בלטות נפוחות

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

29/02/2012 | 16:20 | מאת: דנה

שלום רב, אני בת 26 .. התגלו אצלי בגוף לפני 6 חודשים כמה בלוטות בכמה איזורים בגוף, בצוואר יש בלוטה אחת ניידת(בחלק התחתון של הצוואר). השנייה מתחת לבית השחי וגם ניידת, ושתי בלוטות בשני הצדדים של המפשעה אבל לא ניידות. אני גיליתי אותם על ידי מימוש. צריך לציין שהבלוטות לא כואבות. פניתי לרופא המשפחה והוא ביצע לי בדיקות דם, וכתוצאה מכך גילה שנדבקתי בטפיל הטוקסופלזמה בזמן האחרון, והרופא טען שהבלטות הנפוחות הן כתוצאה מהזיהום הזה. אני עדיין מחכה שהבלוטות יחזרו לגודלם הטבעי, אבל עדיין נפוחות. אני מאד מאד מודאגת ומפחדת מהדבר הרע. אני מרגישה בריאה בדרך כלל. מה אפשר לעשות? מה הוא הזמן הממוצע לבלוטה שתחזור לגודלה הטבעי? ומה הסיכוי שזה יהיה משהו לא טוב כלומר סרטן? האם כדאי לפנות לאנדוקרינולוג? אני מאד מפחדת ומודאגת.. ומרוב מחשבה אני נמצאת בחרדה שגורמת לי סחרחורות. תודה.

הגדלת בלוטות בתחנות אחדות דורשת מעקב וברור. זיהום בטוקסופלסמה ניתן לטיפול תרופתי (פירימטמין, סולפדיאזין ואחרים). אם לא נכרת תגובה תוך מספר שבועות, לבצע ברור נוסף . אם קימים ספקות לגבי האבחנה ניתן גם לבצע ביאופסיה של בלוטה מיצגת פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית