פורטאו ופוריות

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

13/09/2012 | 20:09 | מאת: קסניה

שלום רב! אני בת 27. גילו אצלי אוסטאופורוזיס לאחר הלידה של התינוקת הראשונה שלנו. הריון היה תקין, גם הלידה הייתה תקינה (טבעית עם אפדורל). חודש לאחר הלידה הגעתי לבית חולים עם כאבים עזים בגב התחתון ושם עי mri גילו שיש לי 4 שברי דחיסה בחוליות. מאחר ואני מעוניינת בהריונות נוספים והעניין של פוריות מאוד מדאיג אותי, המליצו לי על טיפול בפורטאו מכיוון שזאת התרופה היחידה שלא פוגעת בפוריות. התחלתי טיפול באפריל 2012, וכבר במאי 2012 פגשתי בחורה שיש לה את אותו הסיפור, רק שהיא כבר אחרי הטיפול בפורטאו. אותה בחורה (מדובר בבת 32) סיפרה לי שלאחר שימוש בפורטאו הגוף והשכלות שלה היו נראות כמו אחרי כימיאוטרפיה. היא לא יכולה יותר להיכנס להריון וגם לשאוב ביציות כי אין לה מה לשאוב. כאשר אותה בחורה פנתה לרופאים בתחום, כולם בקול אחד ענו לה שאין שום קשר בין פורטאו לפוריות. מדובר בבחורה בריאה לחלוטין ופוריה מאוד עד השימוש בפורטאו. אך היא גילתה דבר נוסף שכל הניסוים של פורטאו הזה עשו רק על העכברים או על נשים מעל גיל 50 , שהשכלות שלהן גם ככה לא פוריות. לאור כל הסיפור שלה וגם קראתי בכמה פורומים שפורטאו כן פוגע בפוריות, רציתי לשאול אולי כדאי לי להפסיק טיפול על מנת לא לפגוע במערכת הנשית שלי... אני מאוד מאוד חוששת שגם לי יקרה כזה דבר ואני רוצה עוד ילדים. השאלה שהכי מדאיגה אותי היא האם מישהו מכיר נשים שילדו לאחר שימוש בפורטאו???? קראתי גם על ההורמון טפארטיד (ההורמון שממנו בנוי פורטאו) ובכל המקומות רשום שחוסר של ההורמון הזה וגם עודף ההורמון מוביל לבעיות פוריות וכל מני בעיות אצל נשים. האם זה נכון או שפיספסתי משהו?? תודה מראש

קסניה שלום רב. נעשה מעט סדר. פורטיאו אכן נבדק במחקרים הגדולים בנשים שאחרי גיל חדלון הווסת, כלומר לרוב אחרי גיל 50. אולם, במקרים כמו שלך, אישה בגיל הפוריות עם שברים, פורטיאו היא אופציה טיפולית טובה מאוד, דווקא עקב ההבנה שלא אמור לפגוע בפריון. אם הנך קוראת אנגלית, מצרפת קישור למאמר רפואי רלוונטי. בריאות שלמה http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22105654

21/09/2012 | 13:39 | מאת: קסניה

תודה ענקית!!!! את כל כך עזרת לי עם המודעה הזאת. וחסכת לי הרבה מאוד זמן וכוח. רק יש דבר אחד שרציתי אולי להתייעץ- במודעה נשים הזריקו את ההורמון 18 חודשים, ואני אמורה להזריק 24 חודשים. האם אני אמורה גם להפסיק אחרי 18 חודשים ליתר ביטחון או להמשיך שנתיים?

מנהל פורום שברי צוואר הירך