חולשה בגוף נמשך כבר שבוע

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

06/09/2019 | 19:51 | מאת: חולשה בגוף כבר למשך שבוע

שלום רב , אני חייל וכבר שבוע שאני מרגיש לא טוב , כאבי ראש קלים באזור הסינוסים (כשאני מתכופף כואב באזור הרכות) , מנוזל עם הרבה ליחה , אבל בעיקר מה שמפריע לי פשוט חולשה בכול הגוף לא יכול לעמוד על הרגליים הרבה זמן אני מרגיש עייף מהצהריים עד שאני הולך לישון ( ואני לא עושה פעילות פיזית ) אני בן אדם בריא בדרכ , ולא קרה לי דבר כזה עדיין . הרופאה בבסיס נתנה לי מוקסיפן 3 פעמים ביום למשך שבוע , אני כבר באמצע הטיפול ולא מרגיש שיפור אפילו להפך מרגיש יותר גרוע , אשמח לעזרה תודה!

ככלל, פורום זה נועד לתת מענה לשאלות הקשורות לתופעות לוואי הנובעות מטיפול תרופתי או תגובות בין תרופתיות. לא נוכל להמליץ על טיפול ספציפי במסגרת הפורום. מוקסיפן, המכיל את החומר הפעיל amoxicillin הינו תכשיר אנטיביוטי מקבוצת הפניצילינים. מוקסיפן מותווה לטיפול בין היתר בזיהומים בדרכי הנשימה כאשר במידה ומדובר בזיהום על רקע חיידקי, הפחתה בסימפטומים צפויה להתרחש תוך 7-15 ימים מתחילת נטילת התכשיר כתלות בחומרת הזיהום, מחלות רקע ועוד. רצוי שלא להפסיק טיפול אנטיביוטי ללא הוראה רפואית. יש לציין כי באופן כללי, ניתן להשתמש בנוסף בטיפול שאינו אנטיביוטי אשר יכול לסייע בהקלת הסימפטומים כגון משככי כאב ומפחיתי גודש ונזלת. יש לפנות לרופא המטפל בהקדם להמשך בירור וטיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי