אוסטופורוזיס-איזה טיפול לקחת???

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

22/10/2011 | 11:55 | מאת: שרונה

שלום רב. אני בת 53. עם אוסטאופרוזיס קשה לגילי (שלא נראית חיצונית) האבחנה שהמחלה היא תורשתית מאימי. מגיל 40 אובחנתי כחולה וקיבלתי במשך 10 שנים פוסלאן בעודי במחזור. לפני כ-3 שנים העבירו אותי ל-אויסטה, קלטרייט+די ו- 10 טיפות ויטמין די. נאמר לי שהאויסטה מטפלת רק באזור אחד בגוף. כמו-כן שמעלה את רמת הכולסטרול וטריגליצרדים. מה שנכון שהרמות האלו עלו וגבוהות אצלי. האנדוקרינולוג לא כ"כ ידע מה להציע לי לאור נתוני. אני מבקשת לדעת מה אפשרויות הטיפול העומדות בפני כדי לפחות לשמר הקיים לעצמות ובמקביל לא לעשות נזק לפרמטרים אחרים אצלי בגוף? אודה על תשובתך

שרונה שלום רב. קיימות מספר אפשרויות , שהבחירה ביניהן מתבצעת על סמך מספר נתונים - האם היו שברים תחת טיפול, האם צפיפות העצם עלתה תחת טיפול ומה הערכים היום, ועוד. בהתאם לנ"ל, הרופא שלך יכול לבחור בין הפסקת טיפול ומעקב, מאחר ואת אישה צעירה מאוד, וכן, במידה וזה נחוץ, קיימים מספר תכשירים לטיפול כקו שני. אם הרופא שלך מתקשה להחליט, תמיד אפשר לפנות לחוות דעת שני. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך