נגישות
נגישות

פורום כירורגיה אנדוקרינית

כפי שקורה במרבית הארצות המערביות, וכפי שמשתלב עם המגמה של התמקצעות ומצוינות ברפואה בכלל ובכירורגיה בפרט, כך הדבר לגבי התחום של הכירורגיה האנדוקרינית. הכירורגיה האנדוקרינית עוסקת בטיפול הכירורגי במחלות המערכת להפרשה פנימית בעיקר מחלות בבלוטת התריס (תירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתירואיד), אדרנל, לבלב ועוד. הכירורגיה האנדוקרינית משלבת בתוכה בנוסף לכירורגים כלליים גם אנדוקרינולוגים, א.א.ג., אולטרה-סאונד ורפואה גרעינית. הוקם חוג לכירורגיה אנדוקרינית במסגרת איגוד הכירורגים בישראל שיעסוק במכלול המחלות בשטח זה, הטיפול בחולים, שיתופי פעולה, הוראה, ומחקר. הפורום לכירורגיה אנדוקרינית ינסה לתת מענה לחולים המתלבטים בשאלות בשטח זה.
468 הודעות
425 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית

16/05/2012 | 18:35 | מאת: איילת

יש לי שאלה התחלתי לשתות אטורקסין ופתאום אני מרגישה חולשה ולפעמים בחילות. האם זה מהכדור? דרך אגב בלוטת התריס שלי בתת פעילות בבקשה תענו לי דחוף אני בלחץ

אם את סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס עליך לקבל טיפול באלטרוקסין או תחליף שלו. אם התרופה שאת מקבלת גורמת לתופעות לוואי התייעצי עם אנדוקרינולוג על החלפתה באחרת פרופ מ קראוס

10/05/2012 | 14:18 | מאת: kmar

שלום ד"ר קראוס מיכאל.... אני בהריון בחודש 6 לוקחת את תרופה בשם בלוטות EUTHYROX .. לוקחת 4 ימים 100 מ"ג ו -50 מ"ג 3 ימים ..... השאלה שלי היא..האם התרופה פוגעת בי או להזיק לעובר?????? האם התרופה הזו עושה את השומן בגוף????? כי אני גודלת במשקל כל כך הרבה 6ק"ג בחודש... אני מקווה וזקוקה מאוד שתענה לשאלה שלי, תודה רבה ד"ר קראוס מיכאל

האלטרוקסין איננו גורם להשמנה. חוסר באלטרוקסין עלול להביא לאגירת נוזלים ועליה במשקל. התייעצי עם אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

07/05/2012 | 21:15 | מאת: חיה

שלום רב, בת 40 (ביולי). סובלת מכולסטרול (זה משפחתי) ומטופלת ע"י סימבקור. בעלת עודף משקל, מטפלת גם בזה. בעקבות כאבים עמומים-פנימיים בשני צידי הצוואר בערך כחודשיים ללא הפסקה, החלטתי להתייעץ עם רופא א.א.ג. במישוש שלו הוא הרגיש משהו קשה והחליט לשלוח אותי לאולטראסאונד.להלן התוצאות: בלוטת התריס-קשרית באורך של 4 מ"מ באונה הימנית,ללא מיקרוקלציפקציות וללא זרימת דם מוגברת בתוכה אולם בעלת היפוקואיות בולטת וציר האורך שלה ניצב לציר האורך של הבלוטה. בנוסף, קשרית לימפה במימדים של 0.8*1.3*2.7 ס"מ מתחת לזוית הלסת התחתונה משמאל,בעלת מבנה כללי תקין.קשריות לימפה קטנות אף יותר משני צידי הצוואר. (הרופא שביצע את הבדיקה גם הוסיף מאפיינים התומכים בשפיריות ומאפיינים המעלים את החשד לממאירות ורופא א.א.ג. שלי הרים גבה לאור הוספת המאפיינים -כלומר על כך שהוסיפו לחץ) רופאי המליץ לי לחכות חודש ולבצע אולטראסאונד נוסף (התור שלי ב-20.5). לדבריו, באם המצב ישאר אותו דבר הוא ישלח אותי לדיקור. בינתיים תכיפות הכאבים גברה וקצת עצמתם. אני מרגישה שהכאבים מתחילים לפגוע באיכות החיים שלי. 1.מה דעתך על הבדיקה? 2. מה אתה היית ממליץ לי? תודה רבה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

בגלל גודל הקשרית והמאפיינים שלה ממליץ על FNA מיידי של קשרית הלימפה פרופ מ קראוס

שלום .. אני בהריון בחודש 6 ד"ר לקחת את תרופה בשם בלוטות EUTHYROX .. להרים 4 ימים 100 מ"ג ו -50 מ"ג 3 ימים ..... השאלה שלי היא התרופה לפגוע בי או להזיק לעובר?????? האם התרופה הזו עושה את השומן בגוף????? כי אני גדל משקל כל כך הרבה ... אני מקווה הרופא שלך היא התשובה לשאלה שלי, תודה רבה

06/05/2012 | 09:00 | מאת: דנה

הבן שלי בן 23.לאחרונה הוא לא חש בטוב :חולשה,דופק מהיר,קושי בנשימה.יש חשד למחלת הנשיקה אבל גם תוצאות בלוטת התריס גבולית.מה דעתך? T3 6.6 T4 20.7 TSH 2.41 תודה

05/05/2012 | 21:52 | מאת: ירון

בן 33 עקב בירור פוריות נתגלה LH FSH ופרולקטין גבוה בצורה חריגה. האם יש קשר בין הממצאים לזה שאני סובל מתת פעילות בלוטת התריס ?

במסגרת ברור פוריות יש לברר גם רמת TSH, אם הוא גבוה זו תת פעילות ראשונית של הבלוטה אך אם הוא נמוך יכול להיות מקור היפופיזרי למחלתך. מכל מקום דרוש ברור של אנדוקרינולוג פרופ' מ קראוס

03/05/2012 | 19:30 | מאת: אתי

שלום כבר 3 שבועות שיש לי שילשולים, דופק מהיר, עייפות ולסרוגין אני מתעוררת בלילה לאחר שעתיים של שנה ואז מרגישה כאילו אני יכולה כבר לקום. נשלחתי לעשות בדיקות דם וצואה עקב השילשולים. האם לפי בדיקות הדם זו הסיבה שאני משלשלת? או שזו בעיה שלא קשורה לבלוטת התריס. תוצאות בדיקות הדם הם: ה- TSH יצא 6.21 וטווח הנורמה הוא 4.20 - 0.35 T4 -Free התוצאה היא 15.6 וטווח הנורמה הוא 20.0 - 10.0

שלום פרופסור קראוס, אני בת 46 לפני כ8 שנים עברתי טיפול ביוד ,עקב אדנומה טוקסיק בבלוטת התריס, כיום הTSH עומד סביבות 10 ,וT3 T4 בתחום, לא מטופלת בכדורים אלא רק אצות. הלכתי לרופאה שאמרה שבמצב רגיל אפשר להמשיך כך,אך אם אני מתכננת הריון בחודשים הקרובים עלי להתחיל לקחת כדור יוטירוקס 50 ,6 ימים בשבוע,כיון שבהריון חייבים להיות TSH 2 ,2.5 ובטח בגילי. השאלות שלי הם: 1.לאחרונה הכרתי מטפל בתזונה וצמחים שעזר לנשים רבות עם תת פעילות הבלוטה, השאלה האם אחרי 8 שנים טיפול ביוד, יש אפשרות לשקם הבלוטה ולהגיע לאיזון? 2.במידה שהמטפל יצליח שלא בהריון, ובהריון הבלוטה כן תחרוג לתת פעילות, אפשר יהיה מיידית לקחת כדורים שיאזנו הבלוטה מבלי לפגוע בעובר? 3.לגבי כדור היוטירוקס- קראתי באינטרנט שיש הרבה תופעות לוואי,האם ידוע על אנשים שלקחו אותו ללא תופעות? האם כדור הסינדרואיד עדיף? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

לפני כניסה להריון לא הייתי מסתפק בטיפולי תזונה וצמחים אלא נכנס למעקב אצל אנדוקרינולוג לאיזון טוב של הבלוטה בהריון כדי למנוע פגיעה בלתי הפיכה בעובר. הוא יקבע גם מהי התרופה המתאימה לך ביותר פרופ מ קראוס

03/05/2012 | 10:16 | מאת: שירי

ברמה העקרונית ללא קשר להריון ,אפשר לשקם בלוטת התריס אחרי טיפול ביוד? בצמחים ותזונה?

29/04/2012 | 18:15 | מאת: גלעד

שלום, שמי גילי בן 30 בד"כ בריא. שאלתי היא האם יש קשר לזיעה מוגברת בלילה שאחרי פעילות גופנית מוגברת אני משחק כדורגל אחת לשבוע ובאותו לילה מזיע בטירוף, מחליף חולצות במהלך הלילה,טמפ' החדר נעימה. נסיתי להוריד הסמיכה מעליי אך אז מתחיל להיות לי קר. הדבר קורא בעיקר אחרי יום של פעילות גופנית מואמצת אבל היו גם כמה לילות שהזעתי בלילות שבימים שלפני לא הייתי עסוק בפעילות גופנית. אשמח להסבר ולדרכי טיפול

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לברר בעיה של פעילות יתר של בלוטת התריס בשלב ראשון לשלוח בדיקות T3, T4 , TSH והמשך ברור אצל אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

27/04/2012 | 12:04 | מאת: אלברט טוויג

כבוד פרופ' קראוס בבדידות: TSH הערך עלה ל9.6 , 5.T3 5, T4 14, התחלתי לקבל 50 EUTHYROX, בבדיקות נוספות החריגות: קריאתנין 1.33,UREA60 ,A1C6.5 ,RBC4.6,גם לחץ דם לא מאוזן קופץ לפעמים מעל 200 במנוחה למרות לקיחת אוקסר+ ,ולא יורד מ-150 בכללית, השאלה: מה ההשפעה/ התגובה לEUTHYROX, ומה ממליץ למצבי,האם יש אלטרנטיבה לרפואה משלימה? מאוד אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

הבעייה מורכבת מאד האיזון של תפקוד בלוטת התריס ולחץ הדם צריך להיעשות ע"יאנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

שלום רב, תת פעילות של בלוטת התריס נפוצה במשפחה שלי משני הצדדים. אני אמנם רק בת 20, אבל אני מזהה את רוב התסמינים. היפנו אותי לבדיקת דם שצריכה להיעשות בזמן מחזור. הרופאה קבעה את התנאים הבאים: 1. זה צריך להיות בין הימים ה3-5 למחזור. 2. אני צריכה להיות ערה לפחות 3 שעות. קיבלתי מחזור והיום השלישי יהיה ביום העצמאות. ביום שישי אין אפשרות לעשות בדיקות דם. האם אפשר לעשות את הבדיקה ביום השני או שעליי לחכות לחודש הבא? בנוסף, האם זה משנה אם הייתי ערה כל הלילה (יש לי בעיות שינה)? אשמח מאוד לתשובה, תודה רבה. נ.ב יכול להיות שהרופאה שלחה אותי לבדיקות יותר מקיפות מרק לגילוי של תת-פעילות ואולי נועדו לבחון עוד פרמטרים בנושא. האם זה משנה את מה שכתבתי למעלה?

לקריאה נוספת והעמקה

מציע להשמע להוראות הרופאה ולבצע את הבדיקות בחודש הבא פרופ מ קראוס

שלום רב, אשמח להבהרה והמלצה להרגעה... בת 37 לאחר לידה שנייה לפני שנה וחצי כאשר התגלה אצלי גוש באונה שמאלית ( במעקב כ שלוש שנים ) ממצאים: us/fna משמאל קבוצת תאים פוליקולארים עם macrofollic pattern ללא סימני ממאירות.קשר דומיננטי משמאל חשוד גדל לפי מעקב us ל2 סמ, ווסקולארי, אבל קר במיפוי, נימוש כגוש קשה.הרופאה שאני אצלה במעקב המליצה על ניתוח עם frozen section בחשד לאנדומה פוליקולרית ( במכתב שלה ציינה שבביופסיה יש קב' תאים פוליקולריים). אני ממש זקוקה לעיצה הכוונה האם כדאי לי לראות רופא נוסף? לפני ההחלטה לניתוח שכן תפקוד הבלוטה שלי לפי בדיקות הדם תקינות לחלוטין והיא מייצרת הורמונים כרגיל. האם אפשר להמליץ לי על חוות דעת נוספת ו/ או מנתח מומלץ? אשמח לתשובתך. לאימי בעבר הסירו חלק מהבלוטה ( שפיר).

לקריאה נוספת והעמקה

גוש קשה בבלוטת התריס שגדל לאחרונה והוא קר במיפוי חשוד לגידול פוליקולרי . הייתי ממליץ על ייעוץ נוסף של אנדוקרינולוג ואפילו בדיקת FNA חוזרת. אם יוחלט על ניתוח אשמח לבדוק אותך עם כל המסמכים במרפאתי פרופ מ קראוס

אשמח לדעת האם יש אנדוקרינולג שאתה ממליץ עליו באזור המרכז שאוכל לקבל חוות דעת נוספת ולאחר מכן להגיע לייעוץ כירורגי אצלך. אשמח לתשובה.

18/04/2012 | 18:13 | מאת: רובי

בעוד כשבועיים אני צריך לעבור טיפול ביוד עקב קרצינומה פפילרי אני לא מסוגל לבלוע את הקפסולה הגדולה הזו. האם ניתן לקבל את היוד בזריקה או בשתייה? האם מותר למרות הצום ללעשות ביס קטן ממשהו מתוק לפני נטיךת הכדור, בלי שזה ייפגע בטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

צריך לבלוע את הקפסולה. אפשר לשתות משהו מתוק לפני נטילת הכדור פרופ מ קראוס

09/04/2012 | 06:29 | מאת: ברטה

שלום פרופ' קראוס אני בת 65 לפני בערך 30 שנה גילו שיש לי בעיה בלוטת תירס. ובולעת תרופה אלטרוקסין 100mcg ירידה במשקל קבלתי עוד תרופה אלטרוקסין 50mcg.שקלתי 55. לפני 5 שנים עברתי לגור לרמת גן. פניתי לרופא משפחה ברמת גן. ואמרה לי לפני אוכל חצי שעה לבלוע תרופות ולא ידעתי. לפני שנה קבלתי תרופות חדשות אלטרוקסין. והרגשה לי חולשה ועייפות. ועליתי במשקל כעת שוקלת 60 וחוששת להשמין. לפני חודש עשיתי בדיקת בלוטת תירס וקבלתי תוצאות TSH-6.33H הרופאה הציעה לי להמשיך 100mcg+50mcg ופעם בשבוע 100mcg+100mcg הרגשה שלי משונה מבולבלת קשה לי להתרכז בעבודות שלי. תודה

האיזון של בלוטת התריס אצלך לא פשוט פני לאנדוקרינולוג שיבצע מספר בדיקות וימצא מה הטיפול המתאים לך ביותר פרופ מ קראוס

שלום למומחה.בדצמבר עברתי 2 צינטורים ואגב בדיקת דם גילו פעילות יתר עשיתי מיפוי ואולטרה סאונד הרופאה דורשת ביופסיה ואני חרדה ביותר וחסרת אונים איך מגיעים לעשות ביופסיה עם הרדמה האם יש קשר לכדורים ללב ולכולסטרול הגבוה .קשורה לאיכילוב אשמח למענה מהיר חג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בביאופסית מחט (FNA)ואין צורך בהרדמה לביצוע בדיקה זו. כאשר יש בעיות לב וכולסטרול רצוי לבצע ביאופסית מחט ללא הרדמה פרופ' מ קראוס

05/04/2012 | 22:46 | מאת: אילי

שלום רב, ערכתי בדיקות לבלוטה ולהלן הערכים: TSH 6.79 mIu/l 0,35 - 5,50 .(..........)* Free Thyroxine (FT4) 10.9 pmol/l 10,30 - 19,7 .(*.........). Thyroid Peroxidase Ab - 1000 IU/ml 0,00 - 35,0 שאלתי היא האם אני צריכה טיפול תרופתי? יש לציין שזו בדיקה שנייה שעשיתי בשלושה חודשים האחרונים וגם התוצאה הקודמת היתה זההה. כמו כן אני מנסה להכנס להריון והבנתי שערך הבלוטה צריך להיות נמוך בהרבה. במידה וזה מצריך כדורים האם זה לכל החיים? תודה וחג שמח.

ערכי הבדיקות גבוליים ולכן מציע להכנס למעקב אצל אנדורינולוג בעיקר בתקופת ההריון פרופ' מ קראוס

שלום רב אני בת 56, סובלת מזה שנים מתת פעילות של בלוטת התריס ומטופלת באלטרוקסין. ביצעתי אולטרא סאונד +דיקור של בלטת התריס ולהלן התוצאות : אבחנות ופרטים קליניים: קשר סולדי אספקט אחורי תירואיד שמאל. תאור מיקרוסקופי: ניקור קשר באונה שמאלית : קולואיד חופשי סמיך ,לימפוציטים רבים בשלים וצעירים , קבוצות רבות של תאי הורתל. סיכום התמונה מתאימה ל- HASHIMOTOS THYROIDITIS. אשמח לקבל הסבר על הממצאים הנ"ל:מה ההבדל בין השימוטוס לתת פעילות בלוטת בתריס כפי שהייתה לי תמיד! כיצד מטפלים והאם זה חמור? בתודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

מחלת השימוטו היא דלקת תת-חריפה של בלוטת התריס הגורמת בהדרגה להתפתחות של תת-פעילות של בלוטת התריס ובשלב מסויים דורשת גם טיפול תומך באלטרוקסין. מחלה זו דורשת בעיקר מעקב סדיר ע"י אנדוקרינולוג כדי לוודא שהטיפול התומך הוא מספיק ואין צורך בטיפול נוסף. פרופ' מיכאל קראוס

03/04/2012 | 11:54 | מאת: ליאור

פרופ' מיכאל שלום. בבדיקת TSH התקבלו הערכים הבאים: 5.65 uIU/m ו- 1.1 ng/dL T4- FREE אני מבינה שאני מחוץ לטווח התקין, אשמח לדעת מה אומרים הערכים? ובנוסף האם מספיק בדיקה אחת על מנת "לרוץ" לטיפול תרופתי? או שכדאי לבצע עוד בדיקה נוספת. קצת מלחיץ לדעת שמדובר על טיפול שלוקחים כל החיים. תודה מראש, ליאור

לקריאה נוספת והעמקה

הערכים שציינת מורים על תת פעילות של בלוטת התריס. מציע לחזור על הבדיקות ולפנות לאנדוקרינולוג לטיפול פרופ מ קראוס

28/03/2012 | 15:57 | מאת: לירון ומיכאל

חייבת לשתף אתכם, הגענו לפרופ' קראו אחרי שבעלי כבר ביצע ניתוח פיסטולה (שערות מתחת לעור)בבית חולים ממשלתי והניתוח לא הצליח. בעלי הסתובב כמעט שנה עם פתח באחוריים ודלקות חוזרות ונישנות. ואז, פשוט התקשרתי וקבעתי תור לפרופ' קראוס ומאז בעלי לא מפסיק להורות לי ולפרופ' בעיקר. פרופ' קראוס ביצע שוב ניתוח בבעלי, במרפאה בבית חולים אלישע שבחיפה (מקום מעולה , עד כמה שאפשר). הניתוח הצליח מעל לכל ספק ואין מאושרים מאיתנו. הפצע סגור. ואנחנו כבר שנה אחריי. ועל כך, יש לומר ידיים מזהב! תודה רבה על הכל וחשוב להוסיף, כי כחלק מהכישרון המדהים, מדובר באדם צנוע, רגיש, נחמד ומקסים בלא מובן המילה. בהצלחה, חג שמח ממיכאל ולירון-

לקריאה נוספת והעמקה

שמח מאד על הצלחת הניתוח פרופ מיכאל קראוס

21/03/2012 | 13:22 | מאת: יפעת

שלום רב, לפני - 3 ימים אבחנו אצלי סרטן פפאלירי של בלות התריס. לפני כשבועיים עברתי ניתוח להסרת הגידול ובעוד כחודשיים , לאור האבחנה, אעבור שוב ניתוח להסרת הצד השני. אם ברצוני לבדוק אם יש גרורות במקום ובגוף איזה בדיקה עליי לעשות (מיפוי גוף/ MRI ?) וממי לבקש הפניה (מהרופא המנתח או מהרופאה הכללית?).תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה המתאימה לחיפוש אחר גרורות לאחר ניתוח גידול פאפילרי בבלוטת התריס הוא מיפוי עם יוד רדיואקטיבי רופא המשפחה ישלח אותך לבדיקה פרופ מ קראוס

12/03/2012 | 10:11 | מאת: סונר צוואר

שלום רב! אשמח לקבל הבחנה, קצת רקע כללי, אני בת 40 בריאה בדרך כלל, לפניי שנה עברתי ניתוח להסרת ציסטה במקסימליה, ביופסיה תקינה, מעכב תקין. מזה שנים סובלת בכאבי גרון, בלוטות שמתפחות לסירוגין. בשבוע האחרון - כאבים בחלק התחתון של הצוואר ( בעיקר במגע ובשיעול ), בלוטות נפוחות, קושי בבליעה, צרידות קלה. חשוב לציין כי כאשר ילדתי את ביתי השניה לפניי 14 שנים, היא נולדה עם תת פעילות בבלוטת התריס שהתאזנה לאחר 3 שנים של טיפול באלטרוקסין 50 מ"ג. גם בני הקטן שנולד לפניי 5.5 שנים - גם הוא נולד עם תת פעילות שהתאזנה לקראת גיל שנתיים וחצי אחרי טיפול באלטרוקסין. בבדיקות שאני בצעתי במהלך השנים TSH, T4, T3 תמיד בתווך הנורמה. אמש בצעתי סונר צווארי ותוצאות להלן: אונה ימנית בגודל רגיל 1.5*1.8*3.5 ס"מ בחלק הפנימי הודגם מוקד בגודל 0.8 ס"מ אונה שמאלית בגודל רגיל 1.7*1.8*4.1 ס"מ בגודל רגיל ומרקם לא אחיד בחלק התחתון אחורי הודגם מוקד 0.9*1.2 ס"מ האיסטמוס תקין בצוואר מימין הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות זוגולרית, הגדולה ביותר בגודל 0.6*2.5 ס"מ מבנה שמור. בצוואר שמאל הודגמו בלטוטת לימפה מוגדלות בחלק התחתון של שרשרת זוגולרית, הגדולה ביותר בגודל 0.8*2.1 מבנה שמור. חשוב לציין כי אני במשקל עודף רב, אני לא מצליחה לרדת במשקל. אין לי אנרגיה, וירידה משמעותית במצב הרוח. אני רגישה ועצבנית. אשמח לקבל ממך דיאגנוזה

לקריאה נוספת והעמקה

לך ממצאים בבלוטת התריס ובבלוטות צוואריות. עליך לפנות לאנדוקרינולוג לביצוע בדיקות שוב של תפקוד בלוטת התריס, מיפוי של הבלוטה וביאופסיות מחט תחת אולטרסאונד של ממצאים חשודים. פרופ מ קראוס

04/03/2012 | 14:45 | מאת: גילה

דוקטור שלום .יש לי בעיה בבלוטת התריס והרופאה רשמה לי את הכדור שצינתי ואמרה לי לקחת בבוקר על קיבה ריקה.שאלתי מה קורה אים שכחתי לקחת על קיבה ריקה ובטעות לקחתי אחרי האוכל? האים זה משנה והאים הפעולה של הכדור נעשת כמו על קיבה ריקה יש השפעה של הכדור כשלוקחים אחרי האוכל? מה יכול ליקרות אים שוכחים לקחת על קיבה ריקה ובכלל למה לוקחים על קיבה ריקה את הכדור euthyrox 50 mikrogramm תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לוקחים את הכדור על קיבה ריקה כדי לשפר את ספיגתו, אם קורה שלוקחים אותו לאחר ארוחה לא קורה שום אסון אם זה קורה רק לעיתים נדירות. צריך להשתדל לקחת את הכדור לפני האוכל פרופ מ קראוס

29/02/2012 | 16:20 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 26 .. התגלו אצלי בגוף לפני 6 חודשים כמה בלוטות בכמה איזורים בגוף, בצוואר יש בלוטה אחת ניידת(בחלק התחתון של הצוואר). השנייה מתחת לבית השחי וגם ניידת, ושתי בלוטות בשני הצדדים של המפשעה אבל לא ניידות. אני גיליתי אותם על ידי מימוש. צריך לציין שהבלוטות לא כואבות. פניתי לרופא המשפחה והוא ביצע לי בדיקות דם, וכתוצאה מכך גילה שנדבקתי בטפיל הטוקסופלזמה בזמן האחרון, והרופא טען שהבלטות הנפוחות הן כתוצאה מהזיהום הזה. אני עדיין מחכה שהבלוטות יחזרו לגודלם הטבעי, אבל עדיין נפוחות. אני מאד מאד מודאגת ומפחדת מהדבר הרע. אני מרגישה בריאה בדרך כלל. מה אפשר לעשות? מה הוא הזמן הממוצע לבלוטה שתחזור לגודלה הטבעי? ומה הסיכוי שזה יהיה משהו לא טוב כלומר סרטן? האם כדאי לפנות לאנדוקרינולוג? אני מאד מפחדת ומודאגת.. ומרוב מחשבה אני נמצאת בחרדה שגורמת לי סחרחורות. תודה.  

הגדלת בלוטות בתחנות אחדות דורשת מעקב וברור. זיהום בטוקסופלסמה ניתן לטיפול תרופתי (פירימטמין, סולפדיאזין ואחרים). אם לא נכרת תגובה תוך מספר שבועות, לבצע ברור נוסף . אם קימים ספקות לגבי האבחנה ניתן גם לבצע ביאופסיה של בלוטה מיצגת פרופ מ קראוס

23/02/2012 | 15:58 | מאת: bafi

אבקש המלצה על מומחה לחוות דעת על סרטן בלוטת התריס בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

מומחה למתן חוות דעת רפואית בנושא סרטן בלוטת התריס: פרופ מיכאל קראוס michaelkrausz10@gmail.com

פרופ מיכאל קראוס michaelkrausz10@gmail.com

23/02/2012 | 11:51 | מאת: יפעת

שלום רב, אני בת 64 וסבלתי מתת פעילות של הבלוטה וגם גילו לי שימוטו.טופלתי באלטרוקסין. לפני כמעט שנה התחלתי לרדת מאד במשקל ואז התגלתה לי פעילות יתר ורק באוקטובר נתנו לי מרקפטיזול. מאז הבלוטה שלי עוברת מפעילות יתר לתת פעילות ואני מרגישה לא טוב כאשר הבלוטה עוברת לפעילות יתר, אני מקבלת דופק מהיר ולחץ דם גבוה. אני גם לוקחת נורמיטן 12.5 בוקר וערב. כמו כן השמנתי בחזרה וממשיכה להשמין מאד. הרופא המליץ לי לקחת את שני הכדורים מרקפטיזול ואלטרוקסין ביחד כל יום. האם מישהו שמע על שיטה זו והאם היא עוזרת? אני די פוחדת. המון תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

זה איננו טיפול חדש . יש לעקוב אחרי תפקודי הבלוטה ולהגיב בהתאם לשנויים פרופ מ קראוס

22/02/2012 | 14:36 | מאת: אורית

שלום לפני כחודש ביצעתי ביופסיה של בלוטת התריס ובתשובה כתוב שבאונה ימנית של הבלוטה יש קלואיד חופשי וקבוצות מעטות של תאים פוליקולאריים . אשמח לקבל הסבר תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

קולואיד חופשי ותאים פוליקולריים הם ממצאים נורמליים בביאופסיה ואינם דורשים ברור נוסף אלא מעקב פרופ מ קראוס

20/02/2012 | 18:34 | מאת: דוד

אודה לפענוח אולטרא סאונד של הצוואר, אני בן 48 סובל מתת פעילות בלוטת התריס בלוטת מגן: אונה ימנית - בגודל 3.9*2.3*1.9 ס"מ, מעט מוגדלת, מרקם היפואקאי לא אחיד, הודגם מוקד בודד בגודל 1.0 ס"מ. אונה שמאלית - בגודל 3.6*2.1*1.6 ס"מ, גודל רגיל מרקם היפואקואי לא אחיד, הודגמו מוקדים בודדים בגודל עד 0.9 ס"מ. איסטמוס - לא מעובה, לא אחיד, ללא תהליך מוקדי. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

הודגמו 2 מוקדים בבלוטת התריס אחד בכל אונה בגודל 1.0 ו-0.9 ס"מ. מוקדים אלו דורשים מעקב אחת לחצי שנה עד שנה ואם הם גדלים מומלץ לבצע ניקור (FNA) של המוקד שגדל פרופ מ קראוס

20/02/2012 | 11:13 | מאת: עמית

דר' שלום רב, אני בת 21. ברקע תת פעילות ש בלוטת התריס- נוטלת 100 מ"ג אלטרוקסין בכל יום. לפני כ-5 שנים מיששתי את המפשעה הימנית שלי וגיליתי בלוטה מוגדלת בגודל של כ- 1.5 ס"מ על 0.5 ס"מ, ועד היום גודלה ללא שינוי. עברתי בירורים רבים במהלך השנים- בדיקות אולטרסאונד ובדיקות אצל רופאי משפחה והמטולוג שמיששו את הבלוטה וכולם אמרו שזו בלוטת לימפה קטנה ולא משהו אחר, שאין לדאוג ממנה וכי אפשר לבדוק אותה בדגימה אבל אין צורך ממשי. אציין שעם הזמן, לפני כשנה וחצי, התגלו באולטרסאונד בלוטות נוספות קטנות ועוד בלוטה בגודל של 1 ס"מ על 0.5 ס"מ בצד שמאל (אליה קשה לי להגיע ולמשש). לאחרונה נבדקתי אצל רופאת משפחה חדשה שבדקה ומיששה ואמרה שיכול להיות שלא מדובר בבלוטת לימפה אלא בבלוטה תת-עורית, שניתן להסיר אבל לא חייב. הבלוטה בצד ימין היא דיי קשה אבל עם זאת גמישה מעט, בדופניה היא יותר קשיחה. צורתה כאליפסה, והיא נמצאת בידיוק מתחת לתפר של התחתונים. מה עליי לעשות? האם אתה ממליץ להסיר אותה? מה עם הבלוטות האחרות? והכי חשוב- מהי הסיבה שבגללה בלוטות לימפה גדלות ונשארות באותו הגודל כבר כ-5 שנים?? (אין לי שום זיהום שידוע לי עליו במערכת הוגינלית). דבר נוסף שאציין הוא שלאחרונה הופניתי לביצוע בדיקות דם שקשורות לבלוטות הלימפה והבדיקות יצאו תקינות. התוצאות בידיי ואם תבקש לדעת עבור בדיקה מסויימת- אתן לך את התוצאה. תודה רבה רבה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה

בלוטות לימפה במפשעה שאינן משתנות בגודלן במשך שנים הן לרוב שפירות ואינן דורשות ברור מיוחד מלבד מעקב לפחות אחת לשנה. בלוטה שגדלה תחת מעקב מעלה חשד למחלה ואז ניתן לבצע ניקור במחט (FNA) של הבלוטה או כריתה כירורגית של הבלוטה. הסיבה להופעת הבלוטות היא לרוב זיהום בעבר, אך אם אינן משתנות בגודלן דרוש מעקב בלבד. אם יהיו תוצאות פתולוגיות בבדיקות ששלחו אשמח לשמוע עליהן פרופ מ קראוס

22/02/2012 | 12:06 | מאת: עמית

ראשית, תודה רבה על המענה המהיר. שנית, אשמח לדעת מהי בידיוק בדיקת FNA והאם חייב לבצעה אף על פי שהבלוטה לא משתנה כבר כ-5 שנים? דבר נוסף, הנה תוצאות בדיקות הדם שיצאו: urea (b)- 22 creatinine(b)- 0.6 ESR 1 hour- 14 WBC- leucocytes- 4.2 RBC- red bloud cells- 4.65 hemoglobin- 13.5 hematocrit- 39.5 MCV- mean cell volume- 85 MCH- mean cell hemoglobin- 29 MCHC- M.CELL Hb cont- 34.2 RDW- red cell distri.width- 12.3 remarks (משטח מיקרוסקופי)- large PLT platelets- 107 נשללה נוכחות טרומבוציטים בקבוצות MPV mean platelet volume- 12.1 neutrophils %- 45.7 lymphocytes %- 39.4 monocytes %- 12.7 eosinophils %- 1.7 basophils %- 0.5 neutrophils #- 1.90 1.64 -# lymphocytes monocytes #- 0.53 eosinophils #- 0.07 basophils #- 0.02 TSH- 3.52 אודה לך אם תנתח את התוצאות ותאמר לי אם הכל תקין ומה עליי לעשות בהתאם. דבר נוסף- האם יכול להיות קשר בין תת פעילות של בלוטת התריס ממנה אני סובלת לבלוטות הלימפה האלו? וגם, למה יש לי בלוטות לימפה מרובות, קטנות, מלבד לגדולות? העניין הזה מדאיג אותי מאוד.. שוב אציין כי אינני זוכרת שום זיהום במערכת הוגינלית אי פעם בחיי. תודה רבה מראש! תבורך!

20/02/2012 | 06:58 | מאת: אור

א. נ שלום. התגלה אצלי גוש מסוג פפילרי קרצינומה בגודל של 1 ס"מ. האם מומלץ כריתה מלאה או חלקית, האם אפשר לעשות כריתה מלאה בתכניקה של פלישה מזערית?

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול המועדף בקרצינומה פפילרית של בלוטת התריס הוא לדעתי כריתה דו צדדית של הבלוטה. יש הממליצים גם על כריתה חד צדדית עם האיסטמוס של הבלוטה. אפשר לבצע כריתה של סרטן בגודל זה בשיטה זעיר-פולשנית פרופ מ קראוס

01/03/2012 | 15:45 | מאת: אור

א.נ. שלום רב שמעתי על זריקה של חומר דומה להורמון וטיפול ביוד. בבקה תתאר את התהליך? מה בדיוק עובר החולה אחרי הניתוח?

19/02/2012 | 16:35 | מאת: קרן

שלום פרופסור בבדיקת אולטראסאונד שעשיתי נמצאו לי קשרית היפואקוגנית בשתי האונות בגודל של כ5 מ"מ אני מאוד בלחץ ורוצה לדעת מספר דברים: 1. אם אני עושה דיקור לקשריות אלה והן יוצאות שפירות האם עד הביקורת הבאה בעוד שנה הן יכולות להפוך לסרטניות? 2. האם אתה עושה דיקור זה? והאם תחת אולטראסאונד? 3.בביקורת שנתית אם הקשרית לא גודלת אני יכולה להיות בטוחה שהיא לא סרטנית? 4. כל שנה עושים דיקור כדי להיות בטוחים שזה לא סרטן?

לקריאה נוספת והעמקה

1. אם הדיקור של הקשרית שפיר, דרוש מעקב ע"י אולטרסאונד אחרי חצי שנה ואם לא השתנתה בגודלה היא כנראה שפירה 2.הדיקור חיב להתבצע תחת אולטרסאונד ע"י מומחה באולטרסאונד 3.בביקורת שנתית רצוי לבצע אוטרסאונד ובדיקה ידנית, ואם שי שינוי בגודל לבצע ביאופסית מחט (FNA) 4. עושים דיקור כל שנה אם יש שינוי הגודל הנודולה פרופ מ קראוס

19/02/2012 | 20:05 | מאת: קרן

האם אתה עושה דיקור? אפשר לבוא אלייך באופן פרטי? כירורג יכול לעשות דיקור? איפה מוצאים מומחים באולטראסאונד? האם אתה ממליץ לעשות דיקור בקשרית מגודל זה? יש סיכון בדיקור של קשרית כל כך קטנה? הפחידו אותי ואמרו לי שדיקור קשרית כה קטנה יכולה לעשות דימום וזה מסוכן האם זה נכון?

07/02/2012 | 20:46 | מאת: רן

שלוום , לאחר שהובחנתי בתת פעילות (השימוטו) לפני שנה ונטלתי אלקטרוסין , לא הצלחתי להתאזן עד היום והיתה לי עייפות חולשה ודיכאון בירידות ועליות רמת הtsh כל הזמן משתנה , יורדת ועולה גם כשהמינון עלה! בבדיקה האחרונה רמת הtsh אצלי הייתה על 20... לפני שלושה שבועות החליפו לי את התרופה מאלקטרוסין לאווטירוקס והעלו לי את המינון ל150 מילגרם ליום , כעת אני הולך לשירותים אחרי כל ארוחה כמעט , ואני הרבה יותר עצבני. יכול להיות שאני לוקח מינון גדול מידי? השאלה שלי היא בעצם אם אני יכול להוריד את המינון לפני הבדיקות דם שאמורות להתבצע רק בעוד שבועיים? והאם זה מסוכן? הודה מאוד על תשובה בהקדם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

התנודות שלך בפעילות בלוטת התריס דורשות פיקוח ע"י אנדוקרינולוג שיקבע את המינון המתאים והתרופה המתאימים לך ביותר פרופ מ קראוס

עליך לפנות לאנדוקרינולוג לאיזון פרופ מ קראוס

לפני חודשיים וחצי עברתי ניתוח כריתה מלאה של בלוטת התריס. אני מרגישה בסדר. מה שמטריד אותי זה שמעל לחתך של הניתוח יש גוש שניתן למשש אותו ולראות אותו. הכירורג שניתח אותי אמר שזאת בצקת ושהיא תחלוף עם הזמן. אני כל הזמן עוקבת לראות אם חל שיפור. אני לא בטוחה שחל שיפור ואם כן אז הוא מזערי. האם זה סביר?

לקריאה נוספת והעמקה

אם אין סמני זיהום עדיף להעזר בסבלנות עוד מספר שבועות.צפוי שהבצקת (או המטומה) באזור תספג פרופ מ קראוס

06/02/2012 | 08:41 | מאת: שרי

רופא המשפחה שלי רשם לי את התרופה Euthrox 50 Mikrogramm לטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס, עקב תוצאות של TSH 5.11,T3FREE 4.4 T4FREE 12.2 המלצתו היתה לקחת בערב - בניגוד לרשום בעלון המידע של התרופה ובניגוד להמלצה של הרוקח לקחת בבוקר על קיבה ריקה. מה עלי לעשות?? תודה על תשובתך.

עדיף לקחת את התרופה בבוקר על קיבה ריקה פרופ מ קראוס

21/03/2012 | 09:37 | מאת: ראובת

מה תופעות הלוואי של התרופה? והאם יש טיפול שיוכל למנוע את נטילת התרופה למשך כל החיים?

17/01/2012 | 18:48 | מאת: בינה

אני בת 44 ונוטלת את כדור האלטרוקסין מזה 10 שנים. לפני כשבעה חודשים החלו תופעות של סחרחורת, חוסר איזון, דפיקות לב מואצות וחוסר שינה. בחודש וחצי האחרונים תופעות אלו גברו ואיכות חיי נפגעו(אושפזתי מספר פעמים בעקבות לחץ בחזה אך לאחר בדיקות מעמיקות אין בעיה לבבית). לאורך כל הזמן אני טוענת שאולי זו תופעה של הכדור, הרופאים טוענים שאין קשר ואולי אני בלחץ, אולי יש בעיה פסיכולוגית. שאלתי: האם תופעות אלו יכולות להיות כתוצאה מהכדור? והאם יש תחליף לאלטרוקסין? אני לוקחת 200 מ"ג ביום כתוצאה מתת פעילות. תודה

17/01/2012 | 18:28 | מאת: אופק

מכתב תשובה לאחר ביופסיה בלבלב : דגימות שהתקבלו : 1. לבלב , נגע ציסטי , FNA נתונים קלינים : נגע ציסטי. האם גידול ? תוספת לביופסיה FNA. ממצא מאקרוסקופי : נתקבלו 2 כלים מסומנים בשם הנבדק וללא סימון נוסף , ובהם 40 סמ"ק נוזל אדום עכור ( בכלי הראשון 25 סמ"ק ובכלי שני 15 סמ"ק) ממצא מיקרוסקופי : דם,חלבון, מעט לימפוציטים קטנים ונויטרופיליס . לא נמצאו תאי אפיתל. אבחנה פתולגית : ראו ממצא מקרוסקופי ... שלום פרופ' מיכאל !!! אבקש לדעת מה אומר המכתב שרשמתי להלן בהקשר לגידול / ציסטה שנמצא לאחר MRI וביופסיה והאם ממכתב זה אפשר לדעת אם גידול זה הוא שפיר או ממאיר ... בתודה אופק..

לקריאה נוספת והעמקה

נגע ציסטי בלבלב עלול להיות שפיר או ממאיר. גם אם הוא ממאיר לרוב ממאירותו היא נמוכה יותר מאשר בגידול ציסטי. תוצאות הניקור אינן מראות שהמדובר בגידול ממאיר אך לא שוללות זאת לחלוטין. דרוש המשך מעקב צמוד כולל CT וניקור חוזר בחודשים הקרובים, וכן התייעצות עם מומחה ל-CT על טיב הציסטות שעברו ניקור, והאם יש מקום לביצוע PET-FDG. במקרים מסויימים רק ניתוח ישלול לחלוטין ממאירות בלבלב פקופ מ קראוס

על פי הנתונים ששלחתי לך מה דחיפותו של ניתוח במקרה זה וזאת לאחר ידע שבגידולים בלבלב מהירות הסרת הגידול היא קריטית למהלך ההחלמה ? בתודה אופק...

17/01/2012 | 18:20 | מאת: אופק

10/01/2012 | 23:18 | מאת: שולמית

שלום דוקטור יקר, ותודה על ההשקעה בפורום המועיל לכול כך הרבה אנשים, ברכותיי,יישר כח !!! דוקטור יקר,אני מודאגת ורוצה לדעת, מה יקרה לאדם בגיל 60 ,שנתגלתה אצלו תת פעילות בלוטת התריס,(TSH - 15),והבן אדם הזה מסרב בתוקף לקחת כדורים, תוך אמונתו שבלוטת התריס שלו תתרפא לבדה,ותחזור לתפקד. ד"ר יקר, מהו הנזק שעלול להגרם לו ללא התרופה? תודה מראש, שולמית

לקריאה נוספת והעמקה

תת פעילות של בלוטת התריס היא מחלה קשה ומסוכנת. והיא עלולה להחמיר מיום ליום ומחודש לחודש. על החולה להכנס למעקב של אנדוקרינולוג ולקבל טיפול בתחליפי הורמון הבלוטה (בעיקר אלטרוקסין).אם לא יקבל את הטיפול תתפתח חולשה הולכת וגדלה שינויים בולטים בתפקוד ובמראה החיצוני של הגוף, וסכנה גוברת לחייו פרופ מיכאל קראוס

11/01/2012 | 10:47 | מאת: שולמית

על התשובה המהירה והברורה.

04/01/2012 | 19:07 | מאת: אופק

פרופ' מיכאל שלום ... אצל אבי התגלה אתמול ב- CT תלת מימד גידול בגודל 2 חצי ס"מ בלבלב . עוד לא נעשתה ביופסיה אשמח לדעת אם ישנה אפשרות שזה הוא גידול שפיר ומה הסיכוים לכך ... תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

הגידול עשוי להיות שפיר, אך יש לחכות לתשובה סופית של ביאופסיה ממנו פרופ מ קראוס

הגידול עשוי להיות שפיר, אך יש לחכות לתשובה סופית של ביאופסיה ממנו פרופ מ קראוס

23/12/2011 | 23:56 | מאת: שני

שלום רב! בבדיקת דם לפני חודשיים ערכי הTSH שלי היו גבוהים 7.96 ביצעתי השבוע בדיקת דם חוזרת ולהלן הערכים: TSH basal 3.76 Ft4- 12.7 Ft3- 4.5 ברצוני לדעת מה הערכים אומרים לגבי תת פעילות הבלוטה אצלי? אני בת 31 ואף פעם לא לקחתי כדורים לבלוטה תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה הנוכחית לא מראה על תת פעילות של בלוטת התריס. השארי במעקב פרופ מ קראוס

15/12/2011 | 10:11 | מאת: אביה לוי

אני מטופלת באלטרוקסין שנים והכל היה בסדר עד שהגיע הכדור החדש שעשה לי צרות הרופא החליף לי אותו לכדור האמריקאי 3 שבועות הרגשתי טוב ועכשיו יש לי טשטושים בעניים וחרדות וחולשה כללית. אני צרכתי בעבר תרופית פסיכיטריות פרפאנן ורסיטל והפסקתי איתם במשך שנה והיום חזרתי אליהם בגלל החרדות הייתי במיון בדק אותי רופא עניים ונוירולוגי ואמרו שהכל תקין האם בלוטה לא מאוזנת יכולה לעשות טשטוש בעניים חולשה וחרדות היום חזרתי לכדורים הסיכטרים ומנסים להביא לי את הכדור האחרון שאין לי מושג מה שמו אנה ממך ענה לי על השאלה הזו כי אני שוכבת בבית כבר שבוע ולא יוצאת בגלל הטשטושים בעניים והחרדות והחולשה וכמובן המצב רוח תודה אביה

נראה שהכדור החדש לא טוב בשביך . מוצעים עתה בארץ עוד 2 כדורים אחרים עם אותה השפעה, אנא התייעצי עם אנדוקרינולוג על ההחלפה תחת מעקב של רמות TSH פרופ מ קראוס

13/12/2011 | 10:34 | מאת: דנה

שלום רב! התחלתי ליטול סינתרואיד לאחר חוסר הצלחה עם הכדורים יוריטרוקס ואילטרוקסין החדש. כיום לאחר שבוע וחציעם סינתרואיד אני חשה עיקצוצים במקוצמות שונים בגוף. האם התופעות נובעות מהכדור? או מכך שאינני מאוזנת? מה ניתן לעשות? בברכה דנה

לקריאה נוספת והעמקה

קשה להחליט מה סיבת העקצוצים מהם את סובלת. בשלב ראשון הייתי בודק את תפקודי הבלוטה TSH וכן T3 וגם T4, אם הם מופרעים צריך לחזור לאנדוקרינולוג לשם ויסות תפקוד הבלוטה. אם הם תקינים, צריך לחשוב יותר על רגישות יתר לכדור החדש ולשקול להחליפו באחר פרופ' מ קראוס

19/03/2012 | 16:02 | מאת: iren

אם בחורה אמרה שהיה לה ניסיון כושל עם אלטרוקסין ויוטרוקס? אין יותר תחליפים בארץ לצערי.

30/11/2011 | 00:12 | מאת: עדי

שלום, לפני בערך 9 חודשים עברתי בדיקת דם שגרתית ע?מ לבדוק אם אני יכולה לקחת גלולות. בבדיקה התוצאות TSH חזרו גבוהות מהרגיל (11.8) ונשלחתי לאנדוקריולוג, לאחר כ-3 חודשים עברתי עוד בדיקת דם בה התגלתה רמה נמוכה יותר של TSH 8.2, ולאחר עוד 3 חודשים עברתי בדיקה ונמצאה רמה מאוד גבוהה- של כיותר מ-1000 נוגדנים לבלוטת התריס, הרופא אמר שכרגע הוא לא רואה התחלה של הרס של בלוטת התריס ולכן אין צורך בטיפול, אבל אני מרגישה כי כל התופעות לוואי נמצאות ואני לא מצליחה להוריד במשקל במשך הרבה זמן, אני לא כבדת משקל אבל אני מרגישה תקועה במקום וזה נורא מתסכל... האם יש לך איזשהן הצעות או המלצות לבקש מהרופא? 

לקריאה נוספת והעמקה

צריך להמשיך ולעקוב אחר רמות TSH ורמות הנוגדנים ואם תמשך העליה יש לשקול שוב (עם אנדוקרינולוג טיפול באלטרוקסין פרופ מ קראוס

29/11/2011 | 18:51 | מאת: שמרית

הי לוקחת אלקטרוסין שנים ארוכות. לפני חצי שנה חליתי בסרטן השד והיום אני לאחר כריתת שד וטיפולים כימותרפיים. התחלתי לא מזמן לקחת טמוקסיפן בנוסף לאקלטרוסין. החלו תופעות לוואי קשות מאוד של כאבים בכל הגוף, גלי חום, בטן נפוחה ועייפות בלתי נגמרת. האם יש צורך בשינוי מינון? או החלפת אחת התרופות?

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי בשלב ראשון לבדוק TSH אם השתנה צריך לווסת אותו מחדש בעזרת אנדוקרינולוג. אם TSH תקין לשקול החלפת האלטרוקסין בזה של חברה אחרת ואם לא עוזר להתייעץ עם אונקולוג בדבר החלפת הטמוקסיפן בתרןפה אחרת ושקולים אונקולוגיים נוספים פרופ מ קראוס

27/11/2011 | 16:34 | מאת: סיגל

במשך שנים לקחתי את תרופת האלטרוקסין וכמו כולם מהרגע ששינו אותה אני סובלת מתופעות לוואי ביניהם נשירת שיער חזקה(כמובן ששיניתי את התרופה). בינתיים אוטוטו אני קרחת לחלוטין, רציתי לדעת אם יש אנשים נוספים שסבלו מתופעת ההתקרחות עקב לקיחת התרופה: 1. האם השיער הפסיק לינשור?, 2. האם הוא חזר לצמוח? הרופאים שאצלם הייתי אומרים דברים שונים. אודה לכם תשתפו במצבכם.

לקריאה נוספת והעמקה

נשירת שיער מופיעה באנשים עם פעילות יתר של בלוטת התריס, אם תופעה זו בולטת תחת טיפול בתרופה החדשה יש להתייעץ באנדוקרינולוג על שינוי במינון התרופה או החלפתה. שמעתי על אנשים נוספים שסבלו מתופעה זו אך אינני יודע את היקפה. כאשרמתגברים על נשירת יתר השיער לרוב חוזר לצמוח פרופ מיכאל קראוס

01/09/2012 | 06:19 | מאת: דורית שני

גם לי יש נשירת שיער, לא נוראית, אבל ברורה מאז ששונתה התרופה.לי יש לי תת פעילות הבלוטה ולא יתר פעילות. לצערי העמוק הרופאים לא באמת יודעים את התשובה וזה לא חשוב אם מדובר באינדוקרינלוג או ברופא רגיל. גיליתי שאם אני משתמשת בכדורים רק של 50 ,ונמנעת מהכדור של 100 מצבי משתפר. אין אף רופא שיודע את התרכובת החדשה של הכדור ומרגיש לי שמה שעשה לנו את הבלאגן הם החומרים הנלווים לחומר הפעיל. אני מרגישה שבויה של המערכת ואין לי ברירה.

ממליץ להשתמש במינון שעוזר פרופ מ קראוס

01/09/2012 | 06:19 | מאת: דורית שני

גם לי יש נשירת שיער, לא נוראית, אבל ברורה מאז ששונתה התרופה.לי יש לי תת פעילות הבלוטה ולא יתר פעילות. לצערי העמוק הרופאים לא באמת יודעים את התשובה וזה לא חשוב אם מדובר באינדוקרינלוג או ברופא רגיל. גיליתי שאם אני משתמשת בכדורים רק של 50 ,ונמנעת מהכדור של 100 מצבי משתפר. אין אף רופא שיודע את התרכובת החדשה של הכדור ומרגיש לי שמה שעשה לנו את הבלאגן הם החומרים הנלווים לחומר הפעיל. אני מרגישה שבויה של המערכת ואין לי ברירה.

יש אנשים נוספים המתלוננים על נשירת שיער אחרי לקיחת התרופה פרופ מ קראוס

גם לי קיימת נשירת שיער חמורה ביותר!!!! שהולכת ומתדרדרת בשנתיים האחרונות. מאז לקיחת הכדור הארור הזה!. משיער חלק , משי ארוך ,ב ריא ומלא נפח. נותרו לי קרחות, דילול שיער, מפרצים והשיער הולך ונעלם. ילדה בגיל 26 לא אמורה לחוש כך, להראות ולהרגיש משהו שלא היה קורה לי בחייייםם אילולא הרשלנות במשרד הבריאות והעברת המידע הראוי. יש אנשים שחייבים לתת את הדין על כך. תביעה ייצוגית או לא זה לא מה שיעזור!!! רוצה פתרון חד משמעי למהו החומר / הרכיב שהוכנס לכדור רעלל/ אלטרוקסין שפגם לי בבריאות השיער ונושר לי ללא הרףףף. זה משפיע לי על חחיי היומיום באופן משמעותי ובלתי נסלח לאותם אלו שיצרו זאת! קחו אחריות.

אין לי שום נתונים סטטיסטיים על נשירת שיר עם החלפת תרופה פרופ מ קראוס

יש לחזור ולבדוק את תפקודי בלוטת התריס כי שינויים בתפקוד הבלוטה עלולים להביא לנשירת שיער פרופ מ קראוס

24/11/2011 | 07:32 | מאת: מיכל א

שלום, לאחרונה התגלו אצלי בעיות של פעילות יתר בבלוטה ובאולטרסאונד התגלו כל מיני קשרים מוגדלים, אני ממתינה לביופסיה וצריכה להגיע לרופא אאג . נתנו לי 2 שמות של רופאים ומכיוון שאני לא מכירה אף אחד מהם אני לא יודעת מה עדיף. שם האחד הוא פרופסור פיינמסר ושם השני הוא ד"ר דורון הלפרין. אם תוכל לחזור אלי אפילו במייל ולהסביר לי מי עדיף בתחום הבעיה שלי אודה לך.

בבעיה שאת מתארת מטפלים לא רק רופאי אאג אלא גם כירורגים כלליים המתמחים בנושא כירורגיה אנדוקרינית שני השמות שהזכרת ראויים פרופ' מ. קראוס

24/11/2011 | 08:36 | מאת: מיכל א

קודם כל תודה להתיחסותך המהירה. יש לי עוד שאלות. מכיוון שכל הסיפור של פעילות יתר ונפיחויות בבלוטה חדש לי ולרוב אני אדם בריא ואנרגטי סבלני ונעים הליכות ובינתיים אני ללא טיפול ובשלב הבירורים - יש לי שאלה, האם תופעות כגון חוסר חשק מיני מוחלט וכאים מוזרים בכל מיני מקומות בגוף בעיקר בעצמות, חוסר סבלנות נוראי ועצבנות יתר, האם זה קשור לפעילות יתר? אני לאחרונה לא מזהה את עצמי ולא הבנתי למה, האם הכל קשור לזה שהבלוטה לא מתפקדת רגיל? רציתי לציין כי בחודש יוני בבדיקות דם שגרתיות הבלוטה שלי התנהגה כראוי וכעת פחות מחצי שנה אחרי היא משתוללת, האם יתכן שתוך תקופה כה קצרה יש הרעה? סליחה על אורך ההודעה....

20/11/2011 | 23:24 | מאת: מיריתוש

בני בן 16 אובחן לפני כשלוש שנים כסובל מהשימוטו והחל טיפול באלקטרוסין במינון של 250מג לשבוע. כיום הוא שוקל 71 וגובה 180 . הוא מאוזן לחלוטין. הוא ספורטאי ומתאמן בשחיה וכדור מים 5 פעמים בשבוע. לאחרונה נודע לנו שבצבא מורידים פרופיל ל64 למישסובל מתת פעילות. רציתי לדעת האם הבלוטה שלו הפסיקה לחלוטין לעבוד או שיש סיכוי שהיא תחזור לתפקד. שמתי לב שהמינון שהוא מקבל לא השתנה במשך השנים למרות שהוא גבה המון. הוא שקל 71 קילו בתחילת הטיפול וירד במשקל בתוך שנה ורק עכשיו הגיע שוב למשקל הזה פלוס 30 ס"מ בגובה. האם כדאי לנסות להפסיק את הטיפול התרופתי ולראות האם הבלוטה עובדת. או אולי לשנות תזונה? עליי לציין שמאוד חשוב לו לשרת ביחידה מובחרת. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מחלת השימוטו מורידה את תפקוד הבלוטה במידה שונה באנשים שונים. לא הייתי מציע להפסיק את הטיפול באלטרוקסיןעל דעת עצמך להערכת תפקוד הבלוטה מציע להתייעץ עם אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

16/11/2011 | 13:22 | מאת: לי

שלום! אני בת 30 ביצעתי בדיקת דם באוקטובר וערכי TSH יצאו גבוהים.קרוב ל- 8 .אני אמורה לעשות בדיקת דם חוזרת כדי להוכיח אם אכן יש בעיה של תת בלוטת התריס אני נמצאת כרגע בחו?ל וחוזרת רק בינואר. שאלותיי הן האם ניתן לחכות עם בדיקת הדם החוזרת עד לינואר או שזה דחוף וכדאי לי לבצע אותה בחו?ל? שאלה שנייה; אני לוקחת חומצה פולית לפני הריון - האם אפשר לקחת חומצה פולית בהנחה שאכן יש לי תת פעילות? והאם ניתן בכלל להיכנס להריון במצב זה עוד לפני הטיפול? תודה רבה על תשובותיך

לקריאה נוספת והעמקה

כדאי לבצע את הבדיקה כבר בחו"ל, אפשר לקחת חומצה פולית רצוי לא להכנס להריון לפני הטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס פרופ מ קראוס

כדאי לבצע את הבדיקה כבר בחו"ל, אפשר לקחת חומצה פולית רצוי לא להכנס להריון לפני הטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס פרופ מ קראוס

10/11/2011 | 16:32 | מאת: שני

שלום רב! אני בת 31 כ- 8 חודשים לאחר לידה. ביצעתי בדיקת דם שיגרתית והתוצאות היו: Tsh- 7.95 T4-free- 13.9 ברצוני לדעת מה זה בדיוק אומר? האם זאת רמה גבוהה מאוד שמחוץ לטווח? האם יש צורך בכדורים כבר? יש לציין שגם ערכי הכולסטרול שלי מאוד גבוהים ואיני יודעת האם יש לכך קשר. כלומר האם הערך הגבוה נובע מערכי TSH גבוהים? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ערכי TSH הם גבוהים באופן משמעותי דרוש ברור אצל אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

11/11/2011 | 12:57 | מאת: שני

תודה רבה על תשובתך ברצוני לדעת האם הערכים הגבוהים של ttsh יכולים לנבוע בעקבות הלידה לפני 8 חודשים? בנוסף האם לתינוק יכול להיות נזק כלשהו בעקבות אי בדיקת הערכים הללו בזמן הריון? תודה

שלום פרופ מיכאל -לפני 10 שנים כרתו לי את האונה הימנית בגין קשריות בצילום צוואר שביצעתי עקב נפיחות שייש לי בגרון התגלה אונה שמאלית של בלוטת התריס גדולה תפוסה כולה ע" קשרית גדולה בקוטר 6 ס"מ הקישרית רטרוסטרנלית ברובה התוכן בלתי הומוגני, נוזלי ברובו,אין הסתידויות אין ריבוי כלי דם , תפקוד הבלוטה תקין לפי בדיקות דם שבצעתי. פרופסור מיכאל האם עלי לבצע ניתוח להסרת האונה או להמשיך לחיות עם זה ולבצע בדיקות תקופתיות

לקריאה נוספת והעמקה

ניתנה תשובה

שלום פרופ מיכאל -לפני 10 שנים כרתו לי את האונה השמאלית בגין קשריות בצילום צוואר שביצעתי עקב נפיחות שייש לי בגרון התגלה אונה שמאלית של בלוטת התריס גדולה תפוסה כולה ע" קשרית גדולה בקוטר 6 ס"מ הקישרית רטרוסטרנלית ברובה התוכן בלתי הומוגני, נוזלי ברובו,אין הסתידויות אין ריבוי כלי דם , תפקד הבלוטה תקין לפי בדיקות דם שבצעתי. פרופסור מיכאל האם עלי לבצע ניתוח להסרת האונה או להמשיך לחיות עם זה ולבצע בדיקות תקופתיות

לקריאה נוספת והעמקה

שאלתך איננה ברורה לי האם האונה השמאלית שנכרתה גדלה מחדש או שהקשרית החדשה היא באונה השניה (הימנית). הקשרית עצמה איננה עילה לכריתה אלא אם גורמת להפרעות(כאב, הפרעות בליעה או הפרעות נשימה נשימה). אם הנ"ל לא קיימים אפשר לבצע ניקור במחט (FNA ) של הקשרית כדי לברר את טיבה פרופ' מ קראוס