שאלה: האם זלידיאר מסכן אותי ?

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

30/12/2019 | 19:45 | מאת: אלישיב

שלום רב. אני שותה זלידיאר כבר שלושה חודשים כדור אחד ביום בגלל כאבים בגב תחתון עקב פריצת דיסק בL5- S1 בהתחלה הספיק לי כדור אחד ל24 שעות היום אני מרגיש שכדור אחד לא מספיק לי אפילו ל12 שעות בנוסף שאני מרגיש שההשפעה של הכדור יורדת יש לי כאבי שרירים ברגליים אני חושש שאני כבר מכור לזלדיאר רציתי לדעת מה עליי לעשות בכדי להפסיק עם הכדור הזה בצורה נכונה או אולי להחליף למשהו לא ממכר שיעזור לי לרדת מזלידיאר והאם הכאבים ברגליים קשורים להשפעה של הכדור ?? תודה מראש!

Zaldiar הינו תכשיר המכיל paracetamol (החומר הפעיל באקמול/דקסמול) , וכן-tramadol שהינו משכך כאבים מקבוצת האופיואידים. התכשיר מותווה לשיכוך כאב בינוני עד חמור. שימוש ממושך למרכיב Tramadol עלול לגרום לתלות והתמכרות וכן תופעה של סבילות שהיא הסתגלות הגוף לתרופה עד כדי צורך במינונים גבוהים יותר ויותר על מנת לקבל את אותה דרגת שיכוך כאבים. יש לציין כי הפסקה פתאומית בשימוש בתכשיר עלולה להביא להופעת תסמיני גמילה (כתלות במשך הטיפול והמינון שניטל) על כן במידה ויש רצון או צורך להפסיק את הטיפול בזלדיאר יש להיוועץ ברופא המטפל על אופן הפסקת הטיפול ובכל מקרה לבצע ירידה הדרגתית במינון. להלן קישור לדף המידע הבטיחותי על הסיכון לתלות והתמכרות בשימוש בתרופות ממשפחת האופיואידים : https://www.health.gov.il/unitsoffice/hd/mti/drugs/risk/doclib/opioids_he.pdf

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי