נגישות
נגישות

פורום כירורגיה אנדוקרינית

כפי שקורה במרבית הארצות המערביות, וכפי שמשתלב עם המגמה של התמקצעות ומצוינות ברפואה בכלל ובכירורגיה בפרט, כך הדבר לגבי התחום של הכירורגיה האנדוקרינית. הכירורגיה האנדוקרינית עוסקת בטיפול הכירורגי במחלות המערכת להפרשה פנימית בעיקר מחלות בבלוטת התריס (תירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתירואיד), אדרנל, לבלב ועוד. הכירורגיה האנדוקרינית משלבת בתוכה בנוסף לכירורגים כלליים גם אנדוקרינולוגים, א.א.ג., אולטרה-סאונד ורפואה גרעינית. הוקם חוג לכירורגיה אנדוקרינית במסגרת איגוד הכירורגים בישראל שיעסוק במכלול המחלות בשטח זה, הטיפול בחולים, שיתופי פעולה, הוראה, ומחקר. הפורום לכירורגיה אנדוקרינית ינסה לתת מענה לחולים המתלבטים בשאלות בשטח זה.
467 הודעות
423 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית

06/09/2012 | 21:14 | מאת: אתי

בבדיקה חוזרת נמצאו הערכים הבאים tsh-4.81 t4-free-10.5 האם לפי תוצאות אלה אני צריכה לקחת אלטרוקסין כפי שרופא משפחה שלי המליץ? או כדאי לחכות עוד קצת אולי זה ישתפר בכבוד ובתודה אתי

בדיקות אלו אינן מראות על צורך מיידי באלטרוקסין אלא במעקב אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

06/09/2012 | 18:54 | מאת: דני

שלום קיבלתי תוצאות בדיקה של בדיקת דם TSH-8.75 שאומרים שזה חריג כל שאר הבדיקות תקינות. הרופאה נתנה לי הפניה וקבעתי תור לרופא אנדוקרנולוג. דבר ראשון הייתי שמח לקבל הסבר מה זה אומר והאם זה מחלה או משהו מסוכן? תופעות פיזיות בולטות שאני יכול להעיד עליהם שאני חווה לאחרונה זה 1.עודף ליחה. 2.כאשר ניגבתי טוב לאחר התפנות בשירותים, לאחר פעילות ספורטיבית מאמץ או סתם הליכה ברחוב,מופרשת לי צואה וכתוצאה מזה אני שוב צריך להכנס לשירותים לנגב (למרות שאני לא צריך להכנס לשירותים שוב) אחרת ישרוף לי. האם בכלל הנושא השני קשור לפרוקטולוגיה ואני צריך לפנות לפרוקטולוג?

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת TSH אכן מעט גבוהה ומורה על תת פעילות של בלוטת התריס, כדאי לחזור על הבדיקה לפני ההתיעצות עם אנדוקרינולוג. התלונות בקש להפרשת צואה להפנות לפרוקטולוג פרופ מ קראוס

07/09/2012 | 13:49 | מאת: דני

כרגע אני מרגיש כאבים בגרון בדיוק איפה שבלוטת התריס נמצאת. כנראה אלו כאבי גרון זמניים שמתבטאים גם בהרגשת יובש שיחלפו במקסימום שבוע.השאלה שלי היא האם יכול להיות שאנשים שיש להם כאבי גרון בזמן שהם עושים בדיקת דם אז יכול להיות שזה מה שגורם לבדיקת TSH להיות גבוהה או שזה לא קשור אחד לשני? אם זה כך אני אבצע את הבדיקה בעוד שבוע שהכאבי גרון יחלפו.

06/09/2012 | 09:18 | מאת: מזיה

שלום ד"ר, לאחרונה רגישות פיזית בבלוטה. באולטרא סאונד נמצא: מרקם לא אחיד באונה השמאלית, הודגם קשר בגודל 9X11 מ"מ לא אחיד עם מרכיב נוזלי קטן בתוכו ומוקד סיד בתוכו, ווסקולריזציה מוגברת בתוך הקשר. באונה ימנית הודגם קשר בקוטר כ5 מ"מ היפואקוי עם שוליים מסויידים. איסטמוס תיקן. בבדיקת דם נמצא: TSH 2.92 Thyroid Peroxidase Ab 29.9 CRP קטן מ-0.5 Thyroglobulin TM 21.5 Thyroglobulin Ab קטן מ-20. ממתינה לתוצאות FNA שאלתי: בשנה האחרונה, למרות תוכנית אכילה בריאה וקבועה, ופעילות ספורטיבית יומית, עליתי 5 ק"ג, האם יכול להיות קשור לממצאים בבלוטה למרות ש-TSH בטווח הנורמה ?

לקריאה נוספת והעמקה

יש להמשיך ולעקוב אחר תפקודי בלוטת התריס שפגיעה בהם יכולה להביא לעלייה במשקל. לעלייה במשקל סיבות רבות אחרות שהחשובה ביותר היא כמות הקלוריות באכילה ואחריה יש לעקוב בעזרת דיאטנית חשובה גם תשובת הניקור (FNA) פרופ מ קראוס

03/09/2012 | 22:50 | מאת: רומי

שלום רציתי להתייעץ לגבי בילבול בקפסולות של היוטירקס במקום לקחת כל יום 100 טעיתי ולקחתי 50 מזה שלושה שבועות כשהצריכה שלי 600 והורדתי צ300 בטעות לא הבחנתי פתאום גיליתי קושי בנשימה .. מתעייפת חרדות ולא הבנתי למה מצבי מידרדר חוסר שינה .... היום גיליתי את השטות שעשיתי והבנתי מה קרה הבדיקות האחרונות שלי tsh11.4 והאינדו ביקשה להגדיל 100 נוספים עכשיו אני לא יודעת איך להעלות את הכמות הנדרשת ??? דחוף תשובה. אני מתוחה

לקריאה נוספת והעמקה

כדי לחזור למצב תקין קחי 100 מ"ג (2 כדורים) של יוטירוקס ליום ובדקי ערכי TSH אחת לשבוע כדי לבדוק אם חזרת לאיזון. הראי את התוצאות לאנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

04/09/2012 | 22:36 | מאת: רמונד

תודה על ההענות המהירה לא הבנתי לקחת כדור של 100 כל יום במשך שישה ימים זה לא יותר מידיי ויכול להעמיס על הגוף כשזה במכה אחת . ורציתי לשאול האם יש מצב שהסבל שאני עוברת זה כתוצאה מחוסר איזון של הבלוטה ???

30/08/2012 | 08:16 | מאת: אפרת

שלום פרופ' קראוס. אני בהריון שבוע 8 ובדיקות הדם הראו רמות נורמליות (במסגרת הסוגריים) של T3 ו-T4 אך ה-TSH היה גבוה מהרגיל. להלן התוצאות FREE T4 15.52 PMOL/L ( 11.50- 22.70) (..*......) FREE T3 4.07 PMOL/L ( 3.50- 6.50) (.*.......) TSH 7.34 UIU/ML ( 0.35- 5.50) (.........)* אני מרגישה עירנות יתר, דפיקות לב מהירות ולעיתים הרגשה כמו של התקפי חרדה. קבעתי תור לאנדוקרינולוגית אך זה יקח עוד שבוע וחצי עד שאגיע ואני בינתיים קצת יוצאת מדעתי. אני מטופלת ביוטירוקס, מינון 150 כל יום. אשמח לדעת האם אני יכולה בינתיים להגביר כמות או להוריד כמות בשביל לחזור להרגשה קצת יותר נורמאלית עד אשר אתקבל לתור אצל הרופאה.

לקריאה נוספת והעמקה

תלונותיך מורות על יתר פעילות של הבלוטה, אך ערך TSH הגבוה במקצת מורה דווקא על תת-פעילות ולכן לא הייתי משנה כרגע את הטיפול ביוטירוקס עד לבדיקת האנדוקרינולוג, רצוי עד אז לחזור שוב על בדיקות תפקודי הבלוטה. פרופ מ קראוס

29/08/2012 | 11:48 | מאת: דוד

שלום פרופ' מיכאל ! זה כבר כמה חודשים שאני סובל מעייפות קבוע עשיתי בדיקות דם והבדיקה CA 19.9 קצת גבוע : ב-4.01.2012 היה ערך : 258 ב-9.01.2012 היה ערך : 132 ב-17.01.2012 היה ערך : 59 ב-16.04.2012 היה ערך : 53 ב-07.08.2012 היה ערך : 60 האם אתה יכול לומר לי וליעץ לי אם יש ביעה? ואם אני צריך לטפל בעניין זה, ולאיזה תחום ורופא עלי לפנות . מכוון שמה שקראתי על הבדיקה זאות באינטרנט קצת מפחיד ! ולרופה משפחה וגסטרו שלי גם לא יודעים למה זה גבועה. בבירכת שנה טובה דוד טל : 050-6284047

29/08/2012 | 08:54 | מאת: אוריתה

אחותי חולה בסרטן שד גרורתי ומטופלת בכימותרפיה. נפגשנו אתמול עם פרופ' העוסק בחקר הסרטן אשר המליץ לה לקחת כדורי T3, לשם הפחתת פעילות בלוטת התריס בייצור ההורמון T4, אשר, כך לפי המחקר, מזין תאים סרטניים. בהנחה שמדובר במחקר נסיוני שיעילותו המוחלטת טרם ידועה, שאלתי היא לגבי הנזק הפוטנציאלי - האם יכול להיגרם נזק כלשהו מלקיחת כדורי T3 (של חברת TI-TRE)?

מאחר והטיפול הוא נסיוני קשה להעריך את תוצאותיו. על פניו לא נראה שטיפול זה במינון מתאים יגרום לנזק. כדאי לקבל את פרטי הניסוי ומגבלותיו פרופ מ קראוס

26/08/2012 | 13:20 | מאת: יוסי

שלום, יש לי תחושת מחנק בצוואר מזה ארבעה ימים מלווה בגריפסים כל הזמן , בדיקות דם של בלוטת התריס תקינות ... מה עלי לעשות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עבור הרגשת חנק בצוואר יש להבדק ע"י רופא, ולשלו בדיקה על קולית של הצוואר (US) פרופמ קראוס

25/08/2012 | 22:16 | מאת: מריה

ערב טוב, מזה כמה ימים יש לי הרגשת חנק בצוואר וקצת קושי בבליעה , בדיקות דם של בלוטת התריס תקינות .. לפני 5 שנים עשיתי US ומפוי לבלוטה והיו תקינים ... האם יש חשש הבלוטה מוגדלת ? אני מאוד מפחדת מה עלי לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

בגלל תלונות של הרגשת חנק בצוואר וקושי בבליעה עליך להבדק ע"י רופא, ורצוי לשלוח בדיקה על-קולית (US) של הצוואר לברר אם יש הגדל של בלוטת התריס או גושים אחרים בצוואר פרופ מ קראוס

24/08/2012 | 14:27 | מאת: מיה

שלום, לבן זוגי יש פעילות יתר של בלוטת התריס והומלץ לו לעשות טיפול ביוד רדיואקטיבי. אני נמצאת בהריון ורציתי לשאול האם יש סיכון לעובר במידה ובן זוגי יעבור את הטיפול בזמן שאהיה באמצע-סוף הטרימסטר השני או בטרימסטר השלישי. האם מומלץ שנישן בנפרד בתקופה שלאחר הטיפול ואם כן, לאורך כמה זמן? האם עליו לנקוט אמצעי זהירות נוספים לגבי מצעים, בגדים, מגבות שהוא משתמש בהם? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

בהריון יש להמנע ממגע קרוב לאחר נטילת יוד רדיואקטיבי במשך כשבוע. פרופ מיכאל קראוס

לקריאה נוספת והעמקה

הסיכונים העיקריים בכריתת בלוטת התריס הם: 1.פגיעה באחת או יותר מבלוטות הפראתירואיד- פגיעה בכל 4 הבלוטות בניתוח המבוצע במיומנות נמוכה וחוסר זהירות מביאה להיפוקלצמיה וצורך בטיפול בקלציום וויטמין D לכל החיים 2. פגיעה בעצב הלרינגאלי החוזר, חד או דו צדדית. בפגיעה חד צדדית מופיעה צרידות קבועה או חולפת (אם העצב מתאושש) או פגיעה דו צדדית העלולה להביא לחנק וצורך בפתתיחת צינור האויר-טרכאוסטומיה 3. פגיעה בעצב הלרינגאלי העליון עם הפרעות בעוצמת הקול והתעיפות מהירה בדיבור 4. דימום 5. זיהום אלו הסיבוכים היותר שכיחים פרופ מ קראוס

16/08/2012 | 22:25 | מאת: יחיאלה

שלום רב, אני בת 40, בריאה באופן כללי, לפני שנה גילו שיש לי השימוטו והתחלתי ליטול את ה euthyrox לקח חודשיים במינון של יום אחד 50 ויום אחכ 100 לסרוגין ואני מאוזנת לאורך כל התקופה בדיקות אחרונות בוצעו לפני 10 ימים ואני מאוזנת Tsh 0.69 T4 21.3 עד כה הרגשתי בסדר גמור אבל... לפני חודש וחצי התחילו תופעות לוואי שנראה לי שקשורות לכדור: דפיקות לב ודופק מואץ, זרמי חום , בחילות, חולשה, עייפות, המחזור היה סדיר וכעת גם מאחר בשבוע, התופעות מתחילות פתאום באמצע הלילה, ואני מתעוררת מהשינה עם דפיקות לב וזרמי חום בגפיים, וכמו שזה מגיע, כך זה גם עובר אחרי שאני עסוקה בלהירגע מהלחץ שכרוך בתופעות האלו... עשו לי בדיקות דם ובדיקות לבביות אקו, אקג וזה נמצא תקין אשמח לקבל תשובה כנה, האם יתכן כי יש קשר בין הכדור לתופעות האלו ומה ניתן לעשות תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

עושה רושם שיש קשר ומדובר בסמני יתר פעילות של הבלוטה. אולי הורדת חצי כדור תעזור. אך מציע לווסת את הטיפול בהשגחת אנדוקרינולוג אם המחזור איננו מופיע כדאי גם לשלול הריון פרופ מ קראוס

14/08/2012 | 13:04 | מאת: נעמה

אני במעקב מזה כשנה עקב קשריות בבלוטת התריס,בבדיקת US ניתן לראות שתי קשריות מימין הגדולה 1.5 ס"מ עם הסתיידות בתוכה +HALO מסביב. משמאל מספר קשריות דומות עד 1.5 ס"מ ובנוסף קשרית 4.2 ס"מ בחלקה הגדול ציסטי. כ"כ ביצעתי ניקור שהצביע: משמאל :שני סליידים -במשטחים נמצאת קבוצה אחת של תאים אפיתליאלים פוליקולרים היפרפלסטים,לימפוציטים,גראנולוציטים מעטים ברקע של חומר אמורפי. מימין: שני סליידים , המשטחים מראים לימפוציטים,גראנולוציטים מעטים ברקע של חומר אמורפי, אין לראות תאים אפיתליאלים בחומר זה. חשוב לי לציין שלעיתים אני חשה כאב /לחץ מקומי באזור של הציסטה הגדולה (4.2 ס"מ) כאבים שמוקרנים גם לאזור האוזן,הראש והחזה ,וכאשר אני בולעת את הרוק הציסטה בולטת ונעה מלמעלה לכיוון מטה. שאלתי היא האם אצטרך ניתוח או מעקב בלבד מצטערת על האורך ומודה מראש על תשובתך ...אני מודאגת. שאלתי היא האם אצטרך ניתוח או מעקב בלבד

לקריאה נוספת והעמקה

הקשריות בבלוטת התריס דורשות מעקב צמוד וכל קשרית שמראה שינויים משמעותיים בגודלה דורשת ניקור(FNA)אם המיחושים בעקבות הציסטה משמעותיים ומפריעים צריך להתייעץ עם כירורג ולשקול ניתוח פרופ מ קראוס

עקב טסטסטורון נמוך אני משתמש באנדרו ג'ל בערך כשנה ומשתדל שאשתי בת 66 לא תגע בגופי ובבגדי אך היא מכבשת את בגדי ובגדיה ביחד במכונה בחודשיים האחרונים היא מתלוננת על תחושה של גוף חם ורוצה מזגן הרבה יותר מבעבר. היא העלתה את החשש שאולי זה נובע משינויים הורמונליים בגופה עקב הג'ל שאני לוקח ואולי עבר מעט אליה האם זו הנחה הגיונית? ואם כן מה ניתן לעשות כדי להקל עליה מלבד לכבס בגדים בנפרד, תודה

לא סביר שהג'ל משפיע על אשתך, מציע שהיא תעבור בדיקות הורמונליות כדי להסביר את סיבת מיחושיה פרופ מ קראוס

שלום רב, אני צריכה לעבור טיפול ביוד רדיואקטיבי ויש לי תינוקת. לא רוצה להיות לידה בכל התקופה על מנת לא לפגוע בה. כמה שאלות: 1. אחרי כמה ימים אני יכולה לחזור ולנשק אותה ולחבק אותה מרגע קבלת היוד? 2. האם יש מקום שבו אפשר להיות לאורך כל התקפוה אם אני לא מעוניינת להיות בבית או בבית של קרובים? 3. האם נשארים אחרי מספר הימים חלקיקים של היוד ולכן עדיף לא לעשות בבית? 4. האם ניתן להביא לפטופ/אייפון לבידוד? תודה שיר

לקריאה נוספת והעמקה

07/08/2012 | 19:08 | מאת: דני

אלו הם תוצאות בדיקות הדם שעשיתי לא מזמן בעקבות השמנה וחשד ובעיה בבלוטת התריס אשמח להסבר על הבדיקה והאם יש בעיה בבלוטת התריס או הכבד? אני בחור בן 30 PT-INR 0.82 PT-SEC 12.8 Sec PT % 100 % GLUCOSE 103 mg/dl UREA 31 mg/dl CREATININE 1.19 mg/dl URIC ACID 9.0 mg/dl SODIUM 142.1 mEq/L POTASSIUM 4.20 mEq/L CALCIUM 10.40 mg/dl PHOSPHORUS 4.0 mg/dl PROTEIN-TOTAL 7.9 g/dl ALBUMIN 4.6 g/dl CHOLESTEROL 277.3 mg/dl TRIGLYCERIDES 340 mg/dl CHOLESTEROL- HDL 45 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc לא ניתן לחישוב NON-HDL_CHOLESTEROL 233 mg/dl IRON 161 µg/dl BILIRUBIN-TOTAL 0.9 mg/dl BILIRUBIN-DIRECT 0.11 mg/dl GOT (AST) 41 U/L GPT (ALT) 68 U/L GGT 39 U/L ALK. PHOSPHATASE 107 U/L LDH 335 U/L CK-CREAT.KINASE(CPK) 127 U/L TSH 4.65 mIU/L T3- FREE 5.4 pmol/L T4- FREE 14.0 pmol/L VITAMIN B12 221 pmol/L FOLIC ACID 25.8 nmol/L WBC 10.3 K/ul RBC 5.45 M/ul HB 16.2 g/dl HCT 48.8 % MCH 29.7 pg MCHC 33.1 g/dl RDW 11.7 % MCV 89.5 fL NEUT% 56.9 % LYM% 31.5 % MONO% 5.1 % EOS % 3.6 % BASO % 0.8 % LUC% 2.0 % NEUT.abs 5.9 K/ul LYMP.abs 3.3 K/ul MONO.abs 0.5 K/ul EOS.abs 0.4 K/ul BASO abs 0.1 K/ul LUC abs 0.2 MACRO% 0.3 MICRO % 0.2 HYPER% 1.2 HYPO % 0.2 MICRO%/HYPO% 1.0 PLT 281 K/ul MPV 11.6 fL

לקריאה נוספת והעמקה

תפקודי בלוטת התריס תקינים. ערכי שומני הדם גבוהים (כולטרול) והם דורשים ברור וטיפול פרופ מ קראוס

10/03/2016 | 00:36 | מאת: חנה בן שבת

שלום רב, הבדיקה דם נמצאת במינו של 13.2 כבר שנה וחצי אז הרופא החליט לשלוח אותי לבדיקה במכון גרעיני, מה זה אומר? תודה רבה חנה

הפסקתי את היוטירוקס,-אחרי חודשיים בערך- וגלי החום והגירוד לאט לאט פוחתים,-מקווה שיעבור לגמרי- האם כדור סנדרואיד יוכל לעזור יותר? וחלילה מי שיש לו תופעות לוואי, מה עושה אם הוא חייב לקחת כדור??? בעבר כבר כתכתי פה שאלה בפורום שעברתי טיפול ביוד לפני 8 שנים בגלל אדונמה,ועכשיו הTSH סביבות 10,11, ובגלל רצון להיכנס להריון התחחלתי את היוטירוקס. תודה בברכה....

לקריאה נוספת והעמקה

אם ערכי TSH עולים סימן שאת זקוקה להורמון בלוטת התריס. על סו ההורמון להחליט עם אנדוקרינולוג בעיקר אם את מתכננת הריון פרופ מ קראוס

04/08/2012 | 06:45 | מאת: ספי

שלום לפני ארבע שנים גילו לי קשרת מעל 1 סמ,עברתי ניקור שהיה בסדר גמור לא סרטן.מאז אחת לשנה אני עושה אולטרסאונד למעקב לראות שהקשרים לא גדלה,אכן היא לא גדלה ומוגדרת כקשרית צלולה ללא זרימת דם....מעקב האולטרסאונד מספק??מה זה קשרית סולידית ?תודה

אם הקשרית ללא שינוי במשך 4 שנים דרוש המשך מעקב בלבד. קשרית סולידית מכילה רקמת בלוטה לעומת קשרית ציסטית שמכילה נוזל ושתיהן דורשות מעקב בלבד פרופ מ קראוס

04/08/2012 | 06:38 | מאת: סופיה

שלום יש הבדל בין מוקד בבלוטת התריס,לבין מוקד?תודה

השאלה לא ברורה פרופ מ קראוס

02/08/2012 | 12:09 | מאת: שרון

כתבתי כאן לפני כמה ימים לגבי TSH שיצא מעט גבוה 5.88 T4 ו-T3 תקינים. לאחר חודש ביצעתי שוב בדיקה והתוצאה ירדה ל-3.02. רציתי לשאול מה יכולה להיות הסיבה שבגללה הייתה רמה מעט מוגברת של TSH ופתאום ירדה בחזרה לנורמה? מה גם שלא נמצאו נוגדנים לבלוטה. ANTI THYROID PEROXID 11.60 IU/ml

ערכי TSH נעים מיום ליום בתגובה לגורמים שונים,לחצים נפשיים למשל ולא הייתי מייחס לכך חשיבות בריאותית רבה פרופ מ קראוס

31/07/2012 | 12:29 | מאת: שרון

שלום, אני בחורה בת 28, לפני חודש ביצעתי בדיקות דם התוצאות היו: 5.2 -TSH-5.88, T4-15.4 ,T3. אתמול ביצעתי שוב בדיקות דם ה-TSH ירד וקיבלתי עוד מספר תשובות TSH 3.02 THYROGLOBULIN 30.10 ( ערכי נורמה הם 0.80-55 ) THYROGLOBULIN Ab < 20.0 ANTI THYROID PEROXID 11.60 IU/ml (כאשר ערכי הנורמה הם 0-35) האם הבדיקות תקינות? לא הבנתי מה אומרת התוצאה 20.0> ??

הבדיקות סה"כ לא חריגות. 20> אומר קטן מ-20 וזה תקין פרופ מ קראוס

02/06/2015 | 15:03 | מאת: שושנה

תירוגלובין טי אם 12 מעיד על סרטן?

31/07/2012 | 08:34 | מאת: אסתי

תודה רבה.

29/07/2012 | 20:54 | מאת: אסתי

שלום פופ' קראוס, לפני כ-3 שבועות הרגשתי נפיחות מתחת לבית השיחי ביד שמאל אחרי שראיתי שזה לא עובר וגם גדל ניהיה אדום מאוד ניגשתי לרופא המשפחה הוא אמר שזה מורסה ורשם לי אנטיביוטיקה ל-10 ימים ואמר שתוך 3 ימים זה אמור להיפתח והמוגלה צריכה לצאת וייעץ לי לנסות להוציא מתחת למקלחת ואכן תוך 3 ימים בעזרתי המוגלה התחילה לצאת אבל למרות לסיימתי לקחת את כל האנטביוטיקה עדיין יש פצע אדום עם וריד קצת נפוח ובלוטה קטנה בזרוע הרופא שלח אותי כשחזתי אליו לעזות בדיקת US רקמות רכות אני מאוד מודאגת במיוחד שהתור שקיבלתי הוא רק בעוד כחודש מהי דעתך והאם כדאי שאגש לבדיקה באופן פרטי מוקדם יותר האם זה משהוא שכיח או מדאיג... לעזרתך אודה תודה אסתי

המדובר בפצע מזוהם בבית השחי שלא טופל בצורה נכונה. מציע לפנות לכירורג לייעוץ פרופ מ קראוס

29/07/2012 | 10:19 | מאת: טל

שלום רב, שמי טל ואני בהריון בשבוע ה28. יש אצלי בעבודה בחורה שעברה לפני כשבוע טיפול בחומר רדיואקטיבי לאחר שלקתה בסרטן. נאמר לי שמגוף של מטופל בחומר רדיואקטיבי נפלט החומר הרדיואקטיבי, בייחוד בשתן, ויש בכך כדי לסכן את העובר. אני שוקלת לא להגיע לעבודה למספר שבועות, כדי להימנע מהסכנה. האם אכן קיימת סכנה? אם כן- כמה זמן אחרי הטיפול עדיין יש סכנה? אודה לתשובתכם הדחופה טל המודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

יוד רדיואקטיבי לטיפול בסרטן בלוטת התריס ניתן לרוב בשתי מנות: במנה קטנה של כ-20 מיליקורי למיפוי- שאיננה מסוכנת לסביבה, ובמנה גבוהה מעל 100 מיליקירי לטיפול- שאז צריך להחזיק את החולה בבידוד משך מספר ימים (לרוב 3-5ימים)ולאחר מכן הוא כבר איננו מסכן את הסביבה פרופ מ קראוס

29/07/2012 | 21:02 | מאת: טל

פרופ' קראוס היקר

25/07/2012 | 11:39 | מאת: מיכל

נשלחתי לבבדיקת ana .בתחילה התוצאות היו חיוביות.סקירה בשיטה שניה הראתה תוצאה שלילית.נאמר לי שהיות ויש לי גרייבס עם רמת נוגדנים 200 לא סביר שana יצא שלילי.מבולבלת. האם גרייבס מחייב ana חיובי? כרגע ארי טיפול ביוד מטופלת ביוטירקס 200 ליום.הבלוטה מאוזנת. אשמח לתגובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

אם את כרגע מאוזנת דרוש מעקב בלבד ללא שינוי בטיפול פרופ מ קראוס

22/07/2012 | 23:00 | מאת: שגית

אשמח לקבל רשימה של רופאים אשר הינך ממליץ לעבור אצלם טיפול ביוד

לקריאה נוספת והעמקה

בכל בתי החולים הגדולים בארץ מטפלים ביוד רדיואקטיבי פרופ מ קראוס

22/07/2012 | 14:53 | מאת: אברי

מזה 8 חודשים אני נמצא במעקב מתמשך באמצעות בדיקות דם ונראה כי בהדרגה כמות הפרולקטין עולה.לאחרונה אף הגיעה ל750..בעיות מלוות, כגון:אימפוטנציה ניכרת מאוד,חלשות הזקפה. מזה 4 חודשים כאבי ראש מועטים מלווים מיחושים קלים בבטן בתדירות נמוכה,עייפות,ירידה קיצונית בתיאבון,ירידה משמעותית במשקל,עלייה בקצב חילוף החומרים,נטייה וצורך להקיא לסירוגין(לאחרונה פחות).מתוך ה4 חודשים שבוע וחצי (באמצעיתם) רצוץ בהקאות יום אחרי יום.חדלתי שבועיים שלאחריהם באכילה שיגרתית וחייתי על פירות וירקות מועטים.עם הזמן בהדרגה נעלמו ההקאות.ולאט לאט חזרתי לשגרה.אך שבוע וחצי מאוחר יותר הכל חזר אך במינון נמוך יותר.בהמשך בהמלצת אנדקרינולוג עברתי צילום mri לראשי שאגב יצא תקין.עברתי בדיקות נוספות(כגון:צילום אולטרסאונד בטן,בדיקות דם מקיפות,וכו') שכולם היו תקינות למעט בדיקת נשיפה שבגינה הסתמן חיידק בשם הליקובקטר שבעקבותיו ניתן לי מרשם המכיל בית מרקחת של תרופות ל10 ימים.כמובן בשל הרגלי הבריאות עליהם גדלתי וחונכתי נמנעתי לקחת את הטיפול התרופתי הנ"ל ונכון לעכשיו מטופל בשיטה הטבעית אצל ד"ר גיל יוסף שחר המטפל בשיטת הטבעית לפי הרמב"ם. השאלה שלי האם ייתכן כי כל היקף הבעיות מהן אני סובל מקורן בחיידק הנ"ל? או שהוא מעיד על חלקם,ואם כן אילו? ומה מומלץ לעשות בנידון?

לקריאה נוספת והעמקה

לא בטוח שכל התופעות מהן אתה סובל נגרמות ע"י החידק הליקובקטר פילורי. אבל אם נתגלה חידק זה אצלך מומלץ טיפול ב-3 תרופות למשך 7 ימים, ויש סיכוי שחלק מההפרעות מהן אתה סובל יפתרו ע"י חיסול חידק זה פרופ מ קראוס

25/07/2012 | 23:32 | מאת: אברי

מה עם התופעות שנגרמות מהעודף פרולקטין? איך אפשר לטפל בהם. תודה רבה

אחרי ערכי פרולקטין דרוש מעקב אנדוקרינולוג. קים טיפול נוגד הפרשת פרולקטין הקרוי ברומוקריפטין הניתן רק ע"י אנדוקרינולוג. הטיפול בהליקובקטר פילורי הוא טיפול משולש למשך שבוע ימים הניתן ע"י גסטרואנטרולוג פרופ מ קראוס

16/07/2012 | 18:24 | מאת: שיר

אני בת 32, בשלושה חודשים האחרונים יש לי בחילות על בסיס שבועי פעם בשבוע אני סובלת מבחילות יש לציין שהיציאות שלי הם לפעמים עד חמש ליום, מופיע לי לעיתים צרידות בקול ועד לא מזמן היה לי יומים של גירודים עזים בגוף שהסתכמו בזריקה לאלרגיה שלא ברור מה היא ברקע מחלת צילאק נשלחתי לבדיקות דם מרופאת המשפחה ונמצא בעיה בבלוטת התריס TSH 0.01 FREE 4 20.57 TOTAL T3 3.5 לטענת הרופאה או שיש דלקת בבלוטת או היפר נשלחתי למיפוי בלוטת התריס אך היא יצאה תקינה: בגודל תקין עם קליטה הומוגנית של טכנציום מיפוי בלוטת התריס תקין שחזרתי לרופאה היא לא הבינה איך היא תקינה וייעצה לי לחזור עוד שבועים על בדיקת הדם והפנתה אותי לאנדררינולוג מה דעתך? הסיבה להבדלים בין בדיקות הדם למיפוי בלוטת התריס אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

לפי הבדיקות סמני יתר פעילות של בלוטת התריס הדורשים מעקב אצל אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

18/07/2012 | 22:16 | מאת: אפרת

16/07/2012 | 17:21 | מאת: הדס

שלום לך דוקטור אני בלחץ נפשי מתוצאות בדיקת אולטרסאונד ביגלל הפרעה בבליעה ואני לא מבינה מה זה אומר. אונה ימנית1.5 סמ מדידת רוחב,לאורך האונה הודגמו מס מקודים ציסטיים,הקשר הגודל אורך0.3סמ,ורוחב0.2 סמ אונה שמאלית-1.35 סמ רוחב,מורחבת,הודגמו מוקדים ציסטיים,הגדול אורך 0.45 סמ רוחב איסטמוס0.5 סמ בלוטות הפרוטיס ימין ושמאל ומבנה תקינות. אזור תת לסתי מימין הודגמו מספר בלוטות לימפה באורך 1.2 סמ,ורוחב 0.55 סמ אזור לסתי מימין הודגמו מספר בלוטות לימפה באורך 1.6 סמ,וברוחב 0.6 סמ מבנה שמור דו צדדי השמח לקבל תשובה ממך כי אני ממש בחרדה.

לקריאה נוספת והעמקה

ציסטות בבלוטת התריס אינן מדאיגות אם אינן משתנות בגודלן. דרוש מעקב חוזר של US אחרי 6 חודשים. בלוטות לימפה תת-לסתיות מוגדלות דורשות בדיקה של רופא א.א.ג. פרופ מ קראוס

16/07/2012 | 11:11 | מאת: תוהה

לאחרונה קרה לי משהו מוזר ולדעתי זה נבע בעקבות נטילת טיפות ויטמין D : יומיים לאחר שהתחלתי את הנטילה היה לי כאב במקום מסוים בשד ותחושת התגבשות. עשיתי חושבים והגעתי למסקנה שהשינוי היחידי באותם ימים היה נטילת הויטמין (שבמקומות מסוימים קראתי שהוא סוג של הורמון ולכן אני פונה לפורום זה). במקרה היה לי תור לUS שד ונמצאה ציסטה בדיוק באותו אזור (אציין שמסיבה אחרת ביצעתי בדיקה זו גם חודש לפני ולא נצפתה ציסטה) . הפסקתי עם הויטמין ובימים האחרונים התחלתי שוב ליטול אותו במחשבה שייתכן כי מה שקרה היה מקרי. אבל ..שוב הופיע כאב (אחרי שעבר חודש + ללא כאב כשלא נטלתי את הויטמין).. הכאב הופיע במקום קרוב למיקום שכאב בפעם הקודמת. הכאב זהה לזה שהיה והתסמינים ממש זהים. האם ויטמין זה יכול לגרום לתופעות אלו? האם השמנים הנילווים יכולים להכיל חומרים שיכולים לגרום לכך? אציין כי הפסקתי את הנטילה והכאב חלף שוב.

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע לי על קשר בין טיפות ויטמין D והופעת ציסטה בשד. נראה לי שהקשר מקרי פרופ מ קראוס

15/07/2012 | 00:00 | מאת: נטליה

שלום שבוע טוב יש לי שאלה בבקשה האם יש מצב שגידולים ממאירים או שפירים הם ענין תורשתי באם לאחד ההורים יש גם לילדים שלהם יהיה? אמא שלי שהיתה בהריון עליי גילו לה תוך כדי ההריון בערך גידול ממאיר בבלוטת המגן והורידו לה את הבלוטה לגמרי מאז היא על כדור מיוחד לזה.. הענין הוא האם זה קשור להריון שלה שהיה ? האם יש סיכוי גבוה שגם לי זה יקרה בהריון הראשון שלי? בבקשה אני מבקשת נורא לקבל תשובות רב תודות לך

לקריאה נוספת והעמקה

ישנם מקרים נדירים מאד של גידולים תורשתיים של בלוטת התריס. הסיכוי שלך יהיה גידול ממאיר בהריון הראשון הוא קטן ביותר פרופ מ קראוס

04/07/2012 | 22:32 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 28. היום ביצעתי בדיקות דם והתוצאה היא TSH-5.88, T3-5.2, T4-15.2.ערכי T3 ו-T4 תקינים אבל TSH גבוה. האם יש צורך בבירור? קראתי דברים מפחדים באינטרנט, שחס וחלילה ממצאים אלו של הפרעה ביצור ההורמון TSH יכולים להעיד על גידול בבלוטת יותרת המוח.

לקריאה נוספת והעמקה

ערך TSH מעט גבוה אך לא בצורה משמעותית המעידה על גידול. צריך להמשיך ולעקוב אחרי ערך זה, ורך אם יעלה בהדרגה ללא ירידה של ערכי T3 ו-T4 יהיה צורך בברור מיוחד פרופ מ קראוס

05/07/2012 | 09:33 | מאת: מיכל

אני לוקחת גלולות למניעת הריון כבר 4 וחצי שנים. רמת TSH עד כה הייתה תקינה. רק בבדיקת דם האחרונה שביצעתי אתמול הערך של ה- TSH היה קצת גבוה 5.88 וT3 ו-T4 תקינים. האם העלייה ב-TSH יכולה לנבוע בשל השימוש בגלולות לאורך 4 וחצי שנים?

03/07/2012 | 12:29 | מאת: מיקה

פרופ' קראוס שלום רב, בעלי ער סיטי של החזה ללא ח.נ לפני כשבועיים. הריאות נמצאו תקינות - לפי מומחה הריאות. אולם, בתוצאות הבדיקה הופיעו גם הממצאים הבאים : טירואיד קטן עם קשר קטן בצפיפות נמוכה בשמאל הודגמו בלוטות זעירות בבית השחי ובמיצר, ללא גושים. מה זה אומר? האם יש מקום לדאגה? תודה ויום טוב, מיקה.

לקריאה נוספת והעמקה

הקשר בבלוטת התריס דורש מעקב ואם יגדל ךצוי לבצע ניקור במחט(FNA) תחת אולטרסאונד גם אחרי הבלוטות בבית השחי יש להמשיך לעקוב בבדקה ידנית ואולטרסאונד פרופ מ קראוס

21/06/2012 | 07:50 | מאת: שמעון

האם צריך לבצע ניתור במצב שממצאי האולטרסאונד מראים שבלוטת התריס בממימדים תקינים בעלת מרקם יחסיתגס באופן דיםוזי . בשתי אונות הודגמו מוקדים היפואקוגנים גודל מירבי של המוקדים עד 0.6 סמ גבולותם יחסית סדירים .לא הודגמו הסתיידויות ציור ווסקולרי של הבלוטה רגיל ולא הודגמו בלוטות לימפה מוגדלות בצוואר.לאומת זאת ממצאי המיפוי שבאונה הימנית קיים חשד לנודול בקוטב התחתון של הבלוטת עם קליטה מופחתת של טכנציום .לסיכום חשד לקישרית קרה באונה הימנית

לקריאה נוספת והעמקה

הברור המתאים לקישרית קרה באונה הימנית הוא ניקור במחט (FNA) כדי לברר את טיבה פרופ מ קראוס

שלום רב, רציתי להתייעץ לגבי תוצאת בדיקות דם שעשיתי, לאחר שהופניתי ע"י אנדוקרינולוג, ולשאול מהי ההמלצה - האם להתחיל טיפול או לא: TSH 3.23 , T3-FREE 3.1 , T4-FREE 13.3 בנוסף: thyroglobulin 7.3 , thyroglobulin ab>20 , anti thyrod peroxidase 30.8 triglycerides 54 וכל ערכי הכולסטרול בטווח התקין. בדיקות קודמות שעשיתי לפני חודש וחצי: בראשונה: tsh 5.19 , t4-free 10.7 בשנייה לאחר שבועיים: tsh 5.46, t3-free 3.1 , t4-free 11.4

בדיקות אלו הן גבוליות ומורות על תת-פעילות קלה ומשתנה ולכן דרוש מעקב ע"י אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

19/06/2012 | 20:32 | מאת: שמעון

לפני כחודש אובחנה אצלי פעולת יתר של בלוטת התריס. האולטראסאונד תקין אך במיפוי נמצאה באונה הימנית קשרית קרה, התחלתי טיפול תרופתי במרקפטיזול. האם זהו הטיפול הנכון למרות ממצאי המיפוי?

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול במרקפטיזול בפעילות יתר של בלוטת התריס הוא מתאים. קשרית קרה איננה הגורם לממצא זה ודורשת ברור ע"י ניקור במחט-FNA פרופ מ קראוס

19/06/2012 | 09:05 | מאת: ליאור

האם זה נכון שבמידה ומעוניינת להיכנס להיריון TSH צריך להיות בטווח של 2-3? במידה וכן, האם במצב כזה יהיה עליי להתחיל טיפול תרופתי? במידה וכן, עד לאיזה שלב? כי לפי מיטב הבנתי ברגע שמתחילים טיפול הוא "לכל החיים".. תודה

לקראת כניסה להריון יש להתייעץ עם אנדוקרינולוג על סוג הטיפול ומשך הטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס. אחרי ההריון ניתן במקרים מסויימים להפסיק את הטיפול ןזאת בהתאם לבדיקות תפקוד הבלוטה פרופ מ קראוס

18/06/2012 | 13:06 | מאת: מיכל

אני מטופלת עם אלטרוקסין 100 לתת פעילות בבלוטת התריס ... לאחר לידה ומאוזנת כרגע כבר תקופה ארוכה . קיימת דיאטה של טבעון ביוטיק על בסיס אצות ים כמו הורמון ההריון רק ללא ... ורציתי לדעת אם ניתן להשתמש בתכשיר גם עם תת פעילות התריס כי לטענתם אפשרי לתת ועודף אסור תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לא מציע להפסיק אלטרוקסין בשביל דיאטה של אצות ים. אם מתחילים בדיאטה זו לעקוב אחרי ערכי TSH ולהגיב בהתאם בעצת אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

17/06/2012 | 21:35 | מאת: עדן

שלום רב, בבדיקות מעבדה שעשיתי לפני כשלושה שבועות נמצאה עלייה בtsh-6.44 של בלוטת התריס, אחרי שהתלוננתי על חולשה , חוסר תיאבון, ירידה במצב רוח, כאבים בשרירים, עייפות וכו'. רופא המשפחה שלל את האפשרות שזה מחלת הנשיקה ובבדיקת נשיפה התוצאה יצאה שלילית וכנראה התסמינים מעידים רק על בעיה בבלוטת התריס. הרופא התלבט אם לתת לי טיפול מכיוון שהרמה היא לא נמוכה מאוד ולטענתו מקבלים טיפול לתת פעילות כאשר הפעילות היא tsh 10 ומעלה, אך נתן לי מינון נמוך לטיפול של חודש ולאחריו לעשות שוב בדיקה חוזרת כדי לבדוק אם יש איזון לאחר הטיפול. חברה שמטופלת שנים בטיפול לבלוטת התריס המליצה לי לקבוע תור לאנדוקרינולוג שהוא מומחה לזה יותר מאשר רופא משפחה בטענה שהכדור הורס את בלוטת התריס והטיפול עלול להיות כרוני.מה מומלץ לעשות? האם כדאי להתחיל את הטיפול? תודה רבה :)

לקריאה נוספת והעמקה

מצבך דורש מעקב ע"י אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

שלום רב. אני אישה בת 33 נשואה +2 בתאריך 13.05.12 הופיעה אצלי נפיחות בצואר אמצעי בצד ימין. פניתי לרופא משפחה התחיל לתת לי אוגמנטין 875 פעמיים ביום למשך 10 ימים, ללא הטבה, לציין שכמה ימים לפני התחלתי טיפול שיניים אצל רופא מומחה פה ולסת . בעלי עובד כאח בחדרי ניתוח, החלטנו לעשות US צוארי. בתאריך 28.05.12עשיתי US בתשובה נכתב שהבלוטה בצואר אמצעי מימין בגודל 1 על 1.4 בעלת מבנה ומרקם על קולי תקין. בנוסף הודגמה ציסטה קטנה באונה ימנית בקוטר כ- 4 ממ. עד היום הבלוטה בצואר במישוש באותו גודל ולא קטנה. השאלה מה עושים איך מתקדמים? לעשות FNA ובלוטה בצוואר ואו לציסטה או להמתין עוד ? לבצע בדיקות דם T3 T4 TSH או לא? כמה זמן לוקח לבלוטת לימפה להיעלם? האם יש קשר לבלוטה ולטיפולי השיניים ? תודה 0544311979

לקריאה נוספת והעמקה

לא הבנתי ממכתבך אם הבלוטה קשורה לבלוטת התריס או נפרדת ממנה. מכל מקום ניתן לבצע FNA אם הבללוטה חשודה ובעיקר אם היא גדלה, וכן בדיקת דם לתפקודי בלוטת התרוס. אם זו בלוטת לימפה היא יכולה להיות קשורה גם לטיפולי שיניים פרופ מ קראוס

07/06/2012 | 22:14 | מאת: אנט

בת 53 , 10 שנים לאחר סיום מחזור . במשך כשנה נמצאת בעקב בדיקות TSH , עם תוצאות בין 10-13 T3 ו T4 תקינים האם יש צורך בטיפול כלשהו ?

לקריאה נוספת והעמקה

מקבלת טיפול תרופתי נגד לחץ דם גבוה

אלו ערכי TSH גבוהים. המלות בסמנים אחרים כגון עייפות רבה , עלייה במשדל, הרגשת קור וכו' יש לשקול טיפול. פני לאנדוקרינולוג כדי להחליט על טיפול פרופ מ קראוס

07/06/2012 | 11:29 | מאת: דנה

בן 23.לפני חודשיים T4 גבוהה ( 24.9) כאשר TSH T3 נורמליים. TPO<10. אולטראסאונד תקין. נשלח למיפוי בלוטת התריס וזו התשובה: בלוטת תריס מוגדלת במיקום תקין.קליטת החומר לא הומוגנית בבלוטה.קיים איזור בקוטב התחתון של האונה הימנית, שקולט יותר פרטכנטאט בשאר חלקי הבלוטה. סיכום : הממצא במפוי מתאים לזפק לא הומוגני. לפני יומיים ערך בדיקת דם, T4 חזר לנורמה. מה פירוש ממצאי המפוי? לפני כן לא סבל מעולם משום בעיה רפואית והחל לחוש ברע לפני כחודשיים לאחר שאכל במסעדה סינית. האם יתכן שהסויה הוציאה את הבלוטה מתפקוד תקין ויצרה דלקת? כעת , לאחר חודשיים שחש ברע, יש אומנם שיפור אבל עדיין לא חזר לגמרי לעצמו ומתלונן שהנשימה קצת כבדה מהרגיל .האם יתכן שזו הבלוטה שמקשה? תודה

09/06/2012 | 18:23 | מאת: פרופ מ קראוס

פני לאנדוקרינולוג לברור פרופ מ קראוס

30/05/2012 | 09:45 | מאת: בר

פרופ' קראוס שלום רב, לפני 5 וחצי שנים עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס (אצלך...) וכעת אני במעקב מידי חצי שנה(בדיקות דם ו-US) - בדיקות הדם תקינות. כמובן שקיבלתי יוד לאחר הניתוח... ה-US האחרון הדאיג אותי: "מצב לאחר כריתה שלמה של בלוטת המגן. ב"מיטת הבלוטה" אין לראות גושים או ממצא חריג אחר. בלוטות רוק תת לסתיות דו צדדי ופארוטיס משמאל תקינות. בלוטת פרוטיס מימין אטרופית, בעלת מרקם בלתי אחיד, ללא ממצא מוקדי מוגדר. באזור תת לסתי משני הצדדים הודגו מספר קשריות לימפה בגודל מרבי כ- 0.4*1.7 ס"מ מימין וכ- 0.4*1.5 ס"מ משמאל בעלי קורטוס מעובה ומעט היפואקואיים מהרגיל עם שער שומני שמור - קשרים תגובתיים? בנוסף בעורף ימני, בתוך שכבה תת עורית, הודגמה קשרית לימפה בגודל 0.3*0. ס"מ, בעלות צורה סונוגרפית תקינה. (עלי לפגוש אנדוקרינולוג בעוד מס' שבועות) רציתי לשאול מה זה אומר? אני מאוד מודאגת ולא ישנה בלילות. מה הכוונה לשאלה שהרופא שואל " קשרים תגובתיים?" זה שבלוטת פרוטיס מימין אטרופית בועלת מרקם בלתי אחיד? זה מעיד על משהו ממאיר? או שזה לא בהכרח חייב להיות במקרם אחיד? הוא ציין "ללא ממצא מוקדי מוגדר"? איזו בדיקה ניתן לבצע על מנת לשלול כל ספק? מה משמעות המונח "שער שומני שמור"? תודה רבה ויום טוב!!!

לקריאה נוספת והעמקה

התוצאות שאת מתארת אינן מדאיגות. אם יש בלוטה יותר חשודה מאחרות רצוי לבצע ניקור במחט שלה, חשובות גם בדיקות תירודלובולין חוזרת למעקב וחשוב ביותר מעקב צמוד אצל אנדוקרינולוג. אשמח לפגוש אותך למעקב המרפאתי הפרטית בבית החולים אלישע בחיפה טל. 04-8300000 פרופ מ קראוס

26/05/2012 | 22:02 | מאת: מקריח

תרופה המעכבת את פעולת האנזים 5 אלפא רדוקטז אשר ממיר טסטוסטרון לדיהידרוטסטסוטרון.לפני שאני לוקח תרופה שמפרה איזון של הורמונים בגוף אני מעוניין לדעת לגבי ההשפעות של ההורמונים עליהם היא משפיעה. יש לי 2 שאלות בנושא: 1) האם כל פעולת האנזים 5 אלפא רדוקטז הינו הפיכת טסטוסטרון לדיהידרוטסטוסטרון או שיש לו עוד פעילות בגוף כולל קשר לפעילות במערכת העצבים בגוף?ואם כן אשמח לדעת אילו עוד פעולות יש לאנזים בגוף. 2)מהם הפעולות עליו הDHT אחראי בגוף האדם ובמערכת העצבים? האם הוא בעל פעילות מזיקה בלבד(של נשירת שיער בגברים) או שיש להורמון הזה גם חשיבות לפעילות גוף האדם? תודה מראש על הסיוע

לקריאה נוספת והעמקה

האנזים 5 אלפא רדוקטז(5AR) משתתף בגוף ב-3 תהליכים: ביאוסינטזה של מלחי מרה, מטבוליזם של אנדרוגנים ואסטרוגנים ובסרטן הערמונית פעילותו העקרית בגוף הזכר היא בהפיכת טסטוסטרון לדיהידרוטסטוסטרון(DHT) שהוא פעיל יותר ומצוי בעיקר במערכת המין. עיכוב האנזים מונע יצירת DHTומעלה בזכר את רמת הטסטוסטרון ואסטרדיול ולכן עלול להביא בזכר להגדלת שדים ולהתקרחות. מעכבי האנזים משמשים לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית וסרטן הערמונית בגלל פעולתם האנטי אנדרוגנית. לא ידועות לי פעולות ספציפיות שלו במערכת העצבים המרכזית, אלא פעילויות משניות לעיכוב יצירת DHT במערכת המין ועלית רמת טסטוסטרון ואסטרוגן בגוף. פרופ' מ קראוס

קראתי בלא מעט מקורות שהפינסטריד מעכב הורמונים שונים אשר ביניהם הDHT העוזרים להפחית חרדה והורמונים נוספים הקשורים למצבי רוח, וגם יש לפינסטריד השפעה על הפרשת הגאבא במוח... האם שמעת על התופעות הללו?

22/05/2012 | 21:30 | מאת: בר

שלום רב, בלידה התקבלו ערכים לא תקינים בבדיקת בלוטת התריס. לאחר מספר בדיקות נוספות התקבלו הערכים הבאים לילד שלי בן השבועיים: Tsh=34 T4=1.1 מה תוצאות אלו מעידות? אילו דרכי טיפול מקובלות? האם יש סיכויי שיתאזן לבד ללא טיפול? תודה

לקריאה נוספת והעמקה
22/05/2012 | 21:36 | מאת: בר

סילחה, ערכי t4 בטווח הנורמה.

אינני מומחה לגיל הזה, ערך ה-TSH גבוה מאד ומראה על תת-פעילות של בלוטת התריס. פנה לנאונטולוג לברור פרופ מ קראוס

20/05/2012 | 16:38 | מאת: הדס

שלום רב, אני סובלת מ"קושינג" ב-2009 עברתי ניתוח של גידול מפריש ACTH בבלטות יותרת המוח(מאקרואדנומה).לאחר הניתוח הכל היה בסדר. השנה זה חזר שוב ,אך את הגידול לא ניתן לראות ב-MRI אך יש את רוב הסמנים שזה חזר. אני רוצה לציין כי אני בת 32 ללא ילדים ומאוד מעונינת להיכנס להיריון, האנדוקרינולוג שלי לא ממליץ על כניסה להיריון שאני לא מטופלת. כיום אני לוקחת "דוסטינקס" ובעוד מס' שבועות צריכה לעבור טיפול בהקרנות.הסיכונים שאמרו לי עפ"י הנירוכירורג הם כיוון שההקרנה לא יכולה להיות ממוקדת, כי לא רואים את הגידול ,לכן ההקרנה תהיי לכל איזור הבלוטה,מה שיכול לגרום להרס של הבלוטה. שאלותי הן ,האם הרס מוחלט של הבלוטה יכול להוות בעיה בכניסת היריון בעתיד? והאם זה באמת נכון ומוחלט כי לא ניתן להיכנס להיריון בזמן המחלה שלי עד שאהיה מאוזנת? תודה מראש

18/05/2012 | 01:12 | מאת: יעל

שלום רב, אני בת 40, בריאה בד"כ. לפני 4 חודשים גיליתי בבדיקות רפואיות שיש לי תת פעילות של בלוטת התריס: ה TSH היה קטן מ 0.03, T3 Free הגיע ל 13 ו T4 Free הגיע ל 33. בגלל ערכים אלה נאמר לי שאסור לי לעסוק בספורט והתחלתי לקחת חצי כדור מרקפטיזול כל יום. מאז המשכתי לקחת חצי כדור מרקפטיזול עד היום וערכי ה T3 FREE וה T4 Free ירדו בהדרגה, עד שנכנסו לתווח (בגבול העליון). ה TSH עדיין קטן מ 0.03. האם אני יכולה לחזור לעסוק בספורט או שמוקדם מידי? האם עליי להמשיך לקחת מרקפטיזול? אודה מאד על תשובתך, יעל

17/05/2012 | 17:08 | מאת: דנה

הבן שלי בן 23 לא חש בטוב כבר קרוב לחודשיים.היום הגיעו תוצאות מוזרות של הבלוטה:TSH 2.25 T3 6.3 T4 24.9 איך יתכן ש T4 כל כך גבוה והשאר בגדר הנורמה? הבן טוען שהוא חש סחרחורת, דופק מואץ והרגשה של נשימה כבדה וחמה מהרגיל.יש לציין שבוא בריא ומעולם לא התלונן .מה לעשות? הרי הרופאים מתעניינים רק ב TSH. בדף התוצאות רשום שה T4 נבדק פעמיים בגלל שהוא חריג.האם צריך לטפל בפעילות היתר?

17/05/2012 | 12:52 | מאת: ליאור

שלום רב, אני בת 27 ובריאה, ביצעתי 2 בדיקות דם בהפרש של שבועיים זו מזו, בראשונה: tsh 5.19 , t4-free 10.7 בשנייה: tsh 5.46, t3-free 3.1 , t4-free 11.4 רופאת המשפחה המליצה לי לקחת פעם ביום EUTHYROX. עדיין לא עשיתי אולטרסאונד כבד. האם מומלץ ליטול את הכדורים? אציין גם כי ביצעתי את הבדיקה לאחר חוסר הצלחה בירידה במשקל למרות תזונה מאוזנת ופעילות גופנית. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקות שבצעת אינן מורות על תת פעילות של בלוטת התריס. התייעצי עם אנדוקרינולוג על טיפול פרופ מ קראוס

19/06/2012 | 08:48 | מאת: ליאור

האם זה נכון שבמידה ומעוניינת להיכנס להיריון TSH צריך להיות בטווח של 2-3? במידה וכן, האם במצב כזה יהיה עליי להתחיל טיפול תרופתי? במידה וכן, עד לאיזה שלב? כי לפי מיטב הבנתי ברגע שמתחילים טיפול הוא "לכל החיים".. תודה.

הטיפול ב-EUTHYROX איננו מיועד לירידה במשקל, ערכי TSH שלך מעט גבוהים התייעצי עם אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

16/05/2012 | 18:35 | מאת: איילת

יש לי שאלה התחלתי לשתות אטורקסין ופתאום אני מרגישה חולשה ולפעמים בחילות. האם זה מהכדור? דרך אגב בלוטת התריס שלי בתת פעילות בבקשה תענו לי דחוף אני בלחץ

אם את סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס עליך לקבל טיפול באלטרוקסין או תחליף שלו. אם התרופה שאת מקבלת גורמת לתופעות לוואי התייעצי עם אנדוקרינולוג על החלפתה באחרת פרופ מ קראוס