האם ליטול אקטונל

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

20/02/2012 | 20:00 | מאת: יעל

שלום רב! אני בת 58 נ+2. לאחרונה אובחנתי כסובלת מאוסטופורוזיס של עמוד השידרה (חוליות L2-L4) עם T SCORE של 2.8 -. בירכיים אובחנתי כסובלת מאוסטאופניה עם T SCORE של 1.4 - ו 1.8- בהתאמה. רופא המשפחה שלי המליץ לי ליטול סידן וויטמין D ובשל גילי הצעיר וללא גורמי סיכון נוספים - להמתין עם הטיפול באקטונל. רופא הנשים שלי המליץ על טיפול באלטונל חודשי לאלתר. קראתי על תופאות הלוואי הקשות של האלטונל ולאור ההמלצות השונות, הנני מתלבטת באם להתחיל כבר עכשיו או להמתין עם נטילת האקטונל. אודה לכם על עזרה בקבלת ההחלטה הנכונה. בתודה יעל

שלום יעל . בעקרון אני בעד גישה שמרנית, ומתן טיפול תרופתי על פי דרגת סיכון לשבר, שתלויה בין היתר בגיל. באופן מעשי, אין כמובן אפשרות לתת המלצה פרטנית דרך הרשת ואם אינך בטוחה, מומלץ שתפני למומחה אוסטאופורוזיס. רפואה שלמה

22/02/2012 | 08:54 | מאת: יעל

שלום רב ! תודה על תגובתך המהירה. תשובתך אכן כללית בשל מיגבלות הפורום. מאחר והמלצת לי להעזר במומחים לתחום האוסטופורוזיס, אודה לך מאד ( עם כל המגבלות האתיות) אם תוכלי להמליץ על מומחים העוסקים בתחום רצוי מאזור חדרה וצפונה. האם את - ד"ר יעל טריפטו שקולניק מתמחה בתחום ואם כן כיצד ניתן להגיע אליך? בברכה יעל

יעל שלום רב. כעת אני בבעיה אטית קשה מאוד. דר ליאנה טריפטו שקולניק היא - אני.כך שיהיה לי קשה לתת חוות דעת אובייקטיבית, אבל את מוזמנת בהחלט להגיע ולגבש את דעתיך שלך. הלל יפה , אנדוקרינולוגיה, מרפאת אוסטאופרוזיס, 046304748, אלה - מזכירה.רפואה שלמה.

מנהל פורום שברי צוואר הירך