אוסטופאניה

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

01/09/2012 | 13:08 | מאת: עדי

שלום.בת 31 .מזה שבועיים כאבים קשים בעמוד השדרה,הופניתי למיפוי עצמות שיצא תקין ולצפיפות עצם שלהלן תוצאותיה:צפיפות עצם ממוצעת חוליות L2-L4 הינה 0.98. אחוז ממוצע של שיא מסת העצם הינו 81  T-Score הינו מינוס 1.9- תוצאות צפיפות עמוד השדרה אוסטאופניה L1 קלה L2 ,3 בינונית L4 קשה. התוצאות ליריכיים היו: צפיפות עצם בצוואר הירך ימני 0.765. השמאלי 0.761 t score הינו מינוס 1.8- אחוז ממוצע מסת העצם הינו 78. ותוצאה אחרונה hip score total הינו מינוס 1.6- צפיפות עצם אוסטאופניה בינונית. מה זה אומר?!?! מה עליי לעשות?? תודה

שלום עדי. ראשית, אין קשר בין הממצאים לכאבי הגב שלך. צפיפות עצם נמוכה אינה כואבת. שנית, זה מה שזה - צפיפות עצם נמוכה יחסית לבנות גילך, מומלץ לבדוק שלא חסר לך ויטמין די , שאת אוכלת מספיק סידן ועושה מספיק פעילות גופנית. מומלץ גם להתייעץ עם רופא המשפחה, שמהכרותו את הרקע הרפואי שלך, יתכן ויוסיף דברים נוספים. בריאות

מנהל פורום שברי צוואר הירך