אוסטיאופורוזיס,בלטות התריס ואנזימי כבד

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

12/05/2012 | 17:30 | מאת: פאולה

דר שלום, הנני בת 60, אובחנתי לפני 3 שנים כחולת אוסטיאופורוזיס. T score -3.6הצפיפות L1,2,4 אוסטיאופורוזיס קשה L3 אוסטאופורוזיס בינונית בירך ימין tscore -2.0 התחלתי טיפול בפורטיאו ואחרי כחודשיים יש שינוי בבדיקות האנדוקרינולוגיות. האם יכול להיות שהדבר הושפע מפורטיאו? דר שלום, הנני בת 60 ולפני 3 שנים אובחנתי כסובלת מאוסטיאופורוזיס. נתוני הבדיקות היום: Score -3.6 L1,2,4 אוסטיאופורוזיס קשה L3 אוסטיאופורוזיס בינוני בירכיים אובחנתי באוסטיאופניה בינונית. דר שלום, הנני בת 60, אובחנתי לפני 3 שנים כחולת אוסטיאופורוזיס. T score -3.6הצפיפות L1,2,4 אוסטיאופורוזיס קשה L3 אוסטאופורוזיס בינונית בירך ימין tscore -2.0 התחלתי טיפול בפורטיאו ואחרי כחודשיים יש שינוי בבדיקות האנדוקרינולוגיות. האם יכול להיות שהדבר הושפע מפורטיאו? כשראיתי את הדבר עשיתי הפסקה ונתוני בלטות התריס התאזנו. שאלתי היא האם להמשיך בטיפול בפורטיאו ובמקביל טיפול לאיזון בלוטת התריס? האם לפי נתוני האוסטיאופורוזיס שלי אני חייבת להמשיך בפורטיאו? מעבר לזאת, יש חשד ל PBC ואני מטופלת באורסוליט. בזמן הטיפול בפורטיאו אנזימי הכבד עלו. האם הדבר הושפע מפורטיאו? האם מומלץ להמשיך בפורטיאו בשילוב עם האורסוליט? אני מאוד מבולבלת, מה לעשות? האם כדאי להמשיך בפורטיאו או שאולי לעבור לאקטונל? או משהו אחר בכלל? כשראיתי את הדבר עשיתי הפסקה ונתוני בלטות התריס התאזנו. שאלתי היא האם להמשיך בטיפול בפורטיאו ובמקביל טיפול לאיזון בלוטת התריס? האם לפי נתוני האוסטיאופורוזיס שלי אני חייבת להמשיך בפורטיאו? מעבר לזאת, יש חשד ל PBC ואני מטופלת באורסוליט. בזמן הטיפול בפורטיאו אנזימי הכבד עלו. האם הדבר הושפע מפורטיאו? האם מומלץ להמשיך בפורטיאו בשילוב עם האורסוליט? אני מאוד מבולבלת, מה לעשות? האם כדאי להמשיך בפורטיאו או שאולי לעבור לאקטונל? או משהו אחר בכלל...?

12/05/2012 | 17:41 | מאת: פאולה

דר שלום, הנני בת 60, אובחנתי לפני 3 שנים כחולת אוסטיאופורוזיס. T score -3.6 L1,2,4 אוסטיאופורוזיס קשה L3 אוסטאופורוזיס בינונית בירך ימין tscore -2.0 התחלתי טיפול בפורטיאו ואחרי כחודשיים יש שינוי בבדיקות האנדוקרינולוגיות. האם יכול להיות שהדבר הושפע מפורטיאו? כשראיתי את הדבר עשיתי הפסקה ונתוני בלטות התריס התאזנו. שאלתי היא האם להמשיך בטיפול בפורטיאו ובמקביל טיפול לאיזון בלוטת התריס? האם לפי נתוני האוסטיאופורוזיס שלי אני חייבת להמשיך בפורטיאו? מעבר לזאת, יש חשד ל PBC ואני מטופלת באורסוליט. בזמן הטיפול בפורטיאו אנזימי הכבד עלו. האם הדבר הושפע מפורטיאו? האם מומלץ להמשיך בפורטיאו בשילוב עם האורסוליט? אני מאוד מבולבלת, מה לעשות? האם כדאי להמשיך בפורטיאו או שאולי לעבור לאקטונל? או משהו אחר בכלל? תודרה רבה וברכה, פאולה

שלום רב ראשית, אין אפשרות להמליץ המלצה פרטנית לגבי סוג הטיפול המועדף, אלא לאחר בדיקה מעמיקה של נתוני המקרה, כך שלא אוכל לתת לך אותה כאן. לגבי השאלות הנקודתיות: פורטיאו אינו גורם להפרעה בתפקודי תירואיד. כמו כן לא סביר שיגרום לעליה באנזימי כבד. אין בעיה לקבל פורטיאו עם אורסוליט רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך