אקטונל

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

21/04/2012 | 23:53 | מאת: רבקה

גיסתי בת 59 אובחנה לאחרונה כסובלת מאוסטרופורוזיס .בעמוד שדרה t.scor -3.6 בירך2.1 - לוקחת dvit 2 כל אחד של 400 יחידות. שאלתה האם במצבה אקטונל מספיק ? האם גם בונה עצם או רק עוצר תהליך של פירוק העצם? כמה יחידות סידן חייבת לקחת? תודה

רבקה שלום רב. אקטונל הנה תרופה מקבוצת הביספוספונטים, מנגנון פעולה שלה הוא עיכוב פירוק עצם. תרופות מקבוצה זו ניתנות בדרך כלל לחולים שלא טופלו בעבר (קו ראשון). אין אפשרות לתת המלצות טיפול פרטניות בפורום אינטרנטי, בכל מקרה של ספק או שאלה, מומלץ להיוועץ עם מומחה בפגישה אישית. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך