ניתוח החלפת מפרק

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

03/10/2011 | 09:47 | מאת: רונית

שלום ד"ר, אמא שלי בת 83, ולאחרונה שברה את עצם צוואר הירך.האם ניתוח החלפת מפרק ירך הוא מומלץ במקרים אלו? תודה רבה.

רונית שלום רב. ההחלטה על ניתוח מתקבלת תוך שקילת מספר נתונים - כגון מצב תפקודי לפני הניתוח, מחלות נוספות שעלולות לסכן בעת ההרדמה ופוטנציאל שיקומי. כאשר מחליטים לא לנתח, בדרך כלל הפגיעה התפקודית היא רבה, עם סיכון נמוך לחזור להתהלך וההפך הוא הנכון אם מנתחים. קשה לתת המלצה פרטנית ללא הכרת הפרטים. בכל אופן, רפואה שלמה וחשוב מאוד - בין אם אמך תנותח או לא, היא צריכה להתחיל לקבל טיפול למניעת שברים נוספים - בדרך כלל סידן, ויטמין די ותרופות מקבוצת הביספוספונטים. אנא הוועצי עם הרופאים שלה.

מנהל פורום שברי צוואר הירך