעה אינה חולפת יש לפנות בהקדם לרופא המטפל להמשך בירור סיבת הכאב וטיפול מתאים.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי