סירוב של קופת חולים

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

23/09/2011 | 18:14 | מאת: בתיה כספי

אובחנתי כחולה קשה של אוסטיאופורוזיס ,הרופא המטפל המליץ על FORTEOתוך וורידי, לאחר שכול שהאר הטיפולים נכשלו למשך שנתיים אך קופת החולים מסרבת לאשר לי את הזריקה ,מה עלי לעשות למי אוכל לפהות ,האם יש בנתיים דרכים בהם אוכל לטפל ולהכל על הכאב

בתיה שלום. ראשית, מספר תיקונים. פורטיאו איננו זריקה תוך ורידית, אלא תת אורית יומית. שנית, פורטיאו אינו טיפול לכאב, הוא לפעמים מסייע בהפחתת כאבי הגב, אך בעיקרון מטרת הטיפול היא עליה בצפיפות עצם וירידה בסיכון לשבר. הקריטריונים למתן פורטיאו במסגרת הסל מאוד ברורים ומופיעים באתר משרד הבריאות http://www.health.gov.il/units/pharmacy/trufot/PerutSalTrufa.asp?RegNum=129 28 30777 00 אם את עונה לאחד הקריטריונים האלה, ק"ח בסופו של דבר תאשר לך את תרופה, גם אם דרושה "הורדת ידיים" קלה. בהצלחה

מנהל פורום שברי צוואר הירך