פורום כירורגיה אנדוקרינית

כפי שקורה במרבית הארצות המערביות, וכפי שמשתלב עם המגמה של התמקצעות ומצוינות ברפואה בכלל ובכירורגיה בפרט, כך הדבר לגבי התחום של הכירורגיה האנדוקרינית. הכירורגיה האנדוקרינית עוסקת בטיפול הכירורגי במחלות המערכת להפרשה פנימית בעיקר מחלות בבלוטת התריס (תירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתירואיד), אדרנל, לבלב ועוד. הכירורגיה האנדוקרינית משלבת בתוכה בנוסף לכירורגים כלליים גם אנדוקרינולוגים, א.א.ג., אולטרה-סאונד ורפואה גרעינית. הוקם חוג לכירורגיה אנדוקרינית במסגרת איגוד הכירורגים בישראל שיעסוק במכלול המחלות בשטח זה, הטיפול בחולים, שיתופי פעולה, הוראה, ומחקר. הפורום לכירורגיה אנדוקרינית ינסה לתת מענה לחולים המתלבטים בשאלות בשטח זה.
490 הודעות
440 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית

20/02/2012 | 06:58 | מאת: אור

א. נ שלום. התגלה אצלי גוש מסוג פפילרי קרצינומה בגודל של 1 ס"מ. האם מומלץ כריתה מלאה או חלקית, האם אפשר לעשות כריתה מלאה בתכניקה של פלישה מזערית?

הטיפול המועדף בקרצינומה פפילרית של בלוטת התריס הוא לדעתי כריתה דו צדדית של הבלוטה. יש הממליצים גם על כריתה חד צדדית עם האיסטמוס של הבלוטה. אפשר לבצע כריתה של סרטן בגודל זה בשיטה זעיר-פולשנית פרופ מ קראוס

01/03/2012 | 15:45 | מאת: אור

א.נ. שלום רב שמעתי על זריקה של חומר דומה להורמון וטיפול ביוד. בבקה תתאר את התהליך? מה בדיוק עובר החולה אחרי הניתוח?

19/02/2012 | 16:35 | מאת: קרן

שלום פרופסור בבדיקת אולטראסאונד שעשיתי נמצאו לי קשרית היפואקוגנית בשתי האונות בגודל של כ5 מ"מ אני מאוד בלחץ ורוצה לדעת מספר דברים: 1. אם אני עושה דיקור לקשריות אלה והן יוצאות שפירות האם עד הביקורת הבאה בעוד שנה הן יכולות להפוך לסרטניות? 2. האם אתה עושה דיקור זה? והאם תחת אולטראסאונד? 3.בביקורת שנתית אם הקשרית לא גודלת אני יכולה להיות בטוחה שהיא לא סרטנית? 4. כל שנה עושים דיקור כדי להיות בטוחים שזה לא סרטן?

1. אם הדיקור של הקשרית שפיר, דרוש מעקב ע"י אולטרסאונד אחרי חצי שנה ואם לא השתנתה בגודלה היא כנראה שפירה 2.הדיקור חיב להתבצע תחת אולטרסאונד ע"י מומחה באולטרסאונד 3.בביקורת שנתית רצוי לבצע אוטרסאונד ובדיקה ידנית, ואם שי שינוי בגודל לבצע ביאופסית מחט (FNA) 4. עושים דיקור כל שנה אם יש שינוי הגודל הנודולה פרופ מ קראוס

19/02/2012 | 20:05 | מאת: קרן

האם אתה עושה דיקור? אפשר לבוא אלייך באופן פרטי? כירורג יכול לעשות דיקור? איפה מוצאים מומחים באולטראסאונד? האם אתה ממליץ לעשות דיקור בקשרית מגודל זה? יש סיכון בדיקור של קשרית כל כך קטנה? הפחידו אותי ואמרו לי שדיקור קשרית כה קטנה יכולה לעשות דימום וזה מסוכן האם זה נכון?

07/02/2012 | 20:46 | מאת: רן

שלוום , לאחר שהובחנתי בתת פעילות (השימוטו) לפני שנה ונטלתי אלקטרוסין , לא הצלחתי להתאזן עד היום והיתה לי עייפות חולשה ודיכאון בירידות ועליות רמת הtsh כל הזמן משתנה , יורדת ועולה גם כשהמינון עלה! בבדיקה האחרונה רמת הtsh אצלי הייתה על 20... לפני שלושה שבועות החליפו לי את התרופה מאלקטרוסין לאווטירוקס והעלו לי את המינון ל150 מילגרם ליום , כעת אני הולך לשירותים אחרי כל ארוחה כמעט , ואני הרבה יותר עצבני. יכול להיות שאני לוקח מינון גדול מידי? השאלה שלי היא בעצם אם אני יכול להוריד את המינון לפני הבדיקות דם שאמורות להתבצע רק בעוד שבועיים? והאם זה מסוכן? הודה מאוד על תשובה בהקדם תודה

התנודות שלך בפעילות בלוטת התריס דורשות פיקוח ע"י אנדוקרינולוג שיקבע את המינון המתאים והתרופה המתאימים לך ביותר פרופ מ קראוס

עליך לפנות לאנדוקרינולוג לאיזון פרופ מ קראוס

לפני חודשיים וחצי עברתי ניתוח כריתה מלאה של בלוטת התריס. אני מרגישה בסדר. מה שמטריד אותי זה שמעל לחתך של הניתוח יש גוש שניתן למשש אותו ולראות אותו. הכירורג שניתח אותי אמר שזאת בצקת ושהיא תחלוף עם הזמן. אני כל הזמן עוקבת לראות אם חל שיפור. אני לא בטוחה שחל שיפור ואם כן אז הוא מזערי. האם זה סביר?

אם אין סמני זיהום עדיף להעזר בסבלנות עוד מספר שבועות.צפוי שהבצקת (או המטומה) באזור תספג פרופ מ קראוס

06/02/2012 | 08:41 | מאת: שרי

רופא המשפחה שלי רשם לי את התרופה Euthrox 50 Mikrogramm לטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס, עקב תוצאות של TSH 5.11,T3FREE 4.4 T4FREE 12.2 המלצתו היתה לקחת בערב - בניגוד לרשום בעלון המידע של התרופה ובניגוד להמלצה של הרוקח לקחת בבוקר על קיבה ריקה. מה עלי לעשות?? תודה על תשובתך.

עדיף לקחת את התרופה בבוקר על קיבה ריקה פרופ מ קראוס

21/03/2012 | 09:37 | מאת: ראובת

מה תופעות הלוואי של התרופה? והאם יש טיפול שיוכל למנוע את נטילת התרופה למשך כל החיים?

17/01/2012 | 18:48 | מאת: בינה

אני בת 44 ונוטלת את כדור האלטרוקסין מזה 10 שנים. לפני כשבעה חודשים החלו תופעות של סחרחורת, חוסר איזון, דפיקות לב מואצות וחוסר שינה. בחודש וחצי האחרונים תופעות אלו גברו ואיכות חיי נפגעו(אושפזתי מספר פעמים בעקבות לחץ בחזה אך לאחר בדיקות מעמיקות אין בעיה לבבית). לאורך כל הזמן אני טוענת שאולי זו תופעה של הכדור, הרופאים טוענים שאין קשר ואולי אני בלחץ, אולי יש בעיה פסיכולוגית. שאלתי: האם תופעות אלו יכולות להיות כתוצאה מהכדור? והאם יש תחליף לאלטרוקסין? אני לוקחת 200 מ"ג ביום כתוצאה מתת פעילות. תודה

17/01/2012 | 18:28 | מאת: אופק

מכתב תשובה לאחר ביופסיה בלבלב : דגימות שהתקבלו : 1. לבלב , נגע ציסטי , FNA נתונים קלינים : נגע ציסטי. האם גידול ? תוספת לביופסיה FNA. ממצא מאקרוסקופי : נתקבלו 2 כלים מסומנים בשם הנבדק וללא סימון נוסף , ובהם 40 סמ"ק נוזל אדום עכור ( בכלי הראשון 25 סמ"ק ובכלי שני 15 סמ"ק) ממצא מיקרוסקופי : דם,חלבון, מעט לימפוציטים קטנים ונויטרופיליס . לא נמצאו תאי אפיתל. אבחנה פתולגית : ראו ממצא מקרוסקופי ... שלום פרופ' מיכאל !!! אבקש לדעת מה אומר המכתב שרשמתי להלן בהקשר לגידול / ציסטה שנמצא לאחר MRI וביופסיה והאם ממכתב זה אפשר לדעת אם גידול זה הוא שפיר או ממאיר ... בתודה אופק..

נגע ציסטי בלבלב עלול להיות שפיר או ממאיר. גם אם הוא ממאיר לרוב ממאירותו היא נמוכה יותר מאשר בגידול ציסטי. תוצאות הניקור אינן מראות שהמדובר בגידול ממאיר אך לא שוללות זאת לחלוטין. דרוש המשך מעקב צמוד כולל CT וניקור חוזר בחודשים הקרובים, וכן התייעצות עם מומחה ל-CT על טיב הציסטות שעברו ניקור, והאם יש מקום לביצוע PET-FDG. במקרים מסויימים רק ניתוח ישלול לחלוטין ממאירות בלבלב פקופ מ קראוס

על פי הנתונים ששלחתי לך מה דחיפותו של ניתוח במקרה זה וזאת לאחר ידע שבגידולים בלבלב מהירות הסרת הגידול היא קריטית למהלך ההחלמה ? בתודה אופק...

17/01/2012 | 18:20 | מאת: אופק

10/01/2012 | 23:18 | מאת: שולמית

שלום דוקטור יקר, ותודה על ההשקעה בפורום המועיל לכול כך הרבה אנשים, ברכותיי,יישר כח !!! דוקטור יקר,אני מודאגת ורוצה לדעת, מה יקרה לאדם בגיל 60 ,שנתגלתה אצלו תת פעילות בלוטת התריס,(TSH - 15),והבן אדם הזה מסרב בתוקף לקחת כדורים, תוך אמונתו שבלוטת התריס שלו תתרפא לבדה,ותחזור לתפקד. ד"ר יקר, מהו הנזק שעלול להגרם לו ללא התרופה? תודה מראש, שולמית

תת פעילות של בלוטת התריס היא מחלה קשה ומסוכנת. והיא עלולה להחמיר מיום ליום ומחודש לחודש. על החולה להכנס למעקב של אנדוקרינולוג ולקבל טיפול בתחליפי הורמון הבלוטה (בעיקר אלטרוקסין).אם לא יקבל את הטיפול תתפתח חולשה הולכת וגדלה שינויים בולטים בתפקוד ובמראה החיצוני של הגוף, וסכנה גוברת לחייו פרופ מיכאל קראוס

11/01/2012 | 10:47 | מאת: שולמית

על התשובה המהירה והברורה.

04/01/2012 | 19:07 | מאת: אופק

פרופ' מיכאל שלום ... אצל אבי התגלה אתמול ב- CT תלת מימד גידול בגודל 2 חצי ס"מ בלבלב . עוד לא נעשתה ביופסיה אשמח לדעת אם ישנה אפשרות שזה הוא גידול שפיר ומה הסיכוים לכך ... תודה .

הגידול עשוי להיות שפיר, אך יש לחכות לתשובה סופית של ביאופסיה ממנו פרופ מ קראוס

הגידול עשוי להיות שפיר, אך יש לחכות לתשובה סופית של ביאופסיה ממנו פרופ מ קראוס

23/12/2011 | 23:56 | מאת: שני

שלום רב! בבדיקת דם לפני חודשיים ערכי הTSH שלי היו גבוהים 7.96 ביצעתי השבוע בדיקת דם חוזרת ולהלן הערכים: TSH basal 3.76 Ft4- 12.7 Ft3- 4.5 ברצוני לדעת מה הערכים אומרים לגבי תת פעילות הבלוטה אצלי? אני בת 31 ואף פעם לא לקחתי כדורים לבלוטה תודה רבה

הבדיקה הנוכחית לא מראה על תת פעילות של בלוטת התריס. השארי במעקב פרופ מ קראוס

15/12/2011 | 10:11 | מאת: אביה לוי

אני מטופלת באלטרוקסין שנים והכל היה בסדר עד שהגיע הכדור החדש שעשה לי צרות הרופא החליף לי אותו לכדור האמריקאי 3 שבועות הרגשתי טוב ועכשיו יש לי טשטושים בעניים וחרדות וחולשה כללית. אני צרכתי בעבר תרופית פסיכיטריות פרפאנן ורסיטל והפסקתי איתם במשך שנה והיום חזרתי אליהם בגלל החרדות הייתי במיון בדק אותי רופא עניים ונוירולוגי ואמרו שהכל תקין האם בלוטה לא מאוזנת יכולה לעשות טשטוש בעניים חולשה וחרדות היום חזרתי לכדורים הסיכטרים ומנסים להביא לי את הכדור האחרון שאין לי מושג מה שמו אנה ממך ענה לי על השאלה הזו כי אני שוכבת בבית כבר שבוע ולא יוצאת בגלל הטשטושים בעניים והחרדות והחולשה וכמובן המצב רוח תודה אביה

נראה שהכדור החדש לא טוב בשביך . מוצעים עתה בארץ עוד 2 כדורים אחרים עם אותה השפעה, אנא התייעצי עם אנדוקרינולוג על ההחלפה תחת מעקב של רמות TSH פרופ מ קראוס

13/12/2011 | 10:34 | מאת: דנה

שלום רב! התחלתי ליטול סינתרואיד לאחר חוסר הצלחה עם הכדורים יוריטרוקס ואילטרוקסין החדש. כיום לאחר שבוע וחציעם סינתרואיד אני חשה עיקצוצים במקוצמות שונים בגוף. האם התופעות נובעות מהכדור? או מכך שאינני מאוזנת? מה ניתן לעשות? בברכה דנה

קשה להחליט מה סיבת העקצוצים מהם את סובלת. בשלב ראשון הייתי בודק את תפקודי הבלוטה TSH וכן T3 וגם T4, אם הם מופרעים צריך לחזור לאנדוקרינולוג לשם ויסות תפקוד הבלוטה. אם הם תקינים, צריך לחשוב יותר על רגישות יתר לכדור החדש ולשקול להחליפו באחר פרופ' מ קראוס

19/03/2012 | 16:02 | מאת: iren

אם בחורה אמרה שהיה לה ניסיון כושל עם אלטרוקסין ויוטרוקס? אין יותר תחליפים בארץ לצערי.

30/11/2011 | 00:12 | מאת: עדי

שלום, לפני בערך 9 חודשים עברתי בדיקת דם שגרתית ע?מ לבדוק אם אני יכולה לקחת גלולות. בבדיקה התוצאות TSH חזרו גבוהות מהרגיל (11.8) ונשלחתי לאנדוקריולוג, לאחר כ-3 חודשים עברתי עוד בדיקת דם בה התגלתה רמה נמוכה יותר של TSH 8.2, ולאחר עוד 3 חודשים עברתי בדיקה ונמצאה רמה מאוד גבוהה- של כיותר מ-1000 נוגדנים לבלוטת התריס, הרופא אמר שכרגע הוא לא רואה התחלה של הרס של בלוטת התריס ולכן אין צורך בטיפול, אבל אני מרגישה כי כל התופעות לוואי נמצאות ואני לא מצליחה להוריד במשקל במשך הרבה זמן, אני לא כבדת משקל אבל אני מרגישה תקועה במקום וזה נורא מתסכל... האם יש לך איזשהן הצעות או המלצות לבקש מהרופא? 

צריך להמשיך ולעקוב אחר רמות TSH ורמות הנוגדנים ואם תמשך העליה יש לשקול שוב (עם אנדוקרינולוג טיפול באלטרוקסין פרופ מ קראוס

29/11/2011 | 18:51 | מאת: שמרית

הי לוקחת אלקטרוסין שנים ארוכות. לפני חצי שנה חליתי בסרטן השד והיום אני לאחר כריתת שד וטיפולים כימותרפיים. התחלתי לא מזמן לקחת טמוקסיפן בנוסף לאקלטרוסין. החלו תופעות לוואי קשות מאוד של כאבים בכל הגוף, גלי חום, בטן נפוחה ועייפות בלתי נגמרת. האם יש צורך בשינוי מינון? או החלפת אחת התרופות?

כדאי בשלב ראשון לבדוק TSH אם השתנה צריך לווסת אותו מחדש בעזרת אנדוקרינולוג. אם TSH תקין לשקול החלפת האלטרוקסין בזה של חברה אחרת ואם לא עוזר להתייעץ עם אונקולוג בדבר החלפת הטמוקסיפן בתרןפה אחרת ושקולים אונקולוגיים נוספים פרופ מ קראוס

27/11/2011 | 16:34 | מאת: סיגל

במשך שנים לקחתי את תרופת האלטרוקסין וכמו כולם מהרגע ששינו אותה אני סובלת מתופעות לוואי ביניהם נשירת שיער חזקה(כמובן ששיניתי את התרופה). בינתיים אוטוטו אני קרחת לחלוטין, רציתי לדעת אם יש אנשים נוספים שסבלו מתופעת ההתקרחות עקב לקיחת התרופה: 1. האם השיער הפסיק לינשור?, 2. האם הוא חזר לצמוח? הרופאים שאצלם הייתי אומרים דברים שונים. אודה לכם תשתפו במצבכם.

נשירת שיער מופיעה באנשים עם פעילות יתר של בלוטת התריס, אם תופעה זו בולטת תחת טיפול בתרופה החדשה יש להתייעץ באנדוקרינולוג על שינוי במינון התרופה או החלפתה. שמעתי על אנשים נוספים שסבלו מתופעה זו אך אינני יודע את היקפה. כאשרמתגברים על נשירת יתר השיער לרוב חוזר לצמוח פרופ מיכאל קראוס

01/09/2012 | 06:19 | מאת: דורית שני

גם לי יש נשירת שיער, לא נוראית, אבל ברורה מאז ששונתה התרופה.לי יש לי תת פעילות הבלוטה ולא יתר פעילות. לצערי העמוק הרופאים לא באמת יודעים את התשובה וזה לא חשוב אם מדובר באינדוקרינלוג או ברופא רגיל. גיליתי שאם אני משתמשת בכדורים רק של 50 ,ונמנעת מהכדור של 100 מצבי משתפר. אין אף רופא שיודע את התרכובת החדשה של הכדור ומרגיש לי שמה שעשה לנו את הבלאגן הם החומרים הנלווים לחומר הפעיל. אני מרגישה שבויה של המערכת ואין לי ברירה.

ממליץ להשתמש במינון שעוזר פרופ מ קראוס

01/09/2012 | 06:19 | מאת: דורית שני

גם לי יש נשירת שיער, לא נוראית, אבל ברורה מאז ששונתה התרופה.לי יש לי תת פעילות הבלוטה ולא יתר פעילות. לצערי העמוק הרופאים לא באמת יודעים את התשובה וזה לא חשוב אם מדובר באינדוקרינלוג או ברופא רגיל. גיליתי שאם אני משתמשת בכדורים רק של 50 ,ונמנעת מהכדור של 100 מצבי משתפר. אין אף רופא שיודע את התרכובת החדשה של הכדור ומרגיש לי שמה שעשה לנו את הבלאגן הם החומרים הנלווים לחומר הפעיל. אני מרגישה שבויה של המערכת ואין לי ברירה.

יש אנשים נוספים המתלוננים על נשירת שיער אחרי לקיחת התרופה פרופ מ קראוס

גם לי קיימת נשירת שיער חמורה ביותר!!!! שהולכת ומתדרדרת בשנתיים האחרונות. מאז לקיחת הכדור הארור הזה!. משיער חלק , משי ארוך ,ב ריא ומלא נפח. נותרו לי קרחות, דילול שיער, מפרצים והשיער הולך ונעלם. ילדה בגיל 26 לא אמורה לחוש כך, להראות ולהרגיש משהו שלא היה קורה לי בחייייםם אילולא הרשלנות במשרד הבריאות והעברת המידע הראוי. יש אנשים שחייבים לתת את הדין על כך. תביעה ייצוגית או לא זה לא מה שיעזור!!! רוצה פתרון חד משמעי למהו החומר / הרכיב שהוכנס לכדור רעלל/ אלטרוקסין שפגם לי בבריאות השיער ונושר לי ללא הרףףף. זה משפיע לי על חחיי היומיום באופן משמעותי ובלתי נסלח לאותם אלו שיצרו זאת! קחו אחריות.

אין לי שום נתונים סטטיסטיים על נשירת שיר עם החלפת תרופה פרופ מ קראוס

יש לחזור ולבדוק את תפקודי בלוטת התריס כי שינויים בתפקוד הבלוטה עלולים להביא לנשירת שיער פרופ מ קראוס

24/11/2011 | 07:32 | מאת: מיכל א

שלום, לאחרונה התגלו אצלי בעיות של פעילות יתר בבלוטה ובאולטרסאונד התגלו כל מיני קשרים מוגדלים, אני ממתינה לביופסיה וצריכה להגיע לרופא אאג . נתנו לי 2 שמות של רופאים ומכיוון שאני לא מכירה אף אחד מהם אני לא יודעת מה עדיף. שם האחד הוא פרופסור פיינמסר ושם השני הוא ד"ר דורון הלפרין. אם תוכל לחזור אלי אפילו במייל ולהסביר לי מי עדיף בתחום הבעיה שלי אודה לך.

בבעיה שאת מתארת מטפלים לא רק רופאי אאג אלא גם כירורגים כלליים המתמחים בנושא כירורגיה אנדוקרינית שני השמות שהזכרת ראויים פרופ' מ. קראוס

24/11/2011 | 08:36 | מאת: מיכל א

קודם כל תודה להתיחסותך המהירה. יש לי עוד שאלות. מכיוון שכל הסיפור של פעילות יתר ונפיחויות בבלוטה חדש לי ולרוב אני אדם בריא ואנרגטי סבלני ונעים הליכות ובינתיים אני ללא טיפול ובשלב הבירורים - יש לי שאלה, האם תופעות כגון חוסר חשק מיני מוחלט וכאים מוזרים בכל מיני מקומות בגוף בעיקר בעצמות, חוסר סבלנות נוראי ועצבנות יתר, האם זה קשור לפעילות יתר? אני לאחרונה לא מזהה את עצמי ולא הבנתי למה, האם הכל קשור לזה שהבלוטה לא מתפקדת רגיל? רציתי לציין כי בחודש יוני בבדיקות דם שגרתיות הבלוטה שלי התנהגה כראוי וכעת פחות מחצי שנה אחרי היא משתוללת, האם יתכן שתוך תקופה כה קצרה יש הרעה? סליחה על אורך ההודעה....

20/11/2011 | 23:24 | מאת: מיריתוש

בני בן 16 אובחן לפני כשלוש שנים כסובל מהשימוטו והחל טיפול באלקטרוסין במינון של 250מג לשבוע. כיום הוא שוקל 71 וגובה 180 . הוא מאוזן לחלוטין. הוא ספורטאי ומתאמן בשחיה וכדור מים 5 פעמים בשבוע. לאחרונה נודע לנו שבצבא מורידים פרופיל ל64 למישסובל מתת פעילות. רציתי לדעת האם הבלוטה שלו הפסיקה לחלוטין לעבוד או שיש סיכוי שהיא תחזור לתפקד. שמתי לב שהמינון שהוא מקבל לא השתנה במשך השנים למרות שהוא גבה המון. הוא שקל 71 קילו בתחילת הטיפול וירד במשקל בתוך שנה ורק עכשיו הגיע שוב למשקל הזה פלוס 30 ס"מ בגובה. האם כדאי לנסות להפסיק את הטיפול התרופתי ולראות האם הבלוטה עובדת. או אולי לשנות תזונה? עליי לציין שמאוד חשוב לו לשרת ביחידה מובחרת. תודה

מחלת השימוטו מורידה את תפקוד הבלוטה במידה שונה באנשים שונים. לא הייתי מציע להפסיק את הטיפול באלטרוקסיןעל דעת עצמך להערכת תפקוד הבלוטה מציע להתייעץ עם אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

16/11/2011 | 13:22 | מאת: לי

שלום! אני בת 30 ביצעתי בדיקת דם באוקטובר וערכי TSH יצאו גבוהים.קרוב ל- 8 .אני אמורה לעשות בדיקת דם חוזרת כדי להוכיח אם אכן יש בעיה של תת בלוטת התריס אני נמצאת כרגע בחו?ל וחוזרת רק בינואר. שאלותיי הן האם ניתן לחכות עם בדיקת הדם החוזרת עד לינואר או שזה דחוף וכדאי לי לבצע אותה בחו?ל? שאלה שנייה; אני לוקחת חומצה פולית לפני הריון - האם אפשר לקחת חומצה פולית בהנחה שאכן יש לי תת פעילות? והאם ניתן בכלל להיכנס להריון במצב זה עוד לפני הטיפול? תודה רבה על תשובותיך

כדאי לבצע את הבדיקה כבר בחו"ל, אפשר לקחת חומצה פולית רצוי לא להכנס להריון לפני הטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס פרופ מ קראוס

כדאי לבצע את הבדיקה כבר בחו"ל, אפשר לקחת חומצה פולית רצוי לא להכנס להריון לפני הטיפול בתת פעילות של בלוטת התריס פרופ מ קראוס

10/11/2011 | 16:32 | מאת: שני

שלום רב! אני בת 31 כ- 8 חודשים לאחר לידה. ביצעתי בדיקת דם שיגרתית והתוצאות היו: Tsh- 7.95 T4-free- 13.9 ברצוני לדעת מה זה בדיוק אומר? האם זאת רמה גבוהה מאוד שמחוץ לטווח? האם יש צורך בכדורים כבר? יש לציין שגם ערכי הכולסטרול שלי מאוד גבוהים ואיני יודעת האם יש לכך קשר. כלומר האם הערך הגבוה נובע מערכי TSH גבוהים? תודה רבה

ערכי TSH הם גבוהים באופן משמעותי דרוש ברור אצל אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

11/11/2011 | 12:57 | מאת: שני

תודה רבה על תשובתך ברצוני לדעת האם הערכים הגבוהים של ttsh יכולים לנבוע בעקבות הלידה לפני 8 חודשים? בנוסף האם לתינוק יכול להיות נזק כלשהו בעקבות אי בדיקת הערכים הללו בזמן הריון? תודה

שלום פרופ מיכאל -לפני 10 שנים כרתו לי את האונה הימנית בגין קשריות בצילום צוואר שביצעתי עקב נפיחות שייש לי בגרון התגלה אונה שמאלית של בלוטת התריס גדולה תפוסה כולה ע" קשרית גדולה בקוטר 6 ס"מ הקישרית רטרוסטרנלית ברובה התוכן בלתי הומוגני, נוזלי ברובו,אין הסתידויות אין ריבוי כלי דם , תפקוד הבלוטה תקין לפי בדיקות דם שבצעתי. פרופסור מיכאל האם עלי לבצע ניתוח להסרת האונה או להמשיך לחיות עם זה ולבצע בדיקות תקופתיות

ניתנה תשובה

שלום פרופ מיכאל -לפני 10 שנים כרתו לי את האונה השמאלית בגין קשריות בצילום צוואר שביצעתי עקב נפיחות שייש לי בגרון התגלה אונה שמאלית של בלוטת התריס גדולה תפוסה כולה ע" קשרית גדולה בקוטר 6 ס"מ הקישרית רטרוסטרנלית ברובה התוכן בלתי הומוגני, נוזלי ברובו,אין הסתידויות אין ריבוי כלי דם , תפקד הבלוטה תקין לפי בדיקות דם שבצעתי. פרופסור מיכאל האם עלי לבצע ניתוח להסרת האונה או להמשיך לחיות עם זה ולבצע בדיקות תקופתיות

שאלתך איננה ברורה לי האם האונה השמאלית שנכרתה גדלה מחדש או שהקשרית החדשה היא באונה השניה (הימנית). הקשרית עצמה איננה עילה לכריתה אלא אם גורמת להפרעות(כאב, הפרעות בליעה או הפרעות נשימה נשימה). אם הנ"ל לא קיימים אפשר לבצע ניקור במחט (FNA ) של הקשרית כדי לברר את טיבה פרופ' מ קראוס

05/11/2011 | 03:53 | מאת: מאיה

שלום לך פרופסור קראוס..אני חושבת שיש לי תת פעילות בלוטת התריס למרות שבדיקת TSH יצא תקין..ביקשתי מהרופא בירור נוסף והוא הביא לי בדיקת T 4, השאלה שלי האם זה יהיה מספיק לגלות תת פעילות בלוטת התירס? או שיש גם צורך בT3? תודה..

צריך לקבל את כל המכלול של T3, T4 וגם TSH כדי להעריך באופן בסיסי את תפקוד הבלוטה התייעצי עם אנדוקרינולוג פרופ' מ קראוס

04/11/2011 | 17:54 | מאת: גל

היי, שמי גל, בת 21, ברקע סכרת נעורים (מטופלת ומאוזנת מזה 8 שנים)+ השימוטו. מזה כמה חודשים כואבת לי הבטן העליונה בצד ימין. כאב שמלווה בשלשולים, בחילות, ובחודשיים האחרונים גם מעין כמעט איבודי הכרה עד כדי ביקור במיון (הראייה נהיית שחורה, השמיעה יורדת, קושי לעמוד, בחילה נוראית בלתי נסבלת, וקצוות הגוף נעשים קרים מאוד). **חשוב לי לציין שעשיתי בדיקות סוכר בעת אירועים אלו והוא תמיד היה מאוזן (בסביבות ה100) כך שזה לא נגרם מהיפו או מהיפר. נעשה אוטרסאונד וגסטרוסקופיה, הכל יצא תקין, נכון לכרגע, (ביופסיה מהגסטרו עוד לא חזרה, אבל זה פחות רלוונטי כי רצו לבדוק אותי לצליאק אבל עשיתי כבר צליאק סקרין ואין לי צליאק) וגם כל שאר בדיקות הדם לתקפודי כבד וכל היתר יצאו תקין. הדבר היחידי שלא יצא תקין זה רמת הקורטיזול שלי. בבדיקה הראשונה יצא 747 nmol/L ולאחר מכן קראו לי לבצע בדיקה נוספת ויצא 692 nmol/L (שזה כמעט בנורמה). עוד לא שוחחתי עם רופאת המשפחה שמטפלת בי בעניין זה, כי תוצאות הבדיקה האחרונה הגיעו ממש הרגע, אבל אני אשמח לדעת מה אתה היית חושב לגבי עניין הקורטיזול לאחר קבלת תוצאות הבדיקה השנייה. פרט מידע נוסף שיש לי לתת לך זה שבלילה שלפני הבדיקה הראשונה יכול מאוד להיות שחוויתי אירוע של היפו מדומה (ירידת סוכר מהירה מערך גבוה לערך נורמאלי שתגובת הגוף היא סימפטומים של אירוע היפוגליקמיה רגיל). זה לא משהו שמלחיץ אותי, אני מכירה את התופעות (וכבר למדתי להתעלם מהן), אבל קראתי שאירוע של היפוגליקמיה יכול להגביר את הפרשת הACTH. השאלה אם יכול להיות שלהיפו מדומה יש את אותה ההשפעה על ההיפופיזה וכל החבר'ה? אם כן, יכול להיות שהיה לכך השפעה על תוצאות הבדיקה הראשונה. איני נוטלת גלולות למניעת הריון או תרופות אחרות פרט לאינסולין, אלטרוקסין ואיזוגן קרם (לפטריית עור). מה היית ממליץ להמשך ברור? תודה, גל.

הבעיה שלך נשמעת מסובכת וקשה לענות עליה דרך האינטרנט התופעות שאת מתארת נשמעות כמו היפוגליקמיה אמיתית או יחסית. מציע לשלול אבנים בכיס המרה ולהתייעץ עם אנדוקרינולוג. העליות בקורטיזול נראות תגובתיות לסטרס כלשהו אחר פרופ מ קראוס

05/11/2011 | 02:00 | מאת: גל

שללתי אבנים בכיס מרה, בעזרת האולטרסאונד בטן (גם בכליות). המרקמים של כל האיברים גם היו בסדר גמור. זה היה הדבר הראשון שחשבתי עליו, זה באמת נשמע/הרגיש כמו מקרה קלאסי, אבל לא. טוב, לא נורא. תודה על הניסיון בכל אופן, קיוויתי שתהיה לך איזושהי הברקה (למרות שזה לא בדיוק התחום שלך)... פשוט לא מצאתי פורום אנדו או אנדו סכרת, רק דברים שקשורים לסכרת type 2 שזה לא ממש רלוונטי. האנדוקרינולוגית שלי גם כן לא יודעת ממה זה. קיווינו שאם נחכה בסבלנות זה יעבור, אבל זה רק החמיר. אני יודעת שזו בקשה קצת לא קונבנציונאלית, אבל אשמח אם במקרה ייקפוץ לך איזה רעיון, תכתוב לי. שוב תודה, ולילה טוב.

01/11/2011 | 09:30 | מאת: שיר אלבז

התחלתי לפני חודש וחצי לקחת את המהדורה החדשה של האלקטרוסין וממש גורם לי לתופעות לוואי פריחה.. נשירת שיער .. כאבים בכאבי לפעמים סחרחורות...........אבקש לדעת מה האם אפשר להחזיר את הכדורים של המהדורה הישנה או בכלל להפסיק לקחת...!!

אסור להפסיק את הטיפול בשום אופן אם הסיבה שקבלת את התרופה היתה תת פעילות של בלוטת התריס. אם התרופה החדשה גורמת לבעיות, מיובאות עתה לארץ שתי תרופות עם פעילות דומה שיכולות להחליף את האלטרוקסין. בהתיעצות עם אנדוקרינולוג ותחת מעקב רצוף של רמת TSH בדם ניתן להחליף את האלטרוקסין החדש שגורמת לבעיות פרופ' מיכאל קראוס

29/10/2011 | 23:00 | מאת: בית מטבחיים3

שלום, אני גבר בריא בן 43. לפני כ-שנתיים זיהו אצלי מחלת קרוהן ואני מטופל בראפאסל 1x1G. את הקרוהן אני עובר בקלות. בחודשים האחרונים אני סובל מדימום מאיזור פי הטבעת - דבר שגורם לי אי-נוחות גדולה (לבנים מלוכלכים, לא ניתן ללכת עם מכנסיים בהירים וכו). פרוקטולוג שבדק אותי זיהה אצלי טחורים, נתן לי שמן פראפין (לא עזר) ונרות RECTOZORIN (לא השתמשתי) ואמר שלא מנתחים חולי קרוהן. שאלתי - מה האפשרויות הטיפוליות עבורי? תודה מראש

אמנם גם מחלת קרוהן וגם טחורים יכולים לגרום לדמם רקטלי , עליך לזכור שהדימום עלול להגרם ע"י גורם נוסף שהוא סרטן המעי הגס ולכן עליך לבצע קודם כל בדיקת קולונוסקופיה כדי לשלול סיבה זו כגורם לדימום אצלך. אם בודאות אין לך סמני מחלת קרוהן באזור האנלי הרי שיש ניתוחים חדישים לטיפול בטחורים כגון קשירת כלי הדם המובילים לטחורים (HAL) פנה לפרוקטולוג נוסף ליעוץ פרופ מ קראוס

20/10/2011 | 19:01 | מאת: לילית

אחותי התחילה לקחת לאחרונה את תרופת האלקטרוסין ויש לה פריחה. אני רוצה לציין שהיא סובלת ממחלת ליכנפננוס, שאלתי: 1- האם התרופה אלקטרוסין גורמת לפריחה שעלתה?,2- האם יש קשר למחלת הליכנפננוס?

לתרופת האלטרוקסין החדשה תופעות לוואי שונות והן נמצאות בבדיקה. יש כוונה לייבא לארץ בקרוב תרופה אחרת עם אותה פעילות. אינני יודע את ההשפעות על ליכנפלנוס, זאת יש לברר עם רופא עור פרופ מ קראוס

14/10/2011 | 02:28 | מאת: גאולה כהן

פרופ נכבד: חולת סרטן שד מזה 6 שנים מחלה חוזרת ובשנה האחרונה טופלתי בכימו ובהקרנות ושאלתי היא כל שלושה חודשים אני עושה c.t האם ישנה אפשרות לעליה דרסטית של TSH 11 ממצב תקין ועיקבי לאורך שנים עקב קרינה מייננת מסיבית.והאם על סמך תוצאה של בדיקה אחת להתחיל לצרוך LEVOTHYRXIME 50 כפי שרופא המשפחה רשם לי או שצריך ברור מעמיק יותר

לברור המצב יש לפנות לבדיקה ויעוץ אצל אנדורינולוג פרופ מ קראוס

09/10/2011 | 00:32 | מאת: נורית

לאור תופעות לוואי של תשישות מוקצנת בחילות ותחושה כללית לא טובה למרות שעדיין מאוזנת התופעות הללו מופיעות בסמוך ללקיחת התרופה אלטרוקסין מהגירסה החדשה האם יש אפשרות לרכוש את התרופה מחברה אחרת אפילו ליבא באופן אישי

13/10/2011 | 09:48 | מאת: גליה

בתי אושפזה עקב נפיחויות ודלקת תת עורית . קושרים את זה לאלטרוקסין. זוועה!!! הצילו!!!!

16/10/2011 | 18:33 | מאת: ורדית

תופעות ממש קשות היו לי ואני מחכה לבדיקת פרופ' קראוס לגבי טיפול משפטי בנושא.

13/10/2011 | 09:48 | מאת: גליה

בתי אושפזה עקב נפיחויות ודלקת תת עורית . קושרים את זה לאלטרוקסין. זוועה!!! הצילו!!!!

צריך לברר פרטים על אלטרוקסין בבתי המרקחת פרופ מ קראוס

אינני בטוח שהתופעות המתוארות שייכות לאלטרוקסין. צריך להתייעץ עם אנדוקרינולוג

אני לוקחת כבר 18 שנים את כדור האלקטרוסין בגלל כריתת שתי האונות ותת פעילות של הבלוטה, לפני כ4 חודשים הרגשתי נפיחות בבטן, כאבי פרקים, הקאות ,עיפות חריגה נישרת שער היום שמעתי ששינו את מרכיבי התרופה ואף אחד לא ידע את ציבור צורכי הכדורים למרות שהיתי לפני כחודשים את רופא האנודוקרינולוג זו שערוריה ומחדל לא פחות גדול משל רמדיה מה עושים???........

תקראי בכל הפורמויים ותתעדכני פורם תפוז

25/09/2011 | 22:12 | מאת: טטיאנה

שלום ד"ר מיכאל עברתי אצלך ניתוח בהוצאת בלוטת הפראתירואיד ביום א' 18/09/2011. היום אני כבר שבוע ימים לאחר הניתוח. כבר שלושה ימים בערב יש עליה בחום עד 37.3 . האזור נפוח (בגודל של תפוח בינוני-קטן),יש תחושה של "שריפה" קלה מעל הצלקת. האם המצב הוא תקין ? יש לי פגישה אתך רק בעוד כחודש. האם להקדים ? או לפנות לרופא משפחה ? בתודה טטיאנה

טטיאנה שלום עליית חום עד 37.3 אחרי ניתוח איננה משמעותית, נפיחות והרגשת שריפה ימשיכו עוד מספר ימים ויעלמו. אם הדבר מטריד אותך, או תהיה עלית חום נוספת, אין צורך לדחות את הפגישה לעוד חודש ואפשר להפגש במרפאתי בימים הקרובים. פרופ' מיכאל קראוס

24/09/2011 | 09:04 | מאת: הרצל

לפרופסור קראוס שלום . אלטרוקסין. אני בן 60 . במשך שש שנים משתמש באלטרוקסין תמיד מאוזן.לאחרונה עם שינוי פורמולה יצאתי מאיזון. קודם שימוש ממוצע יומי היה 125 מ' היום עם החדש על 200 מ' ועדיין אין איזון. בנוסף תפועות כאבי ראש ,בטן,כאבי חזה באזור הלב,לחצים בגולגלת,שינוי במצב הרוח. (THS 16 ) בדיקות א.ק.ג ואקו נעשו, הכל תקין. לפני שינוי רצתי כל יום 5 קילומטר בחצי שעה .נכון להיום מושבת מכל פעולה ספורטיבית. מה פתרון למצבי . האם ניתן להשיג אלטרוקסין ישן ? . בתודה

תגובתך לתרופה החדשה איננה טובה. פנה ולאנדוקרינולוג שיאזן אותך מחדש פרופ מ קראוס

20/09/2011 | 14:11 | מאת: ישראל

שלום רב עשיתי בדיקת דם קיבלתי תוצאה של 11.20 סידן בדם(בחודש יוני 2011 ). ב09/2011 עשיתי בשנית ירדתי ל 10.60. בבדיקת pth יבלתי תוצאה של 113.0. בצעתי בדיקה של הבלוטה במכון האיזוטופיים (איכילוב).. תאור הבדיקה בוצע מיפוי הצוואר עם 15 מיליקירי בוצע מיפוי פלנרי עד שלוש שעות מההזרקה .וspect כמו כן בוצע מיפויי בלוטת מגן פלנרי וpect. במיפויי עם פרטכנטט הודגמה קליטה אחידה בשתי האונות של בלוטת התריס. במיפוי עם mibi בשלבים המוקדמים נצפתה קליטה מוגברת בחלק האמ.צעי של אונה ימינית של בלוטת התריס במיפויי המאוחר הודגם מוקד רטנציה מוגדר באזור הזה.. עדות ל פאראת ירואיד אדנומה מאחורי החלק האמצעי של האונה הימינת של בלוטת התריס. אבקש את התיחסותך . בתודה ישראל

ישראל הבדיקות שלך מראות על פעילות יתר ראשונית של בלוטת יותרת התריס (PRIMARY HYPERPARATHYROIDISM )בסיכוי גבוה. בדיקת ה-MIBI תומכת באבחנה זו ואף רומזת על מיקום הבלוטה הפתולוגית הגורמת למחלה זו. כדי להשלים את התמונה עליך לבצע בדיקה על-קולית (אולטרא סאונד) של הצוואר ולפנות לכירורג המתמחה בטיפול במחלה זו וליעוץ של אנדוקרינולוג פרופ מיכאל קראוס

13/09/2011 | 12:43 | מאת: אמא

שלום רב באולטרסאונד של ביתי בת 14 שנה התוצאות הבאות בלוטת לימפה מוגדלת 1*2 ס"מ - למעקב עק"ג בלוטת המגן לא מוגדלת אונה ימנית בגודל 1.6 ס"מ אונה שמאלית 1.3 ס"מ .הבלוטה אינה בעלת מבנה אחיד. באונה הימנת נסרקה קישרית סיצטית בקוטר 5 מ"מ אונה שמאלית קשרית הטרוגנית בקוטר 1.5 ס"מ ללא וסקולריזציה מוגברת יש לשקול fna בלוטות הרוק התת לסתיות תקינות בבדיקת דם tsh 8.57 ( ערך נורמה 0.3-5.5) ft4 15.7 ערך נורמה 10.3-19.7) אבקש לקבל את דעתך על הבדיקות הנ"ל אמא

הבלוטה המוגדלת דורשת מעקב על ידי בדיקת אולטראסאונד (US ) אחת לחצי שנה. באונה השמאלית של בלוטת התריס קשרית שאיננה ציסטית, ומומלץ לבצע ניקור שלה במחט עדינה (FNA )והמשך מעקב ע"י US ערכי TSH מעט גבוהים דבר המראה על תת פעילות של הבלוטה ודורש מעקב של אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

12/09/2011 | 23:11 | מאת: א

מבקשת תשובה מרופא בלבד. שלום רב, אני בת 33, נמצאת בשליש ראשון בהריון הראשון שלי. בעוד יומיים מתחילה שבוע 7. מתחילת ההריון צצו בבית השחי גבשושיות בולטות וכואבות בנגיעה, חלקן אדומות. פעם בבית השחי האחד ופעם בשני. זאת תוך כדי סימנים אדומים קטנים על השדיים - שהכירורג אבחן כדקלת בשד. קיבלתי מהרופא מרשם לאנטיביוטיקה, ומיד איך שסיימתי לקחת אותה - הדלקת חזרה. החלפתי לחזיה גדולה יותר והדלקת נעלמה. אני מסופקת אם אכן היתה זו דלקת. אולם, הכאבים המוזרים בבית השחי והגבשושיות - לא נעלמים וברגע זה יש לי 3 גבשושיות קטנות וכואבות בבית השחי הימני. יש לציין שלפני ההריון סבלתי מבית שחי רגיש כאשר יצא לי פצע-חום באזור האף. מבקשת עזרת רופא - ממה התופעה נובעת ומה עלי לעשות ??? אני ממש אובדת עצות... עברתי 3 ביקורות של 3 כירורגים שונים - וכולם אמרו שאין לי כלום ושהכל תקין...אבל שום דבר לא תקין... אני ממש לא יודעת מה לעשות ובעיקר דואגת לשלום העובר. תודה מראש, א

מאד סביר שמדובר בתהליך זיהומי בעור ולכן עליך לחזור שוב לבדיקת כירורג ולקבל טיפול אנטיביוטי תחת פיקוחו פרופ מ קראוס

לא מסוגלת לקחת את הכדור האלקטרוסין החדש תופעות לואי לא מאוזנת TSH 8.7 את הכדור הקודם לקחתי כ-12 שנה עד שהסתגלתי הליפו את הכדור ואני בבעיה , אין כדור אחר הרופאה אמרה לי לעשות הפסקה לא לקחת יומיים ואחר כך להתחיל במינון קטן של 50 מג. לקחתי קודם בישן 850 מ"ג לשבוע מה עלי לעשות ????? מפחדת לא לקחת בכלל אבל אין לי פתרון מחכה לתשובה תודה

אם אין כדור אלטרוקסין אחר בנמצא יש לתת את הכדור החדש במינונים עולים כל שבוע החל מ-50 מ"ג ליום ובקורת של TSH וכל זאת תחת פיקוח של אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

נושא הכדור החדש נמצא בדיון משפטי ויש לחכות לתוצאות פרופ מ קראוס

14/10/2011 | 07:34 | מאת: ורד פניאס

זה כמה שנים שאני מטופלת בכדור האלקטרוסין ובשנה האחרונה חלו בי כל כך הרבה שינויים ועכשיו רק קלטתי שזה מהכדור. מרגישה בחוסר אנרגיה והיו לי תופעות שדומות לתגובות אלרגיה אך לאחר בירור רפואי אני לא אלרגית והגעתי למסקנה שרק הכדור עשה בי את כל השינויים. למי פונים?

מי היצרן ואיזו חברה מביאה את האלקטרוסין ארצה ?

נושא הכדור החדש נמצא בדיון משפטי ויש לחכות לתוצאות פרופ מ קראוס

11/09/2011 | 14:41 | מאת: b

אני בת 32 ועד היום בכל בדיקות הדם שלי רמת הTSH עמדה על 1.20-1.40 אך מכיוון שגם אמא שלי סובלת מתת פעילות בבלוטה, וגם אחיותיי מגיל מאוד צעיר סבלו מהתופעה ... ברצוני לדעת האם התופעה היא תורשתית כלומר,האם עליי להתחיל לבצע מעקבים (לאור הגיל) ובמידה וארצה להיכנס להריון בקרוב ,האם יש סיכוי שהתופעה תצוץ אחרי..או במהלך!

לך סמני תתפעילות של בלוטת התריס ולכן עליך להכנס למעקב של אנדוקרינולוג, ובודאי למעקב אחרי תפקוד הבלוטה בזמן הריון פרופ מ קראוס

06/09/2011 | 08:28 | מאת: מיקה

שלום רב, הנני בת 43, בריאה בד"כ. לפני כשלושה שבועות הרגשתי בלחץ/ חנק באזור הגרון. הבחנתי כעבור מספר ימים בנפיחות מצד שמאל של קנה הנשימה. רופאת המשפחה חשדה כי מדובר בבלוטת התריס. בדיקת דם שעשיתי הראתה את הערכים הבאים: 1.93-TSH 4.3-T3 13.4-T4 תירוגלובולין 121. על מה יכול להעיד ערך התירוגלובולין הגבוה??.בימים האחרונים הנפיחות ירדה מעט ותחושת החנק/ לחץ בגרון נעלמה. מודה לתשובה מהירה.

הופעת נפיחות בצוואר ועלית התירוגלובולין מורים כנראה על תהליך דלקתי בבלוטת התריס הדורש מעקב ע"י אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

02/06/2013 | 12:28 | מאת: דרור

עשיתי בדיקת דם וראיתי שיש לי תירוגלובין גבוה והערך שלו 273 .האם זה מסוכן ומה אני אמור לעשות בבקשה .

01/09/2011 | 10:14 | מאת: סיון

שלום, אני בת 28- גובהי 1.62 כל חיי הייתי מאוד רזה, לפני שלוש שנים, בגיל 25 - שקלתי 48 קילו וזה היה משקל תקין- כלומר אכלתי הכל בלי לשמור והייתי בריאה. היום אני שוקלת 57.6. לא שיניתי את אורח חיי כלל, היום אני לא עושה ספורט וגם אז לא עשיתי, וגם שהייתה תקופה שעשיתי זה לא עזר לירידה במשקל. אז אכלתי הרבה יותר דברים משמינים ולא שמרתי והיום אני אוכלת רק דברים דלי קלוריות - אוכל בריא ולא משמין. בנוסף בשנה האחרונה היציאות שלי מאוד קשות, אני מתרוקנת 3 פעמים בשבוע וגם לאחר שאני מתרוקנת איני מרגישה כך. לפני כמה חודשים עשיתי בדיקות דם- וונמצא כי יש לי תת פעילות של בלוטת התריס, הרופאה אמרה כי זה גבולי ולא נתנה לי כדורים. אשמח לדעתכם בנושא, הנושא מאוד מציק לי תודה שני

לך סמני תת פעילות של בלוטת התריס הדורשים טיפול. פני לאנדוקרינולוג כדי לקבל טיפול תרופתי במצבך פרופ מ קראוס

29/08/2011 | 08:34 | מאת: ר.

שלום, אשמח לקבל חוות דעת וקצת הסבר לתוצאות בדיקות הדם ו-u.s להלן תוצאות בדיקות הדם: tsh 0.03 ft3 26.6 ft4 60.8 בבדיקת u.s שנערכה נרשם :בלוטת התריס מוגדלת ומעובה.אונה ימנית 2.3 ס"מ רוחב 2.8 ס"מ עובי אוסטימוס מעובה כ-0.9 ס"מ. אונה שמאלית רוחב 2.1 ס"מ 2.8 ס"מ עובי.מרקם הבלוטה גס, קיימת ירידה בהדיות הרקמה תבנית רקמה אטרוגנית ללא קשרים.מודגמת זרימת דם מאד מוגברת בכל שטח הבלוטה.הגדלה קלה של בלוטת הלימפה כ-0.6*1.7. הדופק הקיים היום הנו 127. תודה

מדובר בבלוטת תריס מעט מוגדלת, וכן בלוטת לימפה מעט מוגדלת אלו לא שינויים בולטים הדורשים ברור אלא מעקב ע"י בדיקת US חוזרת בעוד 6 חודשים פרופ מ קראוס

30/08/2011 | 08:24 | מאת: ר.

מתשובתך נאם אני מבינה נכון שאין עדיין צורך בתחילת טפול עם כדורים? אלא מעקב בלבד u.s כפי שציינת? ומה בנוגע לדופק הגבוה (דופק 127,לחץ דם 154/80 )האם עליי ליטול כדורים להורדת הדופק ? תודה

בלוטת התריס מעט מוגדלת והתפקודים מוגברים מעט דרוש מעקב אצל אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

28/08/2011 | 09:23 | מאת: ערן

אני גבר בן 25 מעוניין לבצע ניתוח הקטנת שדים. שאלותי מה הבדיקה של אנדוקרינולוג יכולה לעזור לי ואיזה בדיקות (דם אקג וכו )עלי לעשות טרם בואי לבדיקה .

בדיקת US של השדים מספקת לברור ראשוני של גינקומסטיה בגבר האנדוקרינולוג יחליט אם יש צורך בבדיקות נוספות פרופ מ קראוס

27/08/2011 | 09:12 | מאת: ר.

מה ההשפעה של עישון סמים (מריחואנה חשיש) על תפקוד יתר של הבלוטה? האם עישון תוך כדי טיפול באיזון הפעילות אפשרית?

עישון סמים מעכב פעילות בלוטת התריס, אך יכול להביא גם לתגובות אחרות. רצוי מאד לא לעשן סמים בזמן איזון פעילות בלוטת התריס פרופ' מ קראוס

27/08/2011 | 09:06 | מאת: ר.

לא נשאלה שאלה

25/08/2011 | 17:57 | מאת: יבגני

שלום דר' קראוס, לפני כ-3 שבועות גילו אצלי בעיות בבלותת התריס, שמאוד מדאיגות אותי. כיוון שכרגע אני עובד בקנדה והבדיקות גם כן נעשו כאן, אני אצטט לך את התוצאות באנגלית ע"מ להיות מדויק ביותר: מסקנות מבדיקת אולטרה-סאונד: THYROID SONOGRAM 1. hyperplastic nodule (1.2 cm) at the mid portion of the left lobe with areas cystic degeneration 2. normal appearing bilateral cervical lymph nodes תוצאות בדיקת הדם: LYMPH 0.8 EOS 0.0 BASO 0.0 TSH <0.03 בדיקת שתן: BLOOD - TRACE אלה הם כל התוצאות הלא תקינות , כל השאר היה בסדר. לצערי אין כאן בפורום אופציה לצרף קובץ, אחרת הייתי שולח לך את כל התוצאות... הפנו אותי לכירורג והתור רק בסוף ספטמבר. הבדיקות האלה מאוד מדאידות אותי... עד כמה זה מסוכן ????? מה אתה יכול לייעץ לי ? מראש תודה רבה לך ! תשובתך מאוד חשובה לי...

הממצא בבלוטת התריס דורש ניקור במחט (FNA ), הממצא בשתן של כדוריות אדומות (אצל גבר) דורש גם הוא ברור פרופ מ קראוס

06/08/2011 | 12:19 | מאת: טניה

שלום, אימי עברה ניתוח להוצאת בלןטת התריס בעקבות סרטן בלוטת התריס,עכשיו היא צריכה לעבור בפעם השניה מיפוי גוף,הרופאה אמרה שעל מנת להפסיק לקחת אינטרוקסין ולא לסבול מתופעות של זה קיימת זריקה טירוטרופין שיכולה לתת מענה,מכבי ענו שאין להם אותה כרגע..איפה אפשר להשיג את הזריקה? גם אם זה פרטי תודה רבה

לאחר כריתה שלמה של בלוטת התריס, ולפני ביצוע מיפוי יוד של כל הגוף על אמך להפסיק לקחת אלטרוקסין למשך מספר ימים, ולעקוב אחרי רמת TSH עד אשר יעלה מעל 25 (לוקח לרוב שבועיים עד חודש) ואז לבצע את המיפוי. לקיחת טירוטרופין (TSH סינטטי)מקצרת את הדרך, וזאת רק תחת מעקב ומרשם של אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

03/07/2013 | 15:21 | מאת: לאה

היי שלום שמי לאה אני עברתי ניתוח לכריתת בלוטת התריס עקב תאים סרטנים שהיו לי עברתי טיפול ביוד בבית החולים תל השומר במחלקת אף אוזן גרון בבידוד 3 ימים אני ממליצה לעבור שם הם היום מקסימים וקיבלתי את הזריקה של לפני טיפול ביוד ללא בעיה דרך קופת חולים לאומית ועכשיו אני צריכה לעבור מיפוי אשמח לעזור לך לאה

אפשר להשיג את התרופה בבתי מרקחת עם מרשם רופא פרופ מ קראוס

26/07/2011 | 18:54 | מאת: אביב

לפרופ' קראוס שלום. 1.הראשונה בוצעה ע"י רופא א.א.ג שלא תחת us ."אונה ימנית.נתקבלו 6 סליידים.במשטח גרעינים ערומים וקולויד(קולואיד).הממצא מתאים לגויטר.אין עדות לתאים ממאירים". בבדיקת tsh מקדימה נמצא תקין . 2.השניה בוצעה לאחר המלצת אנדוקרינולוג (שלא היה שבע רצון מאי לקיחת ה fna תחת us ). "בניקור אונה ימנית התקבל קולואיד דליל רב ומעט סמיך.קבוצות של תאים פוליקולריים.פוליקולים שלמים חלקם בקבוצות גדולות במבנים מורחבים.בינוניים וקטנים,מקרופגים רבים עם פיגמנט וגבישים מעטים. זפק קולואידי עם דימום ישן". בבדיקה חוזרת של ה tsh נמצאה רמה תקינה. האם משמעות תוצאות הבדיקה השניה הינה שעלי למהר להנתח ולהסיר את הבלוטה? לתשובתך אודה

ההוראות לכריתת זפק קולואידי הן אם הוא גורם לכאבים ומחושים מקומיים, או שגורם ללחץ על קנה הנשימה וגורם להפרעות בנשימה, או שלוחץ על הושט וגורם להפרעות בליעה, או שלוחץ על העצב הלרינגאלי החוזר וגורם לצרידות, או שמפריע באופן משמעותי מבחינה קוסמטית. אם לא קים אף אחד מאלו אין הוראה לכרות אותו. כדי לשלול בודאות שלא מדובר בגידול פוליקולרי ההיתי מבקש שבדיקת ה-FNA תבדק ע"י פתולוג נוסף פרופ' מ קראוס

29/07/2011 | 12:32 | מאת: אביב

לפרופ' קראוס תודה על תשובתך המקיפה.אכן אדרוש שפתולוג נוסף יבדוק את הפרפראט שלי(בתקווה שמכון "ממוגרף לא יציב מכשולים".אולם עדיין נותרתי עם השאלה שמנקרת לי בראש:בספרות מדברים על 4 סוגי סרטן בתירואיד לפי דרגת חומרתם מהקל לכבד:פפילרי.פוליקולרי.מדולרי ואנפלסטי. לצערי האנדוקרינולוג הצבר שלי נטש ובביקור אצל האנדוקרינולוגית המחליפה חטפתי ביקורת חריפה: "למה הסכמתה ל fna נוסף למרות שהראשון לא נעשה תחת us .הנה אתה רואה שאין בעיה". האם אני יכול להבין, שבאם כתוב בממצאים:"קבוצות תאים פוליקולריים.פוליקולים שלמים חלקם בקבוצות גדולות במבנים מורחבים.בינוניים וקטנים".אינו אומר עדיין שמדובר בגוש ממאיר פוליקולרי? אשמח שתבהיר לי נקודה זו שאינה ברורה לי כשברקע יש לי אחות שעברה כריתה מלאה של הבלוטה עם גידול פפילרי. תודה

21/07/2011 | 22:47 | מאת: סימה

שלום רב לפני כחודש עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי במינון של 15 מילוקרי עקב מחלת גרייבס. אחרי הטיפול נהיה לי דלקת בבלוטת התריס. האם זה קורה אחרי הטיפול? ואחרי כמה זמן כבר יש ירידה בפעילות היתר? כי עדיין בבדיקות הערכים גבוהים.

הירידה בתפקוד בלוטת התריס לאחר טיפול ביוד רדיואקטיבי נמשכת חודשים פרופ מ קראוס

22/07/2011 | 12:59 | מאת: סימה

הערכים יכולים גם לעלות? או שהם אמורים לרדת כל הזמן כי כרגע ה T-3 עומד על 22 ו T 4 עומד על 60 בכל פעם שאני עושה בדיקה זה רק עולה מאז הטיפול ביוד רדיואקטיבי.

הפעילות של בלוטת התריס יורדת משך מספר חודשים לאחר טיפול ביוד רדיואקטיבי פרופ מ קראוס

20/07/2011 | 10:46 | מאת: חן

אני שותנ במשך שנים 150 מ"ג אלטרוקסין אני כרותת בלוטה והכל היה בסדר עכשיו החליפו חברה ויש אלטרוקסין חדש של חברה חדשה ואני כל הזמן עייפה אם כאב ראש המום כזה מה זה אומר ? שהמינון לא טוב בכדורים החדשים?

כנראה שהטיפול כרגע בכדורים החדשים לא מספיק בדקי רמת TSH בדם ופני לאנדוקרינולוג פרופ מיכאל קראוס

17/07/2011 | 09:59 | מאת: אלה ד.

אני סובלת מנפיחות בעיניים מזה כשנה. עברתי את כל בדיקות העיניים ושום דבר לא נמצא. האם בעיה בבלוטת התריס יכולה לגרום נפיחות בעיניים? THS בבדיקת דם אחרונה - 2.19- האם זה מספיק או שיש לבדוק דברים נוספים?

השאלה קודם כל האם הנפיחות היא סביב לעינים או שזה בלט של העינים אם מדובר בבלט של גלגל העין מתאים להבדק ע"י אנדוקרינולוג בדיקת TSH של 2ץ19 היא בגדר התקין פרופ מ קראוס

15/07/2011 | 17:45 | מאת: סער

משנת 2004 אני מטופל באלטרוקסין 100 מ"ג ליום דרך קופת חולים כללית והייתי מאוזן TSH סביב 2. לפני בערך חודש רכשתי כדורים וראיתי שהקופה החליפה את החברה צ GSK ל ASPEN מאז אני לא מאוזן הבדיקה הראשונה יצאה 6.7 אחריי שבועיים עשיתי עוד אחת והיא יצאה 8.5. כשבדקתי את ההרכב של 2 התרופות ראיתי שבחדשה החומר הפעיל הוא Levotiroxin ובישנה Thyroxine ייתכן שזה הגורם?

בדיקות TSH מראות שהטיפול שאתה מקבל לאחרונה איננו יעיל. פנה לאנדוקריננולוג שיחליף את התרופה פרופ מ קראוס

15/07/2011 | 19:00 | מאת: סער

מה ההבדל בין Levotiroxin ל- Thyroxine ? ישנם תרופות אחרות שניתן לקחת?