קרצינומה פפילר - תירואיד

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

30/05/2012 | 09:45 | מאת: בר

פרופ' קראוס שלום רב, לפני 5 וחצי שנים עברתי כריתה מלאה של בלוטת התריס (אצלך...) וכעת אני במעקב מידי חצי שנה(בדיקות דם ו-US) - בדיקות הדם תקינות. כמובן שקיבלתי יוד לאחר הניתוח... ה-US האחרון הדאיג אותי: "מצב לאחר כריתה שלמה של בלוטת המגן. ב"מיטת הבלוטה" אין לראות גושים או ממצא חריג אחר. בלוטות רוק תת לסתיות דו צדדי ופארוטיס משמאל תקינות. בלוטת פרוטיס מימין אטרופית, בעלת מרקם בלתי אחיד, ללא ממצא מוקדי מוגדר. באזור תת לסתי משני הצדדים הודגו מספר קשריות לימפה בגודל מרבי כ- 0.4*1.7 ס"מ מימין וכ- 0.4*1.5 ס"מ משמאל בעלי קורטוס מעובה ומעט היפואקואיים מהרגיל עם שער שומני שמור - קשרים תגובתיים? בנוסף בעורף ימני, בתוך שכבה תת עורית, הודגמה קשרית לימפה בגודל 0.3*0. ס"מ, בעלות צורה סונוגרפית תקינה. (עלי לפגוש אנדוקרינולוג בעוד מס' שבועות) רציתי לשאול מה זה אומר? אני מאוד מודאגת ולא ישנה בלילות. מה הכוונה לשאלה שהרופא שואל " קשרים תגובתיים?" זה שבלוטת פרוטיס מימין אטרופית בועלת מרקם בלתי אחיד? זה מעיד על משהו ממאיר? או שזה לא בהכרח חייב להיות במקרם אחיד? הוא ציין "ללא ממצא מוקדי מוגדר"? איזו בדיקה ניתן לבצע על מנת לשלול כל ספק? מה משמעות המונח "שער שומני שמור"? תודה רבה ויום טוב!!!

התוצאות שאת מתארת אינן מדאיגות. אם יש בלוטה יותר חשודה מאחרות רצוי לבצע ניקור במחט שלה, חשובות גם בדיקות תירודלובולין חוזרת למעקב וחשוב ביותר מעקב צמוד אצל אנדוקרינולוג. אשמח לפגוש אותך למעקב המרפאתי הפרטית בבית החולים אלישע בחיפה טל. 04-8300000 פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית