טיפול בברך עקב שחיקה ליפני ניתוח

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

12/01/2020 | 15:57 | מאת: רובין חיים

לקחתי 2 כדו.. ביום אטופן 500 עשה לי כאב בטן ובחילות הרופא היחליף לקספו 8 מג .וגם אותו דבר .וזה אחרי האוכל .כמו שאמרה לי הרוקחת .מה עושים

התכשיר Etopan, המכיל את החומר הפעיל Etodolac והתכשיר Xefo המכיל את החומר הפעיל Lornoxicam שייכים למשפחת נוגדי הדלקת שאינם סטרודיאליים ומתווים לטיפול בכאב ומצבי דלקת. ככלל, לכל טיפול תרופתי יש תופעות לוואי והרופא המטפל מתאים את הטיפול בהתאם לתועלת הצפויה אל מול הסיכון שבתופעות הלוואי בהתאם למצב הרפואי וגורמי הסיכון של המטופל. תופעות במערכת העיכול כגון כאבי בטן ובחילות נקשרו לשימוש בתכשירים Etopan ו- Xefo בשכיחות גבוהה. יש לציין כי תסמינים אלו עלולים גם להעיד על תופעה של כיב פפטי אשר נקשרה לשימוש בתכשיר. קיימות חלופות טיפוליות בהן שכיחות התופעות במערכת העיכול קטנה יותר וכן תרופות אשר מורידות את רמת החומציות בקיבה ומסייעות במניעת תופעות הלוואי. יש להיוועץ עם הרופא המטפל באשר להמשך הטיפול והמעקב.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי