קשריות

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

07/05/2012 | 21:15 | מאת: חיה

שלום רב, בת 40 (ביולי). סובלת מכולסטרול (זה משפחתי) ומטופלת ע"י סימבקור. בעלת עודף משקל, מטפלת גם בזה. בעקבות כאבים עמומים-פנימיים בשני צידי הצוואר בערך כחודשיים ללא הפסקה, החלטתי להתייעץ עם רופא א.א.ג. במישוש שלו הוא הרגיש משהו קשה והחליט לשלוח אותי לאולטראסאונד.להלן התוצאות: בלוטת התריס-קשרית באורך של 4 מ"מ באונה הימנית,ללא מיקרוקלציפקציות וללא זרימת דם מוגברת בתוכה אולם בעלת היפוקואיות בולטת וציר האורך שלה ניצב לציר האורך של הבלוטה. בנוסף, קשרית לימפה במימדים של 0.8*1.3*2.7 ס"מ מתחת לזוית הלסת התחתונה משמאל,בעלת מבנה כללי תקין.קשריות לימפה קטנות אף יותר משני צידי הצוואר. (הרופא שביצע את הבדיקה גם הוסיף מאפיינים התומכים בשפיריות ומאפיינים המעלים את החשד לממאירות ורופא א.א.ג. שלי הרים גבה לאור הוספת המאפיינים -כלומר על כך שהוסיפו לחץ) רופאי המליץ לי לחכות חודש ולבצע אולטראסאונד נוסף (התור שלי ב-20.5). לדבריו, באם המצב ישאר אותו דבר הוא ישלח אותי לדיקור. בינתיים תכיפות הכאבים גברה וקצת עצמתם. אני מרגישה שהכאבים מתחילים לפגוע באיכות החיים שלי. 1.מה דעתך על הבדיקה? 2. מה אתה היית ממליץ לי? תודה רבה רבה.

בגלל גודל הקשרית והמאפיינים שלה ממליץ על FNA מיידי של קשרית הלימפה פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית