מאוד מבולבלת ולחוצה

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

12/03/2012 | 10:11 | מאת: סונר צוואר

שלום רב! אשמח לקבל הבחנה, קצת רקע כללי, אני בת 40 בריאה בדרך כלל, לפניי שנה עברתי ניתוח להסרת ציסטה במקסימליה, ביופסיה תקינה, מעכב תקין. מזה שנים סובלת בכאבי גרון, בלוטות שמתפחות לסירוגין. בשבוע האחרון - כאבים בחלק התחתון של הצוואר ( בעיקר במגע ובשיעול ), בלוטות נפוחות, קושי בבליעה, צרידות קלה. חשוב לציין כי כאשר ילדתי את ביתי השניה לפניי 14 שנים, היא נולדה עם תת פעילות בבלוטת התריס שהתאזנה לאחר 3 שנים של טיפול באלטרוקסין 50 מ"ג. גם בני הקטן שנולד לפניי 5.5 שנים - גם הוא נולד עם תת פעילות שהתאזנה לקראת גיל שנתיים וחצי אחרי טיפול באלטרוקסין. בבדיקות שאני בצעתי במהלך השנים TSH, T4, T3 תמיד בתווך הנורמה. אמש בצעתי סונר צווארי ותוצאות להלן: אונה ימנית בגודל רגיל 1.5*1.8*3.5 ס"מ בחלק הפנימי הודגם מוקד בגודל 0.8 ס"מ אונה שמאלית בגודל רגיל 1.7*1.8*4.1 ס"מ בגודל רגיל ומרקם לא אחיד בחלק התחתון אחורי הודגם מוקד 0.9*1.2 ס"מ האיסטמוס תקין בצוואר מימין הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות זוגולרית, הגדולה ביותר בגודל 0.6*2.5 ס"מ מבנה שמור. בצוואר שמאל הודגמו בלטוטת לימפה מוגדלות בחלק התחתון של שרשרת זוגולרית, הגדולה ביותר בגודל 0.8*2.1 מבנה שמור. חשוב לציין כי אני במשקל עודף רב, אני לא מצליחה לרדת במשקל. אין לי אנרגיה, וירידה משמעותית במצב הרוח. אני רגישה ועצבנית. אשמח לקבל ממך דיאגנוזה

לך ממצאים בבלוטת התריס ובבלוטות צוואריות. עליך לפנות לאנדוקרינולוג לביצוע בדיקות שוב של תפקוד בלוטת התריס, מיפוי של הבלוטה וביאופסיות מחט תחת אולטרסאונד של ממצאים חשודים. פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית