סידן

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

11/10/2012 | 15:55 | מאת: דלית

כמה סידן צריך לצרוך עם אבחנה של אוסטאופורוזיס המטופלת תרופתית, 1000 מ''ג ליום או 1200? (כולל מתוספים).איך נקבעה הרמה היומית ולמה יש הסבורים ש 1000 מ''ג מספיקים? אחרי שנים שהמליצו על 1200 מ''ג ביום? האם משקל הגוף משמעותי?

שלום. אין מדובר בדיוק מטמטי. ההמלצה היא מעל גיל 50 לצרוך סביב 1200 - 1000- מ"ג סידן סך הכל. ללא קשר למשקל הגוף. עדיף לצרוך את מירב הסידן בתזונה, ורק אם אין ברירה - תוספים. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך