טיפול באוסטיאופורוזיס

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

13/07/2012 | 15:58 | מאת: שפרה

שלום במשך 3 שנים לקחתי אקטונל ,עשיתי בדיקה לצפיפות העצם והתברר שהטיפול באקטונל בכלל לא עזר והמצב אפילו החמיר (מ2.7 עלה ל3.7) שמעתי על טפול באמצעות גלי הלם וגם טיפול באמצעות תוסף תזונה שנקרא "סידן חכם" האם את ממליצה לנסות סוגי טיפולים שכאלו?

שפרה שלום רב. אם צפיפות העצם הידרדרה כל כך על טיפול, יתכנו מספר אפשרויות - הפרעה בספיגה, חסר ויטמין די ועוד, מצבים שניתנים לאבחון באמצעות בדיקת דם או שתן. מומלץ לפנות לרופא לייעוץ. על גלי הלם לא שמעתי. הסידן שנמכר במחיר שווה לכל נפש בכל קופות החולים, סידן קרבונאט, נספג לא רע אם נוטלים אותו עם אוכל לא חלבי. זה מאוד חכם לא להוציא סכומי עתק על גימיקים. בריאות שלמה .

מנהל פורום שברי צוואר הירך