תוצאות בדיקת צפיפות עצם

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

30/05/2012 | 17:43 | מאת: ענבל

תוצאות בדיקה: T =-0.3, אוסטיאופרוזיס, סיכון גבוה לשברים אני בת 60, נטלתי פוסלאן ,סידן, וויטמין D כ-10 שנים. איך מתרחש שבר בעמוד השדרה? האם ניתן להיזהר משבר כזה? האם יש עוד טיפולים במצב כזה? בתודה ענבל

ענבל שלום רב יתכן ונפלה לך טעות , כי מינוס 0.3 - אינה אוסטאופורוזיס. מינוס 3, כן . אם אכן מדובר במינוס 3, למרות טיפול ממושך, רצוי לפנות לאנדוקרינולוג להתאמת תכשיר חלופי, במידת הצורך. הדרך העיקרית להיזהר משבר בחוליות היא הפעלה נכונה של הגב וחיזוק שרירים . רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך