תת פעילות ופרופיל צבאי

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

20/11/2011 | 23:24 | מאת: מיריתוש

בני בן 16 אובחן לפני כשלוש שנים כסובל מהשימוטו והחל טיפול באלקטרוסין במינון של 250מג לשבוע. כיום הוא שוקל 71 וגובה 180 . הוא מאוזן לחלוטין. הוא ספורטאי ומתאמן בשחיה וכדור מים 5 פעמים בשבוע. לאחרונה נודע לנו שבצבא מורידים פרופיל ל64 למישסובל מתת פעילות. רציתי לדעת האם הבלוטה שלו הפסיקה לחלוטין לעבוד או שיש סיכוי שהיא תחזור לתפקד. שמתי לב שהמינון שהוא מקבל לא השתנה במשך השנים למרות שהוא גבה המון. הוא שקל 71 קילו בתחילת הטיפול וירד במשקל בתוך שנה ורק עכשיו הגיע שוב למשקל הזה פלוס 30 ס"מ בגובה. האם כדאי לנסות להפסיק את הטיפול התרופתי ולראות האם הבלוטה עובדת. או אולי לשנות תזונה? עליי לציין שמאוד חשוב לו לשרת ביחידה מובחרת. תודה

מחלת השימוטו מורידה את תפקוד הבלוטה במידה שונה באנשים שונים. לא הייתי מציע להפסיק את הטיפול באלטרוקסיןעל דעת עצמך להערכת תפקוד הבלוטה מציע להתייעץ עם אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית