איך מרפאים אוסטאופורוזיס בגיל 27 ?

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

11/11/2011 | 01:24 | מאת: כעד

זה ניתן לריפוי מלא ? אלה שהיה להם אוסטאופורוזיס בגיל כזה צעיר והיום הם יותר בוגרים , היום זה יותר חמור אצלם ? או שתיקנו להם את זה בלי בעיה ? ואם כן איך ? אפשר לגרום לכך שמסת העצם לא תהיה נמוכה יחסית לגיל , ותהיה בנורמה ? יש דרכים ? האם זה שיש את זה בגיל צעיר אומר שבמשך השנים יתחיל תהליך של פירוק ? ועל כל מכה עלול להיות שבר ? או שמסדרים את זה לחלוטין ואין חשש מזה יותר ? תודה!

שלום רב. בגיל 27 העצם מגיעה למעשה לשיא המסה שלה, בהתקיים בריאות טובה, ללא מחלות או תרופות שעלולות לפגוע, צריכת סידן נאותה, רמה תקינה של ויטמין די, פעילות גופנית , הימנעות מעישון וגנטיקה בריאה. אם הבדיקה אינה תקינה, יתכן ואחד הגורמים ששמניתי, אחראי לכך, וישנה מידה של תיקון שאפשר להשיג, באמצעות תוספי תזונה או שינויים התנהגותיים, כגון הפסקת עישון. מגיל 30 בערך ועד גיל 50-60 ואצל נשים, בגיל הפסקת הוסת, צפיפות העצם יחסית יציבה ולאחר מכן יורדת. גם אז חשוב להקפיד על כללים אלו למניעת הדרדרות ולעיתים אף ליטול תרופות. רפואה שלמה

14/11/2011 | 13:03 | מאת: כעד

כמה תיקון אפשר להשיג מגיל 27? ואיזה תוספי תזונה ? התרופות מתקנות ? והאם הן זמניות עד שמשתפר ? תודה!

מנהל פורום שברי צוואר הירך