קישריות היפואקוגניות

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

19/02/2012 | 16:35 | מאת: קרן

שלום פרופסור בבדיקת אולטראסאונד שעשיתי נמצאו לי קשרית היפואקוגנית בשתי האונות בגודל של כ5 מ"מ אני מאוד בלחץ ורוצה לדעת מספר דברים: 1. אם אני עושה דיקור לקשריות אלה והן יוצאות שפירות האם עד הביקורת הבאה בעוד שנה הן יכולות להפוך לסרטניות? 2. האם אתה עושה דיקור זה? והאם תחת אולטראסאונד? 3.בביקורת שנתית אם הקשרית לא גודלת אני יכולה להיות בטוחה שהיא לא סרטנית? 4. כל שנה עושים דיקור כדי להיות בטוחים שזה לא סרטן?

1. אם הדיקור של הקשרית שפיר, דרוש מעקב ע"י אולטרסאונד אחרי חצי שנה ואם לא השתנתה בגודלה היא כנראה שפירה 2.הדיקור חיב להתבצע תחת אולטרסאונד ע"י מומחה באולטרסאונד 3.בביקורת שנתית רצוי לבצע אוטרסאונד ובדיקה ידנית, ואם שי שינוי בגודל לבצע ביאופסית מחט (FNA) 4. עושים דיקור כל שנה אם יש שינוי הגודל הנודולה פרופ מ קראוס

19/02/2012 | 20:05 | מאת: קרן

האם אתה עושה דיקור? אפשר לבוא אלייך באופן פרטי? כירורג יכול לעשות דיקור? איפה מוצאים מומחים באולטראסאונד? האם אתה ממליץ לעשות דיקור בקשרית מגודל זה? יש סיכון בדיקור של קשרית כל כך קטנה? הפחידו אותי ואמרו לי שדיקור קשרית כה קטנה יכולה לעשות דימום וזה מסוכן האם זה נכון?

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית