תחליף לתרופות להורדת כולסטרול

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

06/09/2019 | 01:06 | מאת: נועם

שלום בשנות הארבעים. במקרה של כולסטרול גבוה (כללי ורע) מעט מעל מעל הנורמה ללא גורמי סיכון נוספים מלבד עודף משקל. כשעולה השאלה האם טיפול תרופתי או משהו אחר. האם מלבד שינוי תזונתי ופעילות גופנית (פעילות אני בכל מקרה עשיתי ועושה), האם יש דרכים נוספות להוריד את רמות הכולסטרול הכללי והרע? מה בקשר לתוספי המזון הללו: 1. פיסטורולים (יש נוסטרול, פיסטרולים קומפלקס של סולגאר ועוד. 2. ניאצין (ללא בעירה) במינון של 200 מ"ג פעמיים ביום. 3. סובין שיבולת שועל 4. שמרי אורז אדום (שלגביו ממה שקראתי יש בו את החומר בפעיל בסטטינים) ובכמה אחוזים זה עשוי להוריד, ותוך כמה זמן? אשמח לחוות דעתכם תודה

ככלל, המידע אודות איכות, בטיחות ויעילות תוספי תזונה, מוגבל. באשר לתוספי התזונה עליהן שאלת, תוספת סטרולים באמצעות תזונה, יכולה לסייע בטיפול ברמות כולסטרול גבוהות. המידע אודות יעילותם של תוספי תזונה אלה הינו מוגבל יותר מאשר על מזון. תוספי שמרי אורז אדום מכילים ריכוזים שונים של חומרים, הנקראים monacolins הפועלים כסטטינים וכנראה התוספים יעילים בהפחתת רמות כולסטרול. ניאצין מפחית רמות כולסטרול במינונים גבוהים, אך ללא תועלת נצפית בתחלואה ותמותה ממחלות לב ולכן אינו מומלץ לטיפול בהיפרליפידמיה, אלא במקרים מיוחדים. יש לקחת בחשבון את תופעות הלוואי האפשריות לתכשיר ביניהן הפרעות בתפקודי כבד, הרחבת כלי דם, תופעות לוואי במערכת העיכול ועוד. תוסף סובין שיבולת שועל גם יתכן ויפחית LDL. אמנם התוספים שציינת יכולים להפחית רמות כולסטרול ו-LDL, אך המידע מוגבל לגבי התועלת הקלינית שלהם במניעת מחלות לב. כלומר במידה ונדרש טיפול תרופתי עפ"י הקווים המנחים המקובלים (לפי הסיכון לפתח מחלות לב וכלי דם), התועלת המניעתית של התוספים אינה מבוססת, כחלופה לטיפול תרופתי בסטטינים במידה ונדרש.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי