השפעות היוטירוקס על החשק המיני של אשה

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

08/11/2019 | 14:25 | מאת: ג'יימס ב.

אישתי נוטלת כדורי יוטירוקס. החשק המיני שלה ירד בהדרגה ל0. האם זה קשור לתרופה?

ככלל, תופעה המופיעה בסמיכות לתחילת טיפול או עליית מינון מעלה את הסבירות לקשר סיבתי בין תופעת הלוואי לתכשיר שנלקח. עם זאת, התכשיר Euthyrox (חומר פעיל- Levothyroxine ) לכשעצמו אינו מקושר עם שינויים בחשק המיני, אך שינויים ברמת הורמוני התירואיד בגוף עלולים להגביר את הסיכון לתופעות אלו. מומלץ ליידע את הרופא המטפל על מנת להחליט על המשך הטיפול /מעקב.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי