מידע על תרופה

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

29/07/2012 | 18:30 | מאת: רונה

שלום רב, אני בת 56 מטופלת באספירין 100 מ"ג, סטטור 10 מ"ג, וטריטייס 1.25 מ"ג(לאחר ניתוח תיקון מסתם) בבדיקת צפיפות עצם התברר כי עלי לקחת תרופה כימית. הרופא המליץ על fosavance 70 מ"ג (שיש בתוכו גם ויטמין די אשר גם חסר לי.) שמעתי שבזמן טיפולי שיניים או השתלות, יש תרופה לסידן שאסור לקבל עקב ההשפעה שלה על הפה. האם זה נכון? והאם לתרופה המצויינת ישנן תופעות לוואי יחד עם התרופות שאני לוקחת או בכלל. תודה

רונה שלום רב. פוסאוונס שייך לקבוצת תרופות הנקראות ביספוספונטים. במקרים נדירים מאוד, בדרך כלל לאחר שימוש ממושך ובמינון מצטבר גבוה ובדרך כלל בעקבות טיפול בתרופות מקבוצה זו שניתנות דרך הוריד, אכן ישנה תופעת לווי בחלל הפה - ריפוי איטי של פצעים או כיבים. אם הערכת הרופא שלך היא שאת זקוקה לטיפול בתרופה זו, הרי שהוא ככל הנראה חושב שהתועלת עולה על הסיכון, שהוא , כפי שהסברתי, קטן מאוד. אין בעיה עם יתר התרופות שלך . רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך