ברור תוצאות מודאגת

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

29/06/2012 | 17:43 | מאת: ht

אני בת 25 סובלת ממחלת הקרוהן ורגישות חריפה לחלב (צורכת רק מעט גבינה צהובה וחלב עיזים מידי פעם בקפה) מקבלת מזה כשנה כדור סידן (2 ליום) ושומרת על פעילות גופנית (פילאטיס ועל מנת לחזק את הרגלים אופנים). די רזה כתוצאה מהמחלה. מטופלת באופן קבוע אצל גסטרו וכיום המצב יציב (עובדת לומדת הכל כרגיל). הרופא שלח אותי לבדיקת צפיפות עצם וכמה מפתיע אוסטופירוזיס קשה 3.2- . קבעתי תור לאנדוקמינולוג (מסתבר שבגלל הרזון האסטורוגן נמוך) הרופא משפחה אמר לי לא להילחץ בנתיים אבל אני קצת מודאגת. האם זה בסדר להמשיך לבצע פילאטיס? הרופא אמר שעלי ללכת יותר האם זה נחוץ? בברכה

שלום רב. בהחלט אצלך ישנן מספר סיבות לצפיפות עצם נמוכה - מחלת קרוהנס, רזון וגם צריכת סידן נמוכה. לא צריך לדאוג, אבל כן צריך לטפל - יתכן ואנדוקרינולולוג יציע טיפול בויטמין די, או טיפול בגלולות להשלמת ההורמונים החסרים, אם אין לך מחזור ועוד. אין בעיה לעשות פעילות גופנית בתבונה וכן, גם הליכה עוזרת . רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך