נגישות
נגישות

פורום כירורגיה אנדוקרינית

כפי שקורה במרבית הארצות המערביות, וכפי שמשתלב עם המגמה של התמקצעות ומצוינות ברפואה בכלל ובכירורגיה בפרט, כך הדבר לגבי התחום של הכירורגיה האנדוקרינית. הכירורגיה האנדוקרינית עוסקת בטיפול הכירורגי במחלות המערכת להפרשה פנימית בעיקר מחלות בבלוטת התריס (תירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתירואיד), אדרנל, לבלב ועוד. הכירורגיה האנדוקרינית משלבת בתוכה בנוסף לכירורגים כלליים גם אנדוקרינולוגים, א.א.ג., אולטרה-סאונד ורפואה גרעינית. הוקם חוג לכירורגיה אנדוקרינית במסגרת איגוד הכירורגים בישראל שיעסוק במכלול המחלות בשטח זה, הטיפול בחולים, שיתופי פעולה, הוראה, ומחקר. הפורום לכירורגיה אנדוקרינית ינסה לתת מענה לחולים המתלבטים בשאלות בשטח זה.
468 הודעות
425 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית

24/01/2013 | 19:31 | מאת: אודי

TSH-2.15 T3-5.0 T4-20.2H רציתי לדעת מה מעידות התוצאות? תודה!

הערכים התקינים TSH-0.35-5.5 T3- 3.5-6.5 T4- 11.5-22.7 מכאן שכל התוצאות בטווח התקין פרופ מ קראוס

22/01/2013 | 19:54 | מאת: אלמוני

במקרה שהוא גבולי למשל 3.5 איך אפשר לשפר תפקוד שלו ללא תרופות, אלא ע"י תזונה?

במקרה גבולי כזה אין צורך בשינוי אלא רק מעקב פרופ מ קראוס

21/01/2013 | 23:17 | מאת: אלה

שלום! אמי עשתה CT בטן לפני כחצי שנה בCT הובחן:בחלק הפרוקסימלי של גוף הלבלב ניתן להבחין בממצא ציסטי בקוטר כ 5 מ"מ. והאדרנלים תקינים. הרופא המליץ על CT נוסף למעקב בעוד חצי שנה - בCT אחרןן התשובה היא : הלבלב עם מספר ציסטות זעירות, קרוב לוודאי שלוש, בקוטר מירבי עד 12 מ"מ.אין שינוי בהשוואה לבדיקה הקודמת. פרט לכך הלבלב בצורה, גודל ומרק תקינים.אין עדות להסננה של השומן מסביב ללבלב או בסמוך לממצאים הציסטיים המתוארים אני רוצה לשאול למה כתבו שאין שינוי כאשר ב פעם ראשונה הובחנה ציסטה אחת קטנה כ5מ"מ ועכשיו 3 בגודל 12מ"מ? והכיחשוב האם זה מסוכן ומעיד על מהשהוא מאוד רציני ו מה עלינו לעשןת תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הממצאים המתוארים נראים שפירים, אך דורשים מעקב פרופ מ קראוס

27/01/2013 | 09:24 | מאת: אלה

תודה על תשובתך אודע מאוד אם תוכל להרחיב איזה סוג מעקב דרוש ועל ידי איזה מומחה תודה

שמעתי שאפשר לעשות בדיקת חום מיד כשמתעוררים, כדי לדעת תפקוד בלוטת התריס, רציתי לדעת האם זה נכון, אני קיבלתי מספר פעמים 36.4 האם זה אומר שיש לי תת פעילות? בנוסף לכך עשיתי בדיקה T3 קיבלתי 3.81 המינימום שצריך להיות לפי מכבי זה 3.5 האם זה מראה על רמה נמוכה של פעילות של T3?

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת חום איננה בדיקה אמינה לתפקוד בלוטת התריס. עדיף לבצע את בדיקות הדם T3 T4 TSH פרופ מ קראוס

18/01/2013 | 22:12 | מאת: ליטל

שלום לך יש לי לשאול משהו בנוגע לבעיית תת פעילות או יתר פעילות היא תופעה תורשתית מוכחת? או אפילו גידול בבלוטת המגן היא תורשתית?

לקריאה נוספת והעמקה

ברוב המקרים תת פעילות וגם יתר פעילות של בלוטת התריס אינם תורשתיים. גם רוב הגידולים בבלוטת התריס אינם תורשתיים פרופ מ קראוס

17/01/2013 | 00:21 | מאת: אליעד

אני בן 37, לאורך שנים אני סובל מאוד מקור (הרבה יותר מאנשים אחרים) עשיתי בדיקת TSH יצא 1.28 לפני מספר חודשים היה 2.2 האם יש עוד בדיקות שצריך או ניתן לעשות כדי לדעת האם יש קשר בין בלוטת התריס לזה שאני סובל מקור?

לקריאה נוספת והעמקה

דווקא עליה ב-PTH מורה על תת פעילות של בלוטת התריס, כך שהירידה בערכי TH איננה הסיבה להרגשת הקור .בדיקות נוספות לתפקוד בלוטת התריס הן T3 ו- T4 פרופ מ קראוס

15/01/2013 | 15:08 | מאת: יעקב

שלום. נוןתחתי בספטמבר להוצאת פיאוכרומוציטומה, הבדיקות לאחר הניתוח היו תקינות (גם בדיקות דם וגם הקאטחולאמינים), האם מותר לי לדרום דם?

אם רמות הקטכולאמינים שלך תקינות, ואין הפרעה אנדוקרינית אחרת, ורמת ההמוגלובין שלך תקינה, ואת בריאה כרגע, אין מניעה לתרומת דם פרופ מ קראוס

02/01/2013 | 14:57 | מאת: טלי

שלום רב, בבדיקת דם שעשיתי לפני כחודשיים תוצאת הTSH הייתה 3.20 ואילו היום חודשיים אחרי, בדיקה נוספת הראתה TSH 4.47 - מחוץ לנורמה. אני מנסה להכנס להריון מזה כמה חודשים ולכן התשובה חשובה לי מאוד תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

השינויים הללו ב-TSH הם קטנים מאד והשפעחם על כניסה להריון לא משמעותיים. כדאי להמשיך ולעקוב אחרי רמות TSH ואם ימשיכו לעלות להתייעץ באנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

שלום ד"ר. קיבלתי כדורים בשם Euthyrox לנטילה בבוקר,לפני האוכל. במהלך היום יש תחושת של טעם מר בפה,ויובש עם צורך עז לשתות מים . האם זוהי תופעת לוואי של הכדורים? אשמח לתגובת הרופא. בתודה מראש שירה.

לקריאה נוספת והעמקה

התופעות שאת מתארת אינן אופיניות לכדור זה, נסי להפסיק אותו ל-2-3 ימים ולראות אם אכן התןפעות חולפות מכל מקום דרוש יעוץ עם אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

20/12/2012 | 09:48 | מאת: רותי

שלום, ברצוני לדעת האם מרקפטיזול, הניתנה עקב זיהוי של יתר פעילות בלוטת התריס, עלולה לגרום לתופעות של חרדה או ללחץ מנטלי מכל סוג שהוא. תודה רבה!!

לקריאה נוספת והעמקה

יתר פעילות של בלוטת התריס גורמת לתופעות של חרדה ולחץ מנטלי. אם הדבר קורה בנוכחות מרקפטיזול או שהטיפול לא מספיק או שיש להחליף את התרופה פרופ מ קראוס

18/12/2012 | 19:49 | מאת: ציפי

שלום רב, אני מנסה לאתר מושג/מונח/ביטוי מעולם הרפואה המבטא את ההעדפה "להקריב" איבר מסוים או מערכת מסוים על מנת להציל את החולה/ מערכות אחרות חיוניות יותר בגוף. אם קיים כזה מונח/ביטוי אודה מאוד אם תוכל לציין זאת.

19/12/2012 | 08:25 | מאת: פרופ מיכאל קראוס

לא ידוע לי על מונח כזה ברפואה פרופ מ קראוס

18/12/2012 | 16:59 | מאת: יעל

פענוח בדיקות THYROG.ABS 1.80 IU/ML THYROGLOBULIN 0.44 NG/ML FREE T4 10.44 PMOL/L FREE T3 3.82 PMOL/L TSH 4.08 UIU/ML

ערכים גבוליים תקינים בגבול התחתון פרופ מ קראוס

19/12/2012 | 09:37 | מאת: יעל

תודה. האם יש קשר בין תוצאות אלו לבין תוצאות אולטרסאונד גרון: מרקם בלוטת טירואיד מעט גרגירי, קשרית באונה הימנית ושתי בלוטות למפה עד 1.6 ס"מ עם צורה שמורה. + כוויה בגרון בשל חומציות ( נוטלת אומפרדקס). רקע רפואי: אפילפסיה: נוטלת טגרטול סי אר 800 מ"ג ליום וקלונקס 0.25 ליום. בנוסף נוטלת טלפסט - 180 מ"ג ליום.

שלום, רופא הילדים הפנה אותי לבדיקת בלוטת התריס אצל בני בן ה- 5 חודשים, על מנת לשלול בעיה בתפקוד. האם התוצאות הנ"ל תקינות: FREE T3 5.78 PMOL/L ( 2.60- 6.90) (......*..) TSH 1.01 MIU/L ( 0.60- 6.50) (*........)

לקריאה נוספת והעמקה

ערכים בגבולות התקין פרופ מ קראוס

16/12/2012 | 20:02 | מאת: הילה

שלום אני בת 32. לאחר בדיקת סי טי הממצאים הבאים: מעל גוף הלבלב קדמית לאנדרל השמאלי בליגמנט גסטרו הפטי מודגם מוקד איזודנסי לרקמת הלבלב שקוטרו לפחות 2 ס"מ. אבחנה מבדלת כוללת גידולים נוירואנדוקרינים שמקורם בלבלב. בדיקות דם של הורמונים תקינות. בדיקת שתן 5-HIAA- URINE SAMPLE = 1.9mg/L 5-HIAA- URINE 24h = 5.2 mg/24h כל בדיקות הדם שעשיתי להורמונים תקינות. האם יש קשר ישיר בין הממצא בלבלב לגידולים הנוירואנדוקרינים? ואם כל הבדיקות דם והשתן תקינות למה זה קשור ללבלב או לאנדוקרינים? הסי טי נעשה לפני 3 שבועות ואנדוסקופיה תעשה עוד שבועיים בתקווה שהשביתה תסתיים האם הזמן אינו קריטי? האם תוצאות הבדיקות התקינות מגבירות את הסיכוי לשפיר או אין קשר?

לקריאה נוספת והעמקה

לפי התיאור שאת מביאה קים מוקד בליגמנט הגסטרוהפטי שאיננו בהכרח קשור לרקמת הלבלב. הבדיקה המתאימה ביותר לקביעת טיב הגוש היא ניקור FNA ממנו (אם הדבר אפשרי לדעת הרדיולוג). זמן של מספר ימים לאבחנה איננו קריטי. התשובות שקבלת עד עתה לא מגבירות את הסיכוי לשפיר פרופ מ קראוס

17/12/2012 | 10:40 | מאת: הילה

מה המשמעות של מוקד בליגמנט הגסטרוהפטי? שלחו אותי לאנדוסקופיה לא דיברו איתי על FNA זה משהו שצריך לבקש? מדובר לא בימים הסיטי היה בסוף חודש שעבר והביופסיה שבוע הבא במקרה שלא תהיה דחייה. אתה מכיר אולי דרך לעשות את זה בפרטי?

15/12/2012 | 20:38 | מאת: גבריאלה

לפני שלושה שבועות עברתי ניתוח להסרת בלוטת התריס. באולטראסונד מימין 3 קשרים 0.7 ס"מ מסויד 0.6 ונוסף 0.6* 0.8 משמאל קשר 0.8* 1.0 ללא קשרי לימפה מוגדלים.אובחנתי בpapillary ca. עברתי כריתה שלמה.בפתולוגיה נמצאו 4 מוקדים של ptc אונה ימנית 3 מוקדים 0.3 0.7 ptc ן 0.4 ס"מ באיסטמוס מוקד נוסף 0.7 1 0.3 לפי הנתונים מולטיפוקלית אבל המוקדים קטנים עד 1 ס"מ. האם אני צריכה יוד רדיואקטיבי? לפי ההנחיות כיום ATA-AACE הבנתי שאני לא זקוקה לטיפול ביוד 131 מאחר ומדובר במוקדים קטנים אינטראתירואידלים T1 אודה לתשבותך!

לקריאה נוספת והעמקה

יש לבצע מיפוי יוד לאחר הניתוח. אם הבלוטה הוסרה בשלמותה לפי מיפוי שבוצע לאחר הניתוח דרוש מעקב בלבד ע"י US תירוגלובולין וכו'. אם נותרו שרידי בלוטה במיפוי ביוד רדיואקטיבי עדיף טיפול ביוד רדיואקטיבי להתייעץ עם מומחה בנושא ברפואה גרעינית פרופ מ קראוס

13/12/2012 | 16:51 | מאת: מילי

שלום, לפני כשנה וחצי עברתי ניתוח כריתת אונה ימנית בבלוטת התריס עקב קרצינומה פפילרית. לאחר מכן נכנסתי להיריון, כיום אני חצי שנה לאחר לידה ומאוזנת מבחינת בלוטת התריס. שאלתי היא, נשארתי עם עודף משקל עקב ההריון וישנה דיאטה שנקראת HTC שמבוססת על אצות. האם ישנה בעיה עם אצות לאחר מה שעברתי למרות שאני מאוזנת. תודה אם כן, ישנם דברים נוספים שלא מומלצים לי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חשוב ביותר לעקוב אחר האונה השניה של בלוטת התריס מבחינת הטיפול שקבלת בקרצינומה פפילרית. אין מניעה ידועה מדיאטת אצות כל זמן שמתקיים מעקב אחרי תפקודי בלוטת התריס, ואולטרסאונד של אונת הבלוטה שלא נכרתה פרופ מ קראוס

11/12/2012 | 21:19 | מאת: חיים

הי, קיבלתי את תוצאות בדיקת הct הבאה (מתייחס גם לבדיקת ct מלפני שנתיים, שסיכומה דאז היה שיש ממצא שהינו שומן ולא נשלחתי לבירור נוסף. לבדיקה הגעתי עקב כאבי בטן שסוכמו בסופו של דבר כדלקת בבלוטת התריס)- קוטרו של הגוש בבדיקה קודמת 1.2 סמ, קוטרו בבדיקה הנוכחית 2.5 סמ. התהליך הינו קדמית לחלק השלישי של התריסריון בינו לבין ראש הלבלב. צפיפות הגוש לפני הזרקת החומר הניגודי 37 hu ולאחר הזרקת החומר הניגודי 118 hu וכעבור חצי דקה 86 hu וכעבור דקה וחצי 96 hu. הגוש כנראה צומח בצורה אקזופיטית מהדופן החיצונית של התריסריון, יתכן המדובר ב gist עם אבחנה מבדלת של גידול נוירואנדוקריני. כרגע רופאת המשפחה אמרה לי להיפגש עם כירורג כללי ולא ממש ידעה להסביר לי במה מדובר. אשמח לשמוע את דעתך ( מיותר לומר שהאינטרנט העלה את מפלס הלחץ...). כמו כן אשמח לקבל המלצה למומחה בתחום שאוכל להגיע אליו עם פירוט הבדיקה הנוכחית והקודמת.

לקריאה נוספת והעמקה

הגוש קדמית לחלק השלישי של התרסריוןדורש ברור וטיפול ע"י כירורג כללי. אנו בביה"ח הלל יפה מחלקה כירורגית ב' בחדרה מטפלים בגושים מסוג זה פרופ מ קראוס

12/12/2012 | 14:47 | מאת: חיים

הי, תודה על המענה המהיר. אני אזמין תור אליכם. חיים

10/12/2012 | 14:20 | מאת: מיכל

שלום רב אני בהריון ונמצאת בחודש רביעי. בבדיקות דם שעשיתי ב15.11 יצא לי TSH - 0.1 T3 - 4.8 T4 - 14.9 נאמר לי שהתוצאות מאוד נמוכות וקיבלתי הפניה לאנדוקרינולוגית שאמרה שבשלב זה של ההריון התוצאה עדיין לא מדאיגה ונתנה לי לבצע שוב בדיקה כעבור שבועיים. ביצעתי עוד בדיקה ב 2.12 TSH - 0.5 T3 - 4.5 T4 - 13.6 לפי שיחה עם רופא המשפחה הבנתי שישנו שיפור אבל זה עדיין נמוך הוא לא הפנה אותי שוב לאנדוקרינולוגית. האם עליי לפנות שוב ? האם התוצאה מדאיגה ? והכי חשוב האם ישנה סכנה כלשהי לעובר? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

רצוי להשאר במעקב האנדוקרינולוגית במשך כל ההריון פרופ מ קראוס

שלום, אמי עברה ניתוח לכירתת בלוטת התריס, בו הוציאו גם 2 לימפות שהיו נגועות במחלה. לאחר מכן, קיבלה טיפול ב 150מיליקירי יוד 131. 10 ימים אחרי הטיפול ביוד נעשה מיפוי כל גופי. אנו מתקשים להבין משמעות ממצאי הבדיקה: שארית רקמת תירואיד בצואר. חשד לקשר לימפה גרורתי בצואר תחתון. ללא עדות לגרורות יודופיליות מרוחקות. האם מדובר בגרורות שטופלו ביוד ואינן מהוות סכנה, או כאלה שדורשות המשך טיפול.

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בגרורה של סרטן בלוטת התריס שלא קבלה פול מספיקולכן צריך לשקול טיפול ניתוחי של כריתת בלוטות בצוואר פרופ מיכאל קראוס

04/12/2012 | 19:17 | מאת: נורית

שלום רב, בבדיקות דם אחרונות של בני בן ה-17, תוצאות: TSH 7.65 T4 13.7 T3 5.2 THYROGLOBULIN Ab <20.0 ANTI THYROID PEROXID <10.0 האם הדבר מעיד על תת פעילות בלוטת התריס? תודה, נורית

לקריאה נוספת והעמקה

אכן מדובר בתת פעילות קלה דרוש מעקב אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

בתי בת 20 מטופלת מזה כשנה בתרופה. בבדיקה ביולי היתה מאוזנת (TSH 2.9) בבדיקה שנעשתה כעת (נובמבר) אובחנה פעילות יתר 0.11TSH .בנוסף גם עליה בתיפקוד כבד alt=80 ast=56 מבדיקה בבית מרקחת נאמר לי כי בחודשים האחרונים התרופה הגיעה בפורמט חדש עם אותו מינון של חומר פעיל. יש אפשרות כי מרכיבים אחרים בתרופה השתנו וגורמים לספיגת יתר של החומר הפעיל?

לקריאה נוספת והעמקה

אכן הירידה ברמת TSH מורה על פעילות יתר של בלוטת התריס, עלייה זו יכולה לנבוע משנוי בסוג האלטרוקסין בו מטפלים או מעליה בפעילות הבלוטה מכל מקום יש לפנות לאנדוקרינולוג לאיזון חדש פרופ מ קראוס

11/11/2012 | 21:00 | מאת: נורית

בבדיקות דם אחרונות של בני בן ה-17, תוצאות: TSH 7.65 T4 13.7 T3 5.2 THYROGLOBULIN Ab <20.0 ANTI THYROID PEROXID <10.0 האם הדבר מעיד על תת פעילות בלוטת התריס?

לקריאה נוספת והעמקה

אכן מדובר בתת פעילות קלה של הבלוטה, צריך להכנס למעקב של אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

08/11/2012 | 15:19 | מאת: אורה

בבדיקה נמצא TSH 0.53 שזה קצת נמוך. שכחתי מה הכיוון אם יש ירידה ב TSH , מעלים מינון האלטרוקסין או מורידים? בתודה

לקריאה נוספת והעמקה

כאשר TSH יורד סימן שרמת האלטרוקסין גבוהה מידי, ויש לכן להוריד את המינון שלו פרופ מ קראוס

08/11/2012 | 15:14 | מאת: אורה

04/11/2012 | 14:52 | מאת: דוברת בצלאל

שלום רב, מזב 3 חודשים אני סובלת מכאבים בקיבה, בחילות, ירידה במשקל (ירדתי כ-6 ק"ג), ולעיתים שלשולים או עצירויות. ערכתי בדיקות דם כלליות וביניהם בדיקת של בלוטת התריס. בבדיקה שנערכה ב- 16/8 התקבלו התוצאות: TSH-0.21, T3-4.7, T4-23.0)לאחר חודש (13/9) ביצעתי בדיקת דם ספציפית לבלוטה (TSH-0.19, T3-4.5, T4-17.1). הייתי אצל האנדוקרינולוגית שאיבחנה בבדיקה ידנית כי הבלוטה נוקשה עם רגישות קלה, ואמרה שכנראה מדובר בדלקת קלה ולא התרגשה מהמצב. היא ביקשה לעשות מיפוי ואז לחזור אחרי שבועיים שוב על המיפוי. לפני שבוע עשיתי מיפוי והתוצאות הן: מודגמת בלוטת תריס במנח אנטומי תקין בגודל תקין, ייתכן הגדלה קלה של האונה הימנית עם קליטה מוגברת דיפוזית. הממצאים שתוארו עשויים להתאים לזפק דיפוזי. כרגע אני מחכה לשבוע הבא לבדיקת הדם. רציתי לשאול האם אהיה חייבת לקחת טיפול תרופתי במצבי? אני סובלת כ-3 חודשים מכאבים בקיבה ולא רוצה להחמיר את המצב אם תרופות. האם ניתן לטפל בבלוטה בטיפול טבעי? אני מאוד מודאגת... תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בפעילות יתר קלה של בלוטת התריס. ההחלטה של האנדוקרינולוגית על טיפול תרופתי תהיה תלויה במידה רבה בהרגשתך ותלונותיך. הממצאים במיפוי מראים הגדלה קלה לא משמעותית מבחינה טיפולית. אפשר לטפל במיחושים בקיבה ע"י תרופות מדכאות הפרשת חומצה (לוסק), התיעצי בגסטרואנטרולוג בענין זה פרופ מ קראוס

29/10/2012 | 14:39 | מאת: שירן

שלום, שמי שירן לפני מס חודשים עברתי הפלה בשבוע 26.3 כל הבדיקות במהלך ההריון והסקירות וכן בדיקת מי שפיר היו תקינות. לאחר ההפלה גילו שיש לי סידן גבוה בדם. עשיתי אולטרסאונד צווארי ומיבי וגילו שיש בלוטה מוגדלת. כל הבדיקות שמלוות כגון אבנים בכליות, צפיפות עצם וכד עשיתי ויצא תקין. האם יש קשר בין הפסקת הדופק של העובר ועצירה בהתפתחות שלו לבלוטה?? והאם בהריון קיים טיפול מנע כדי לא להגיע למצב של הפלה?? כמובן שהומלץ לנתח, האם יש אפשרות במהלך הריון לעשות את הניתוח?? תודה מראש, שירן

לקריאה נוספת והעמקה

שירן שלום אם לך סידן גבוה בדם הדבר דורש ברור מפורט. קודם כל חשוב ערך PTH (הורמון יותרת התריס) בדם אם התגלתה אצלך בלוטה מוגלת באולטרסאונד ו-MIBI התייעצי עם מומחה בניתוחי בלוטת יותרת התריס פרופ מ קראוס

14/11/2012 | 16:16 | מאת: דוברת בצלאל

שלום ד"ר קראוס, שוב בהמשך להודעתי הקודמת. עשיתי בדיקת דם אחרי המיפוי ב-11.11 טאלו התוצאות: TSH 0.22 T3-4.0 T4-13.4 אני מאוד חוששת לגבי הTSH. למה הוא לא מתאזן?? אני לא להוטה לקבל טיפול אבל מאוד חוששת להזניח במיוחד שהתור לאנדוקרינולוגית הוא רק לעוד חודשיים. האם טיפול לאור הנתונים האלה הינו הכרחי?

26/10/2012 | 13:43 | מאת: אור

שלום, אני מאובחנת כחולה בפיברומיאלגיה, וכחלק מבדיקות שגרתיות ערך הTSH וגם הT3 היו גבוהים (TSH 5.71 וT3 229) ברוב החיפושים באינטרנט לא מצאתי מדוע זה קורה אלא שבד"כ הערכים האלו הפוכים, מה זה יכול להיות?

לקריאה נוספת והעמקה

כאשר רמת T3 עולה רמת TSH יורדת, הייתי חוזר על הבדיקה ואם התופעה ממשיכה דרוש ברור נרחב יותר אצל אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

פרופסור קראוס מיכאל שלום רב, אודה לך מקרב לב על עזרתך בפיענוח ה-US אני בת 41 מטופלת בתת פעילות של בלוטת התריס מגיל 25 ,עקב התקפות שיעולים שפקדו אותי במשך חודשיים בקשתי מהרופא גם שיבדוק את בלוטת התריס שלי ולהלן התוצאות אונה ימנית-1.25 ס"מ אינה מורחבת.מרקם האונה הודגם כבלתי אחיד על חשבון מספר מוקדים,הגדול היפראקוי באורך 0.3 ס"מ,רוחב 0.2 ס"מ.לא הודגמה זרימת דם חריגה בהפעלת דופלר צבע. אונה שמאלית-1.0 ס"מ .אינה מורחבת.מרקם האונה הודגם בלתי אחיד על חשבון מספר מוקדים,הגדול בגודל באורך 0.35 ס"מ,רוחב 0.2 ס"מ,לא הודגמה זרימת דם חריגה בהפעלת דופלר צבע. איסטמוס-0.3 ס"מ פרוטיס ימין-הודגמה בלוטת לימפה הגדולה באורך 0.8 ס"מ,רוחב 0.25 ס"מ,מבנה שמור. פרוטיס שמאל-הודגמו מספר בלוטות לימפה הגדולה באורך 1.2 ס"מ רוחב 0.45 ס"מ ,מבנה שמור.

לקריאה נוספת והעמקה

בבלוטת התריס מספר מוקדים שאינם נראים חשודים לפי התיאור, חשוב ביותר לעקוב אחרי מוקדים אלו על ידי אולטרסאונד אחת לחצי שנה ולהתייעץ עם מומחה לאולטרסאונד האם חל שינוי משמעותי במוקדים אלו. דרוש גם מעקב אחר הבלוטות באזור הפרוטיס פרופ מ קראוס

19/10/2012 | 21:20 | מאת: ליאלי

אני בת 20 ועשיתי בדיקה לבלוטת התריס התוצאות יצאו ככה : tsh 7.12 t3 180 ft4 0.932

אלו סמני תת פעילות קלים של בלוטת התריס ודרוש מעקב ע"י אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

16/10/2012 | 19:33 | מאת: טלי

שלום, בשבוע 15 להריון ביצעתי בדיקת דם שגרתית והתגלה TSH גבוה 5.38 כאשר הטווח בין 0.35-4.94 נשלחתי שוב לבצע ב. דם ויצא 3.87 הרופא טען שהכל בסדר וביקש לחזור למעקב. בשבוע 25 עשיתי שוב את הבדיקה ויצא 6.99 יש לציין, שלאורך הבדיקות FREE T4 תקין. הרופא הביא לי מרשם עבור ELTROXIN 50 MCG האם נגרם נזק לעבור כתוצאה מנתונים אלו? מה משמעות התוצאות וכן מה ההשלכות? יש מקום לדאגה? בתודה, טלי

לקריאה נוספת והעמקה

ערך הTSH אצלך רק מעט גבוה ומורה על תת פעילות גבולית של בלוטת התריס, התייעצי עם רופא נשים אם יש מקום להוסיף אלטרוקסין או תחליף אחר, או להסתפק במעקב פרופ מ קראוס

16/10/2012 | 15:48 | מאת: רננה

בת 55 5שנים בגיל המעבר לא מקבלת מחזור לאחרונה הופיעו כאבי מחזור ודימום בבדיקות דם מתת פעילות של 15 שנה בערכים הראו עודף פעילו שינו לי את הכדורים לפני שזה קרה ליוריטקס ועכשיו אני לוקחת 50 מג עבר חודש ואני חוששת שוב שיופיע מחזור הרופא אמר ישר שככל הניראה שזה מעודף פעילות קרה ואני גם סובלת מסכרת 1 האם זה ישתנה ותוכל להרגיע אותי העם זה באמת יכול להחזיר מחזור כשיש רמה כזאת נמוכה בדם של tsh

לקריאה נוספת והעמקה

הופעת כאבים ודימום דורשת בדיקה אצל גינקולוג וכן מעקב אחרי תפקודי בלוטת התריס והחלטה אם יש צורך בשינוי במינון יוטירקס פרופ מ קראוס

16/10/2012 | 10:58 | מאת: אני

אודה להתייחסותך. הגעתי לבדיקה אצל כירורג שד בעקבות המשך ייצור נוזל מהשדיים (מעט, ובסחיטה) כשנה לאחר סיום הנקה. הרופא הפנה אותי: 1. לבדיקת גניקולוג- שיצאה תקינה ואף הראתה שאני מבייצת, 2. לאולטרסאונד שד- שעדיין לא הייתי בו (תור בסוף החודש) ו-3. לבדיקת דם לבחינת רמות פרולקטין וTSH. רמת הTSH יצאה בגבולות הנורמה: 4.49 אולם רמת הפרולקטין מדאיגה אותי מאוד- 310. קראתי שרמה זו גבוהה פי 10 בערך מהתקן. יצוין שהיות ולא תודרכתי, לא הייתי ערה 3 שעות לפני הבדיקה אלא כשעה וחצי, עוד יצוין כי התקשרתי לרופא לקבל הסבר אודות הערך אך קיבלתי תשובה מזכירתו כי "הכל תקין". אני מודאגת. האם הערך אכן תקין? האם עלי לבקש בדיקות נוספות?

ערכי הפרולקטין אכן גבוהים ולכן דרוש יעוץ אצל אנדוקרינולוג. בנוסף יש לשלוח את הפרשות הפטמה לביקה ציטולוגית פרופ מ. קראוס

24/10/2012 | 12:15 | מאת: אני

תודה רבה על התשובה. בדקתי והיחידות אליהן התייחסה הבדיקה הן ul.m האם זה משנה את התשובה. כי מקריאה שלי זה נראה תקין...

אכן נראה תקין פרופ מ קראוס

15/10/2012 | 22:42 | מאת: אתילה

שלום פרופסור, קבלתי את תוצאות המעבדה ,אשמח ואודה מראש לעזרתך והתיחסותך:tsh =5.36 לעומת ה-t4free=26.3 אינני מטופלת בתרופות אך עלי לציין שבחצי השנה האחרונה אני סובלת מנימולות ביד ימין,עייפות וקשיים בהרדמות.אני בת 58. אשמח לפיענוח של תוצאות המעבדה שציינתי.לפני שנה בדיוק תוצאות הבדיקה היו בערכיםtsh=6.1 ואילו ה-t4 free =20.2 מה דעתך? עלי לציין שאני בפעילות ספורטיבית אינטנסיבית.תודה מראש.

אין שינוי משמעותי בבדיקות מלפני שנה, אך התלונות החדשות שהופיעו מורות על כך שעליך להתייעץ עם אנדוקרינולוג להסבר תופעות אלו פרופ מ קראוס

11/10/2012 | 20:34 | מאת: נירה שמואלי

האם כאב ראש חזק מתמשך, ולחץ דם די גבוה 135/85 יום לאחר הבדיקה יכולים להיות תופעות לוואי של ביופסיה בתירואיד?

לקריאה נוספת והעמקה

ביאופסיה בתירואיד יכולה להביא להתרגשות ועליה זמנית בלחץ הדם. אם אלו קשורים לביאופסיה הם צריחכים לחלוף תוך 2-3 ימים. אם לא חלפו כדאי לפנות לברור רפואי פרופ מ קראוס

11/10/2012 | 08:56 | מאת: נירה שמואלי

מתי אפשר להוריד את הפלסטר? יום לאחר הבדיקה יש לי תחושה עמומה של חנק וקושי מסויים בבליעה. האם זו תופעה נורמלית שעוברת?

לקריאה נוספת והעמקה

את הפלסטר אפשר להוריד למחרת. הרגשת החנק העמומה וקושי בבליעה צריכים לחלוף יומיים שלושה ואם לא חולפות לחזור לביקורת למבצע הבדיקה פרופ מ קראוס

10/10/2012 | 12:27 | מאת: קרן

שלום רב, בשנת 2009 הודגמה בבדיקת אולטרסאונד קשרית סולידית היפוקואית במימד של 6X10X9 מ"מ. נערכה ביופסיה שם נכתב שהממצאים מתאימים לקשרית קולואידית. לאחר מכן, לפני שמונה חודשים אותה קשרית נראתה בגודל 8X11X12 מ"מ- שוב נערכה ביופסיה- הממצאים המיקרוסקופים הראו דם, קולואיד ותאי אפיתל רבים וכולם מעוותים על רקע ארטפקט שימור. נאמר שהעיוות לא מאפשר מסקנות אבחוניות, לכן במהלך בדיקה שגרתית נערכה לי אתמול שוב בדיקה. באולטרסאונד נראה 10X11X11 מ"מ, שוב נערכה ביופסיה. הרופא אמר שזה מתאים לקשרית סולידית, ואין עדות לאדנופתיה צווארית. הנוזל שהוצא היה במרקם ג'לי- האם יש לכך משמעות כלשהי? הרופא אמר שהממצא מתאים לקשרית היפוקואית. לכן, ישנן 2 שאלות: האם יש משמעות למרקם של הנוזל שהוצא? וכן האם כל שנה עלי לבצע ניקור? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

המדובר בקשרית חוזרת בבלוטת התריס המכילה קולואיד. דרוש מעקב צמוד אחרי קשרית זו ואם היא חוזרת וגדלה לבצע ניקור (FNA) מידי שנה כדי לשלול הופעת גידול. פרופ מ קראוס

10/10/2012 | 23:59 | מאת: קרן

תודה על תשובתך המהירה. האם יש סיבה לחשוש? הבלוטה גדלה?

07/10/2012 | 09:22 | מאת: רותם

שלום רב, אני נשואה בת 29, במאי 2011 עלה בבדיקת דם כי אני סובלת מיתר פעילות של בלוטת התריס. התחלתי טיפול תרופתי אצל אנדוקרינולוג. מטרת הטיפול לפי הרופא הינה להגיע למצב בו הגוף מאוזן ללא כדורים כלל. התחלתי לקחת מרקפטיזול (חצי כדור, 10 מ"ג, כל יום) ונורמיטן (חצי כדור, 12.5 מ"ג, כל יום). במשך השנה וחצי האחרונות, אני בביקורת כל חודשיים, כאשר הרופא מוריד לי מינון לאט לאט וכיום אני מאוזנת ולוקחת חצי כדור מרקפטיזול שלוש פעמים בשבוע וחצי כדור נורמיטן כל יום. השאיפה של הרופא היא להמשיך להוריד את המינון כל חודשיים עד שאהיה מאוזנת ללא כדורים. לכל אורך התהליך הרופא המליץ כי לא רצוי להכנס להריון ואף אסר זאת, מחשש לנזק לעובר בעקבות הטיפול/המחלה. האם אכן לא כדאי להכנס להריון? אני שומעת מגורמים אחרים (רופאי נשים, אנדוקרינולוגים אחרים) שכן אפשר להכנס להריון עם לקיחת כדורים אחרים. מה ההמלצה לגבי הריון וגרייבס? תודה רבה על כל תשובה, חג שמח.

לקריאה נוספת והעמקה

ברגע שאת מאוזנת מבחינת תפקודי בלוטת התריס את יכולה להכנס להריון ללא סכנה מיוחדת לעובר אך דרוש מעקב צמוד ע"י אנדוקרינולוג אחרי תפקודי בלוטת התריס. הריון יכול להפריע בתוכניתו של הרופא להוריד את הטיפול במרקפטיזול, אך הוא יוכל להמשיך בתוכנית זו לאחר גמר ההריון והלידה. פרופ מ קראוס

08/10/2012 | 09:32 | מאת: רותם

תודה רבה פרופ' קראוס על התשובה. אם הריון משבש את פעילות הבלוטה, יש משמעות להגעה לאיזון ללא כדורים? התכנון הוא להיות ללא כדורים כחודשיים, כדי לוודא שהגוף מאוזן עצמאית ואז לנסות להכנס להריון. אך אם ההריון ישבש את האיזון, יש טעם לנסות להגיע לאיזון עצמאית? חג שמח.

06/10/2012 | 10:06 | מאת: פנינה גורין

שלום רב מאז הניתוח ערכי הTSH עולים ויורדים. בתוצאות האחרונות הTSH 0,36 הFT4 22 הFT3 4.45. איני מרגישה בטוב. אני נוטלת יוטירוקס 775 בשבוע .עורכת בדיקת דם פעם ב3 חודשים בערך. האם התוצאה האחרונה תקינה.מועד התור הבא עם האנדוקרינ' שלי הוא בעוד 3 חודשים אך אני מודאגת ולא מרגישה טוב. בתודה מראש.

אם אינך מרגישה בטוב חזרי אל האנדוקרינולוג לפני תום 3 חודשים כדי לברר מדוע אינך מרגישה בטוב פרופ מ קראוס

04/10/2012 | 23:23 | מאת: אמא

שלום, בבדיקות הדם שעשיתי ערך הTSH היה מעל 49. לפני כעשרה חודשים לאחר לידה עשיתי בדיקה זו והערכים היו תקינים. לא יודעת אם זה קשור, אך יש לי 21-oh deficiency וכרגע אני לוקחת גלולות בלבד (לקחתי אלדוספירון עד לפני כחודש וחצי(. מה המשמעות של תוצאה זו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
04/10/2012 | 23:54 | מאת: אמא

ערך TSH מעל 49 מורה על תת פעילות של בלוטת התריס הדורש טיפול באלטרוקסין או תחליף שלו . פני לאנדוקרינולוג לטיפול פרופ מ קראוס

25/09/2012 | 12:34 | מאת: נינה

שלום בת 63 נוטלת יוטירוקס 7 שנים, עד לפני כשנה אלטרוקסין. בבבדיקה אחרונה tsh 9.5. t4 תקין. כל הזמן לקחתי 100 ליום ולפני חודש הרופא הוריד ל-600 בשבוע בשל השערה שהמינון גבוה ולכן יש לי דופק מואץ. הדופק המואץ המשיך והחולשה גברה כמו גם הנשירה. בקיצור יצאתי שוב מאיזון.אשמח לחוות דעתך

עושה רושם ששוב יצאת מאיזון ולכן עליך לחזור לאנדוקרינולוג שיוריד את הטיפול באלטרוקסין עוד יותר פרופ מ קראוס

23/09/2012 | 10:54 | מאת: דוברת בצלאל

שלום פרופ' קראוס, ראשית תודה על המענה המהיר. רציתי לשאול, האם כאב גרון שהתחיל לפני יומיים בערך ומורגש קצת בבליעה מעיד על דלקת בבלוטת התריס? (לפי הנתונים שרשמתי לך בהודעה הקודמת, אמרת שכניראה יש פעילות יתר? אני ממש מודאגת, כי גילו לי את הנתונים האלה בבדיקת דם כבר לפני 10 ימים ובינתיים אין בכלל תורים לאונדקרינולג. מה לעשות??? מפחדת שהמצב יחמיר... אני לחוצה כל הזמן, עם בחילות וכאבים בקיבה כבר חודשיים ולא יודעת אם יש לזה קשר...

לקריאה נוספת והעמקה

כאב גרון מזה יומיים לרוב לא מעיד על מחלה בבלוטת התריס. לפי הבדיקות שלך צריך לפנות לאנדוקרינולוג אך הדבר לא דחוף בטווח של החודש הקרוב פרופ מ קראוס

21/09/2012 | 18:45 | מאת: דוברת בצלאל

שלום רב, זה כחודשיים אני סובלת מכאבים בקיבה, בטן העליונה המלווים בבחילות, ירידה במשקל, חוסר תאבון. נוטלת אומפרדקס לפי הצורך. לעיתים עוזר והכאבים פוחתים. לא היו הכאות, רק היום בבוקר, עקב בחילה מאוד חזקה. בתקופה זו ערכתי בדיקות דם כלליות (16/8/12) ושם היה חשד לתפקוד לא תקין של בלוטת התריס: TSH- 0.12L T3-FREE- 4.7 T4-FREE-23.0H לאחר כחודש ערכתי בדיקה ספציפית לבלוטה (13/9/12): TSH-0.19 T3-FREE-4.5 T4-FREE-17.1 THYROGLOBULIN AB-20.0 ANTI THYROID PEROXID- 27.30 רופאת המשפחה חושדת בפעילות יתר של הבלוטה. לפי אבחנתה במגע- אין הגדלת בלוטת מגן, ללא רגישות וללא ליפמואדנופטיה. רציתי לשאול מה אומרים הממצאים והאם יש קשר בין הכאבים בקיבה, מהם אני סובלת זמן ממושך לבין בלוטת התריס? אודה לתשובה מהירה.

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקות יכולות להעיד על פעילות יתר של בלוטת התריס פנה לאנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

20/09/2012 | 22:52 | מאת: תומר

שלום, אני בן 22 וסובל כמה זמן מסימפטומים של עייפות, חוסר ריכוז וכולה. ביצעתי בדיקת דם רגילה והערכים שקשורים לפי מה שהבנתי לבלוטת התריס יצאו: TSH- תוצאה:1.79, t4-free:תוצאה 14.14, האם בדיקת דם רגילה מספיקה כדי לדעת בוודאות אם בלוטת התריס תקינה או שצריך בדיקה נוספת? והאם בדיקה זו בסדר?

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקות שציינת לא מסבירות עייפות וחוסר ריכוז פנה לרופא לברור נוסף פרופ מ קראוס

19/09/2012 | 20:27 | מאת: טל

בבדיקת FNA של האונה השמאלית התקבלה התוצאה: בניקור טירואיד אונה שמאלית בהנחיית סונר התקבל חומר דמי שהכיל קולויד סמיך, קבוצות רבות של תאים פוליקולרים בסידור סולידי ופפילרי, גרעינונים מדומים מעטים ותאים מרובי גרעינים בודדים. מתאים ל PAPILLARY CARCINOMA OF THYROID קבוצה VI שאלתי היא מה משמעות קבוצה VI (אולי הכוונה ל-IV?)

לקריאה נוספת והעמקה

המדובר בגידול ממאיר בבלוטת התריס. עליך לפנות לכירורג המתמחה בטיפול במחלה זו ולעבור ניתוח בהקדם לכריתת הגידול. פרופ מ קראוס

תודה. אני בטיפול ואנותח בקרוב. בכל זאת רציתי להבין מה משמעות קבוצה VI, כמה קבוצות יש ומה זה אומר. תודה, טל.

15/09/2012 | 17:30 | מאת: תומר

הרופא שלי אמר שהבלוטת תריס שלי קצת נפוחה. האם זה מסוכן? הוא נתן לי הפנייה לבדיקות דם אני חושב. מה ייתנו לי?תרופות?

לקריאה נוספת והעמקה

הגדלה של בלוטת התריס דורשת ברור ע"י בדיקה על-קולית (אולטראסאונד) ובמידת הצורך גם ניקור במחט(FNA), וכן בדיקת תפקודי בלוטת התריס פרופ מ קראוס

14/09/2012 | 12:14 | מאת: תומר

שלום, הייתי עכשיו אצל הרופא והוא אמר שהבלוטת תריס שלי קצת בולטת. והוא נתן לי הפנייה לבדיקות מסויימות. מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

ישנה אצלך כנראה הגדלה של בלוטת התריס והרופא מנסה ע"י בדיקות לברר אם אכן ישנה הגדלה של הבלוטה, ואם הבלוטה מוגדלת מה סיבת ההגדלה פרופ מ קראוס

ישנה אצלך כנראה הגדלה של בלוטת התריס והרופא מנסה ע"י בדיקות לברר אם אכן ישנה הגדלה של הבלוטה, ואם הבלוטה מוגדלת מה סיבת ההגדלה פרופ מ קראוס

11/09/2012 | 14:43 | מאת: יהודה

שלום ד"ר יקר, מה שלומך? אמי בת 64 סובלת מחוסר איזון של פעילות בלוטת התריס. אמי לוקחת אלטרוקסין 100 מ"ג שישה פעמים בשבוע. בבדיקת הדם האחרונה מאתמול הערכים של TSH יצאו 17.9 האם זה הגיוני?? ראוי לציין שבדיקת T4 יצא 11.3 רופא המשפחה ביקש לעלות את המינון של התרופה. האם במקרה כזה מעלים מינון של תרופה או מורידים מינון? תודה תודה!!

יהודה אמך סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס ולכן צריך להעלות את המינון ולחזור על הבדיקה פרופ מ קראוס

10/09/2012 | 16:54 | מאת: בת חן

שלום ד"ר, אני בת 30. לפני כ-4 וחצי חודשים היתה לי תקופה ממושכת של שיעול חזק. במהלך תקופת השיעול התחלתי להרגיש תחושה של מעין גוש בגרון שלא מפריע לי בעת בליעה או שתיה. הייתי בזמנו אצל אא"ג והוא ערך לי בדיקה הכוללת הכנסת צינור עם מצלמה דרך האף ולא מצא דבר. לבסוף השיעול חלף לאחר כחודש ימים (השתמשתי בטיפות PILKA DRP 10ML), אבל התחושה של הגוש בגרון לא חלפה עד היום. בנוסף, לפני כחודש ראיתי בלוטה נפוחה בצד ימין של הצוואר מקדימה מתחת ללסת (בדיוק במקום שמרגישים את הדופק. הבלוטה ניתנית למישוש, רכה וזזה) וכן יש נפיחות בכל הצד הימני של הצוואר מקדימה. כמו כן אני מרגישה כאבים ומעין לחץ בצד הימני של הגרון מקדימה והצוואר מאחור. עשיתי בדיקות דם (כולל TSH) שהיו תקינות. נשלחתי ל-US בלוטות הלימפה והתריס ואלו התוצאות מאתמול: --א.ס רקמות רכות שיטחיות / צוואר כולל בלוטות לימפה: סיבת ההפניה: נפיחות צווארית מימין. ממצאים: בצוואר ימני אחורי הודגמו מספר בלוטות לימפה בודדות לא מוגדלות 10 * 5 מ"מ, סונוגרפית תקינות. תת ליסתי מימין הודגמה מספר בלוטות לימפה בודדת בגודל כ- 11 * 5 מ"מ, סונוגרפית תקינה. בלוטות הרוק נראות סונוגרפית תקינות. --א.ס תיאוריד / בלוטות המגן / התריס סיבת ההפניה: נפיחות צווארית מימין. ממצאים: בלוטת התריס בגודל ומרדם תקינים, ווסקולריזציה תקינה. --סיכום ללא ממצא מיוחד כיום הבלוטה שראיתי עדיין נפוחה וכן עדיין ישנה נפיחות בצוואר הימני (כבר חודש) ואני עדיין מרגישה את הגוש בגרון (כבר 4 חודשים). לפעמים הוא מופיע בתור הרגשה של ליחה שתקועה בגרון (ואכן יש לי יותר ליחה מהרגיל) ולפעמים בתור כאב או לחץ באזור הבלוטה ובכל הצד הימני של הגרון מקדימה והצוואר מאחורה. מה עלי לעשות? האם יש מקום לדאגה? ממה יכולים לנבוע הנפיחות בצוואר, הגוש בגרון והכאבים בצוואר? האם יש קשר ביניהם? תודה רבה רבה, בת חן

לקריאה נוספת והעמקה

לפי הבדיקות מדובר בבלוטות לימפה בצוואר. הייתי מתייעץ עם רופא א.א.ג. פרופ מ קראוס

09/09/2012 | 18:18 | מאת: יגאל

בניקור קשר בטירואיד באונה ימנית בהנחיית סונאר התקבל 6 סמ''ק נוזל דמי שהכיל קולואיד דליל ומעט סמיך , קבוצות רבות של תאים פוליקולרים בסידור סולידי חלקם בסידור פפלירי, מקרופגים, תאים מרובי גרעינים ומס' גרעינונים מדימום. SUSPICIOUS FOR CYSTIC PAPILLARY CARCINOMA

לקריאה נוספת והעמקה

המדובר בסרטן בלוטת התריס הדורש ברור וטיפול מידי ע"י מומחה בנושא. אפשר גם לפנות אלי בנושא דחוף זה 050-2155770 פרופ מ קראוס

09/09/2012 | 15:31 | מאת: משה

שלום, ביצאתי השבוע בדיקת דם במרפאה חדשה שקמה של כללית הרופא הכניס לי את המחט ליד במשך 30 שניות שלמות ונהיה לי אזור כחול של בערך 5 סנטימטרים. בעבר שביצעתי בדיקות דם הן לקחו משהו כמו 4 שניות ולא היו לי סימנים כחולים וכאבים כמו הבדיקה הנוכחית,השאלה שלי האם מדובר ברשלנות או בחוסר ניסיון של הרופא,או שזה טבעי ? שאלה שניה : קיבלתי מפסיכיאטר טופס הפנייה לבדיקת דם בדיקות מעבדה כימיה ,תדש,b12,tsh. השאלה שלי האם אפשר לקבוע תור לבדיקת דם ע"פ ההפניה או שאני צריך ללכת לרופא משפחה שיתן הפניה?

לקריאה נוספת והעמקה

לא נראה לי שהיתה כאן רשלנות. הדבר יכול לקרות גם לרופא מנוסה מאד פנה לרופא המשפחה כדי לקבל הפניות פרופ מ קראוס