טיפול נוגד שברים

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

02/07/2012 | 09:02 | מאת: ארנה

שלום, האם יש נתונים על יעילות טיפולים שונים לאוסטאופורוזיס למי שטופל כ- 3 שנים בסטרונציום רנלאט? האם נוכחות התרופה בעצם גם שנים לאחר הפסקתה, עלולה לחבל במנגנונים של תרופות אחרות במידה ומחליטים על שינוי תרופתי.

שלום רב. באופן כללי, יש מעט מאוד נתונים על טיפולים עוקבים בתרופות לאוסטאופורוזיס ובכלל זה על השאלה הספציפית שאת שואלת. מאידך, גם לא ידוע על עדויות לנזק אפשרי משינוי שכזה. רפואה שלמה

06/07/2012 | 11:37 | מאת: ארנה

מכיון שמדובר במחלה כרונית וחלק לא מבוטל מהמאובחנים עלולים להזדקק לטיפול (ותופעות לוואי לאורך זמן) ולתרופות ממנגנונים שונים, יש בעייתיות בהעדר מידע על אינטרקציות בין התרופות ויעילותן כשניתנות באופן עוקב.האם לדעתך המשך טיפול נותן הגנה טובה יותר מאשר מעבר לטיפול מסוג אחר,שנחשב יעיל יותר אבל נבדק במי שלא נחשף לתרופות אחרות קודם לכן?

מנהל פורום שברי צוואר הירך