כאבי גב, זאלידאר ורוקסט פלוס

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

01/10/2019 | 12:29 | מאת: חלי

אני נוטלת זאלידאר ורוקסט פלוס יחד (1+1) כ 3 חודשים רצופים כ, 3 פעמים ביום (משמע כ 6 כדורים ביום) בעקבות כאבי גב פריצת דיסק הכאבים לא מרפים. אתמול ניסיתי להפסיק כי בעלי כעס ואמר שאגיע לדיאליזה... שאלותי: איך נמנעים מחוסר השינה, העצבים בגוף, פירכוסים וממש כאילו גמילה. האם זאלידאר ורוקסט פלוס פוגעים בכבד ובכליות. יש תחליף אחר לכאבים? מה עושים.

התכשיר Zaldiar מכיל paracetamol ו-tramadol שהינו משכך כאב אופיואידי והתכשיר Rokacet Plus מכיל Paracetamol 500מ"ג, caffeine 50מ"ג ו- Codeine15 מ"ג כאשר החומר הפעיל, Codeine שייך גם למשפחת האופיואידים וניתן גם לשיכוך כאב. באופן כללי הפסקת שימוש באופן פתאומי בתכשירים אלו עלולה לגרום לתסמיני גמילה הכוללים בין היתר תופעות של נדודי שינה, עצבנות, חרדה, רעד ועוד. כדי להפחית מתסמיני הגמילה רצוי להפחית מינון בהדרגה (למשל על פני מספר שבועות) ועל כן יש לפנות לרופא ליידע אותו אודות התסמינים ולהיוועץ עמו על הטיפול המתאים ביותר. פגיעה בתפקוד הכלייתי אינה תופעת לוואי ידועה בשימוש של זלדיאר או רוקסט פלוס אך מאחר והתרופה מתפנה מהגוף דרך הכליות, יש להשתמש בזהירות ובמינונים נמוכים יותר במטופלים עם ירידה חמורה בתפקודי הכליות. מבחינת פגיעה כבדית, החומר הפעיל Paracetamol הנמצא בשני התכשירים נקשר לפגיעה כבדית חמורה כאשר הסיכון לפגיעה הכבדית עולה בנטילת מינונים גבוהים של 4 גרם ליום ומעלה. יש לציין, כי נטילת שני תכשירים המכילים את החומר הפעיל (כגון זאלדיאר ורוקסט פלוס) עלולה להביא לנטילת מינונים גבוהים של Paracetamol ועליה בסיכון לפגיעה כבדית. יש לציין באופן כללי, כי שני התכשירים בעלי מרכיבים ממשפחת האופיואידים אשר משפיעים על מערכת העצבים המרכזית ושילובם עלול להוביל גם לדיכוי של מערכת העצבים המרכזית, פגיעה בערנות ודיכוי נשימתי. פורום זה לא נועד להמליץ על טיפולים תרופתיים למצבים רפואיים על כן יש לפנות לרופא לבירור ולהתאמת טיפול.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי