U.S. בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

20/02/2012 | 18:34 | מאת: דוד

אודה לפענוח אולטרא סאונד של הצוואר, אני בן 48 סובל מתת פעילות בלוטת התריס בלוטת מגן: אונה ימנית - בגודל 3.9*2.3*1.9 ס"מ, מעט מוגדלת, מרקם היפואקאי לא אחיד, הודגם מוקד בודד בגודל 1.0 ס"מ. אונה שמאלית - בגודל 3.6*2.1*1.6 ס"מ, גודל רגיל מרקם היפואקואי לא אחיד, הודגמו מוקדים בודדים בגודל עד 0.9 ס"מ. איסטמוס - לא מעובה, לא אחיד, ללא תהליך מוקדי. תודה מראש

הודגמו 2 מוקדים בבלוטת התריס אחד בכל אונה בגודל 1.0 ו-0.9 ס"מ. מוקדים אלו דורשים מעקב אחת לחצי שנה עד שנה ואם הם גדלים מומלץ לבצע ניקור (FNA) של המוקד שגדל פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית