טיפול בפורטאו

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

21/03/2012 | 20:21 | מאת: פיצי

במשך 4 שנים טופלתי בפוסאלן והטיפול לא עזר. לכן, הזרקתי במשך שנתיים פורטאו והיה שיפור גדול בצפילות העצם. כעת אני מקבלת עירוי אלקסטה לוריד פעם בשנה. שאלתי היא האם לא אוכל לעבור טיפול השתלות שן בגלל הטיפול

22/03/2012 | 15:11 | מאת: רוקחת

שלום דר טריפטו, מה ההבדל בין אקלסטה לפוסאלאן? מה ההיגיון הטיפולי בחזרה לביספוספונטים לאחר פורטאו? אני נשאלת לא פעם שאלה זו וחשוב לי לקבל תשובה מקצועית. תודה מראש

שלום רב. אני שמחה על שאלתך. אקלסטה ופוסאלן הינם ביספוספונטים שנהים, אלא שאקלסטה ניתנת בזריקה תוך ורידית חד שנתית והינה פוטנטית יותר. לשאלתך השניה, קיים הגיום רב במתן BP לאחר פורטיאו, שכן אם לא נותנים אותם, הרווח מטיפול (האפקט האנבולי) פשוט דועך עקב הפירוק המואץ. בברכה

שלום רב. תופעות לוואי בחניכיים מתרחשות בשכיחות גובהה יותר באנשים עם מחלה ממארת ברקע, או כאלה שקבלו מינונים גבוהים מאוד של התרופה (פעם בחודש ואף יותר) כטיפול למצבים חריפים, לרוב לא במקרים כשלך. אולם, הסיכון אינו אפס. הייתי מבררת את הסוגיה עם רופא השיניים וכן עם האנדוקרינולג המטפל, ישנן דרכים להעריך את דרגת הסיכון באמצעות בדיקת דם. רפואה שלמה

מנהל פורום שברי צוואר הירך