פורום כירורגיה אנדוקרינית

כפי שקורה במרבית הארצות המערביות, וכפי שמשתלב עם המגמה של התמקצעות ומצוינות ברפואה בכלל ובכירורגיה בפרט, כך הדבר לגבי התחום של הכירורגיה האנדוקרינית. הכירורגיה האנדוקרינית עוסקת בטיפול הכירורגי במחלות המערכת להפרשה פנימית בעיקר מחלות בבלוטת התריס (תירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתירואיד), אדרנל, לבלב ועוד. הכירורגיה האנדוקרינית משלבת בתוכה בנוסף לכירורגים כלליים גם אנדוקרינולוגים, א.א.ג., אולטרה-סאונד ורפואה גרעינית. הוקם חוג לכירורגיה אנדוקרינית במסגרת איגוד הכירורגים בישראל שיעסוק במכלול המחלות בשטח זה, הטיפול בחולים, שיתופי פעולה, הוראה, ומחקר. הפורום לכירורגיה אנדוקרינית ינסה לתת מענה לחולים המתלבטים בשאלות בשטח זה.
482 הודעות
434 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית

11/06/2011 | 20:39 | מאת: יניב

שלום ד"ר! שמי יניב, בחור בן 22, פראמדיק במקצועי. ברקע יל"ד קשה לטיפול והפרעות קצב (PSVT) תכופות מזה כשנה וחצי (שחרור מצה"ל תחת פרופיל פוסל שירות 21). לאור החמרה בחודשיים האחרונים שבהן אין איזון ל"ד למרות טיפול ב-3 קבוצות תרופות במינונים מקס' ולאור יל"ד התקפי כולל הזעה וגלי חום, כאבי ראש הוחלט לחזור על הבירור הרפואי ולהרחיבו בכיוון אנדוקריני. איסוף שתן לקטכולמינים פתולוגי לאפינפרין (פי 24 מגבול עליון). בוצע CT בטן ואגן שפוענח כתקין (מכון מור). במיפוי MIBG הודגמה קליטה מוגברת באדרנל שמאלי. ביום ראשון יבוצע MRI באופן בהול על מנת להשלים קורולציה הדמייתית אבחנתית. לסיכומו של דבר עד כה נראה חשד גבוה מאוד לפאוכרומוציטומה. כרגע כבר מדובר על כריתת בלוטת האדרנל וכבר הוחל לפני יומיים טיפול הכנתי להרדמה- הופסקו ביתא בלוקרים, חוסמי אייס ומשתנים והוחל טיפול בחוסמי אלפא (קדקס). ידוע לי כי המצב "רגיש" מבחינה כירורגית- למיטה הבנתי מניפולציה שתבוצע על הגידול עשויה לגרום להפרשת קטכולמינים וכי יש צורך במציאת כירורג מנוסה בגישה לפרוסקופית על מנת לבצע באופן יעיל ואפקטיבי את הטיפול. אשמח לשמוע ממך ראשית עד כמה ניסיון יש בארץ לאורולוגים המנתחים בהסרת גידול ניורואנדוקריני מסוג זה? ולאיזה מומחים כדאי לפנות בעניין (מתמחים מתחום הכירורגיה האנדוקרינית, האורולוגית...)? שנית, אני מנסה לתור אחר מנתח שיוכל מפורשות לומר לי כי הוא יוכל לבצע באופו יעיל את הטיפול בגישה אנדוסקופית. קיבלתי המלצה על ד"ר דוד קקיאשווילי מרמב"ם כמומחה לאונוקולוגיה אורולוגית. אשמח לשמוע ממך ולקבל רושם כללי על התהליך הכירורגי מניסיונך בתחום הספציפי. תודה מראש ושבת שלום! יניב.

לקריאה נוספת והעמקה

כריתת פאוכרומוציטומה נעשית בעיקר ע"י כירורגים כלליים וגם ע"י אורולוגים. ככירורג כללי המתמחה בטיפולים לפרוסקופיים אני ממליץ על כריתה לפרוסקופית של האדרנל אחרי הכנה מתאימה ע"י אלפא בלוקרים ולפני הניתוח גם בטא בלוקרים.אם תפנה אלי אמליץ על כריתה לפרוסקופית של האדרנל בביה"ח הלל יפה בחדרה המתמחה בניתוחים אלו. השבוע אנו מבצעים ניתוח מסוג זה בחולה עם היפראלדוסטרוניזם פרופ מ קראוס טל 050-2062076

כריתת פאוכרומוציטומה נעשית בעיקר ע"י כירורגים כלליים וגם ע"י אורולוגים. ככירורג כללי המתמחה בטיפולים לפרוסקופיים אני ממליץ על כריתה לפרוסקופית של האדרנל אחרי הכנה מתאימה ע"י אלפא בלוקרים ולפני הניתוח גם בטא בלוקרים.אם תפנה אלי אמליץ על כריתה לפרוסקופית של האדרנל בביה"ח הלל יפה בחדרה המתמחה בניתוחים אלו. השבוע אנו מבצעים ניתוח מסוג זה בחולה עם היפראלדוסטרוניזם פרופ מ קראוס טל 050-2062076

09/06/2011 | 18:22 | מאת: שירה

אני סובלת ממחלת השימוטו ומטופלת באלטרקסין. בזמן האחרון אני מרגישה עייפה מהרגיל.עשיתי בדיקות דם למעקב ועלה לי באופן משמעותי האנטי תירואיד פרוקסיד. TSH-4.77 ANTI THYROID PEROXID-2894 עד היום הכי גבוה שהיה לי זה 1000,אפילו שהtsh שלי היה ממש גבוה. האם יש איזושהי משמעות לעלייה בנוגדנים?

לקריאה נוספת והעמקה

המדובר בפעילות מוגברת של המחלה שתדרוש טיפול תרופתי. לשם איזון מצבך פני לאנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

06/06/2011 | 00:00 | מאת: סיון

שלום, אני לא יודעת אם הגעתי לפורום הנכון אך יש לי שאלה: ביצעתי בדיקות דם והתוצאה של הלימפוציטים הייתה מעט גבוהה: 46.1% כשהטווח הוא בין 22%-43% בהמשך רשום לימפוציטים: 3.65 כשהטווח הינו 1-4.8 לא מצויינים בסעיף זה אחוזים מה פשר העניין? האם זה מעיד על בעיה? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אנא פני להמטולוג בשאלה זו פרופ מ קראוס

21/05/2011 | 20:14 | מאת: סימה

שלום פרופ" קראוס. אני בת 58 ואני במעקב אנדוקריני מסודר במשך 7 וחצי שנים, תת פעילות של בלוטת התריס מוגדלת עם קשריות וניקור מחט תחת u/s כל שנתיים התוצאה היא שפירה . כמו כן לאחר סרטן שד כ- 8 וחצי שנים עם כימו והקרנות תוצאת 4.74 tsh רופאת האנדוקרינית שלי ממליצה להוריד אותה אך כמובן ההחלטה היא שלי איני יודעת מה לעשות האם כדאי או לא? ומה ההשלכות.

לקריאה נוספת והעמקה

עד שאין הוכחה או חשד לגידול אין הוראה לכריתת בלוטת התריס אלא מעקב בלבד עם ביאופסיות מחט אם מתעורר חשד פרופ מ קראוס

התריס, היה שם גידול , לאחר הניתוח השתחררה הביתה , הסידן ירד , קיבלה כדורים הסידן עלה , לחץ דם עלה , והיא כל הזמן רוצה לישון ולא מצליחה לקום מהמיטה. למה זה ? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

אחרי ניתוח לכריתה שלמה של בלוטת התריס יש לקבל טיפול תחליפי בכדורי אלטרוקסין לכל החיים. עליך לפנות לאנדוקרינולוג שיווסת את כמות האלטרוקסין שעליך לקחת. חוסר באלטרוקסין גורם להרגשת העייפות כמו כן יש לעקוב אחרי רמת הסידן ואם היא יורדת מתחת לערך הנורמלי (8.0 מ"ג%) עליך לקבל גם כדורי סידן וויטמין D (אלפא D3). פרופ מ קראוס

12/05/2011 | 10:32 | מאת: יורם

הנני כבן 43, זה זמן מה שאני מרגיש גוש באיזור הגרון. בדיקה אצל רופא כירוג העלתה שיש לי גוש על בלוטת התריס. נשלחתי לעשות U.S ולהלן התשובה. (יש לי תור לרופא רק בעוד שבועיים ואני מאוד לחוץ) תירואיד US : הבדיקה .בלוטת התירואיד הודגמה במנחים רוחביים ואורכיים .אונות התירואיד הודגמו במרקם הומוגני ובגודל תקין באונה ימנית מעבר לאיסטמוס הדגמה של קישרית ציסטית עם מרכיב סולידי .בגודל כ 20*10 מ"מ כלי הדם, הקרוטידים והג'וגולריים הודגמו תקינים .במקומם, ללא דחיקה .הקנה במקומו ואינו מוסט .אין אדנופתיה . לניקור הממצא באיסטמוס. אודה לך אם תוכל להסביר לי את ממצאי הבדיקה. ומה לדעתך התהליך הבא. האם תוצאות הבדיקה מראות שהגידול לא ממאיר? או שעלי לעבור ביפוסיה? האם זה דורש ניתוח להסרת הגידול? אודה לך מאוד אם תוכל לענות על שאלתי בברכה יורם

לקריאה נוספת והעמקה

לפי בדיקת האולטרסאונד יש לך קשרית (גוש) באונה הימנית של בלוטת התריס. גוש זה עלול להיות שפיר או ממאיר ולכן יש לברר את טיבו ע"י ניקור במחט (FNA )תחת אולטרסאונד. לפי תשובת הניקור להמשיך במעקב בלבד אם הגוש שפיר, או בניתוח אם הגוש ממאיר פרופ מ קראוס

21/04/2011 | 23:50 | מאת: אודי

שלום רב , שמי אודי ואני בן 36. בד"כ בריא. לפני שבועיים אובחנתי כחולה בדלקת בבלוטת התריס.בצורת תירואידיטיס זו יתר-פעילות של הבלוטה. הרופאה עשתה לי מיפוי בלוטת התריס באסותא ויצא שיש דלקת. התחלתי לקבל פרדניזון במינון יומי של 40 מג למשך שבוע. בשקיעת הדם הראשונה של esr 1 hour יצא 96 . (הגבול העליון אמור ליהיות 15) . לאחר שבוע של טיפול בפרדניזון בשקיעת הדםesr 1 hour ירד ל36. הרופאה הפסיקה לי את הסטרואידים ונתנה טיפול בנקסין ( 2 X 500 מג).כשנטלתי נקסין התחילו לי תופעות לוואי כגון לחצים בחזה , דופק מוגבר ורעידות ביד. הלכתי למיון והרופא אמר להמשיך בסטרואידים. לאחר 3 ימי טיפול שקיעת הדם מראה 64. כלומר לא היתה נסיגה בדלקת. מה כדאי לי לעשות ?

לקריאה נוספת והעמקה

אתה סובל מתירואידיטיס וצריך להיות במעקב של אנדוקרינולוג יווסת את הטיפול פרופ מ קראוס

אתה סובל מתירואידיטיס וצריך להיות במעקב של אנדוקרינולוג יווסת את הטיפול פרופ מ קראוס

21/04/2011 | 15:31 | מאת: פופו

שלום רב מזה כחודשים נמוש גוש בצואר מימין אסימפטומטי, עברתי אולטרוסאונד צוואר שהראה גוש בקוטר 3-3.5 ס"מ באונה הימנית של התירואיד ואסקולרי הטרוגני, אונה שמאלית תקינה, כמו כן בלוטה סובמנדיבולרית משמאל בקוטר 2.1 ס"מ וסקולריות תקינה. תיפקודי תירואיד ו pth תקינים. במיפוי תירואיד מדובר בקשר קר באונה ימנית של התירואיד, ב fna יש נודולר גויטר. נקבע תור לניתוח להוצאת הגוש. רציתי להתייעץ בנוגע לצורך בביצוע הניתוח? וכן סיכונים הכרוכים בניתוח? האם יש המלצה לרופא מומחה בתחום?

לקריאה נוספת והעמקה

קשר קר בבלוטת התריס חשוד לגידול. מאחר והגוש הופיע לאחרונה ולמרות ש-FNA הראה גויטר נודולרי יש הוראה יחסית לכריתת האונה של בלוטת התריס כדי לשלול לחלוטין מציאות גידול. הניתוח צריך להתבצע ע"י מומחה לניתוחי בלוטת התריס כי אז הסיכויים לסיבוכים כתוצאה מהניתוח יהיו קטנים יותר. הסיבוכים העיקריים הם צרידות זמנית או קבועה בגלל פגיעה בעצב הלרינגאלי החוזר, ולעיתים היפוקלצמיה בגלל פגיעה בבלוטות יותרת- התריס. סיבוכים אחרים כגון הפרעות בעוצמת הקול והתעיפות מהירה בדיבור עקב פגיעה בעצב הלרינגאלי העליון הם נדירים יותר פרופ מ קראוס

שלום, בן הזוג שלי קיבל ביום בצהריים כדור של יוד רדיואקטיבי בכמות של 18 מיליקירי. הטכנאי בבית החולים אמר לו להיזהר במשך 3 ימים (לישון לבד, לאכול בכלים חד פעמיים, לא להתקרב לאנשים וכ"ו) לאחר שבוע ימים ניתן לקיים יחסי מין מלאים ולאחר 3 ימים ניתן לישון ליד אנשים. האם יש עוד דברים שאנו צריכים להיזהר מהם בימים הקרובים? מה קורה במקרה של הריון? לאחר כמה זמן אפשר לנסות להיכנס להריון? תודה, קרן.

לקריאה נוספת והעמקה

לשם בטיחות מלאה, הייתי ממליץ להמנע ממגע אינטימי במשך שבועיים מאז קבלת כדור היוד הרדיואקטיבי פרופ מ קראוס

שלום רב,רציתי לשאול לגבי החבר שלי שמגיל 22(תורשתי) סובל מהנ"ל ומטופל בקביעות בתרופה - האם יש סיכונים בריאותיים עתידיים משימוש בתרופה זו, כמו כן האם יכולה להיות פגיעה בפוריות שלו...או שאין לי ממה לחשוש ... תודה רבה...

לקריאה נוספת והעמקה

החבר צריך להמשיך ולהשתמש בתרופה אלטרוקסין שאין לה תחליף . לא ידועה פגיעה בפוריות כתוצאה משימוש בתרופה זו פרופ מכאל קראוס

13/04/2011 | 11:46 | מאת: רונית

תודה , אני מבינה מתשובתך שאין שום סיכונים בריאותיים למי שסובל מתת פעילות...

אני בת 49 , לאחר טיפולים כימותרפיים עקב סרטן שד, כרגע מקבלת הרצפטין כל שלושה שבועות וכדור ארומזין.עקב נפיחות בבלוטת התריס עשיתי בבדיקות דם והממצאים- tsh 74.68 t4-free 9.2 רופאת המשפחה איבחנה את מצבי כתת בלוטת התריס ונתנה לי כדור אלטרוקסין 50 מק"ג. האם לא נדרשת אבחנה נוספת והאם אין ניגוד תגובות בין התרופות הנ"ל. וכמה זמן לדעתך אאלץ לקחת את הכדור עד לאיזון הבלוטה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

פני לאנדוקרינולוג להמשך מעקב פרופ מ קראוס

22/03/2011 | 14:28 | מאת: אריה

פרופסור שלום. אימי בת 58 עברה ניתוח להסרת בלוטת התריס לפני כ-10 ימים. זאת בעקבות גילוי של גידול פפילרי (קרצינומה). לאחר הניתוח הומלץ על המשך טיפול אצל אנדוקרינולוג וטיפול משלים ביוד רדיואקטיבי. בשל נסיבות אישיות אימי צריכה לנסוע לחו"ל לפרק זמן מסויים. ברצוני לשאול מספר שאלות: 1. האם היא יכולה לחזור ולבצע את הטיפול בעוד כחודש וחצי (כלומר, כחודשיים אחרי הניתוח)? 2.מהן ההנחיות מבחינת טיפול בהורמון אלטירוקסין או תרופות אחרות לתפקוד בלוטת התריס? 3. האם ניתן לבצע מיפוי סמוך לטיפול ביוד או שמומלץ כמה שקרוב לניתוח? שמעתי שיש שני סוגים של מיפוי לבלוטת התריס - עם UPTAKE ומיפוי כללי עם טכנציום (ללא אפטייק). מה ההבדל בינהם ומה מומלץ? תודה מראש אריה

לקריאה נוספת והעמקה

צריך להתחיל בטיפול באלטרוקסין תוך 10 ימים מהניתוח. לפני מתן אלטרוקסין צריך לבצא מיפוי ביוד כדי לקבוע אם קיים פיזור גרורתי ממליץ לא לדחות את התחלת הטיפול באלטרוקסין עד אחרי החזרה מחו"ל. צריכה להמשיך טיפול באלטרוקסין כל החיים תחת מעקב של אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

19/03/2011 | 15:36 | מאת: קרין

אני נוטלת באופן קבוע כדור אחד (100 מק"ג) כל בוקר. היום בטעות לקחתי בצהריים עוד שלושה כדורים. האם עלי להמנע מלקחת מחר? או להמשיך כרגיל? בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

המנעי מלקחת כדורי אלטרוקסין מחר ומחרתים פרופ מ קראוס

20/03/2011 | 07:25 | מאת: קרין

פרופ' קראוס תודה רבה על המענה

15/03/2011 | 18:35 | מאת: נטע

שלום, לפני כשנה עברתי טיפול יוד בבלוטת התריס עקב פעילות יתר רציתי לדעת מה ההבדל בין כדור היוד שאני קיבלתי לדיכוי הבלטה לבין כדורי היוד שמחלקים בסין עקב הקרינה הרדיואקטיבית ותפקידם. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מחלקים יוד מולקולרי שאיננו מקרין ומטרתו לתפוס אתרים לקליטת יוד בבלוטת התריס ובכך למנוע קליטת יוד רדיואקטיבי המגיע מקרינה מכור גרעיני. היוד הרדיואקטיבי שקבלת לפני שנה מטרתו לפגוע בתאי בלוטת התריס בצורה מבוקרת ולהוריד את פעילות היתר של הבלוטה פרופ מ קראוס

22/05/2015 | 23:37 | מאת: עלי

קבלתי טיפול ביוד עקב פעילות יתר של הבלוטה ובזמן של שבועיים עליתי 4 קילוגרם במשקל שאלתי היא האם תמשיך העליה במשקל עד שתעבור את גבול המותר אם כן איך למנוע זאת

10/03/2011 | 12:05 | מאת: דניאלה

אובחן לי תת פעילות של בלוטת התריס מזה כשנה וחצי אני מטופלת באלטרוקסין. שמעתי לאחרונה על הכורכומין החומר הפעיל בכורכום שמאוד עוזר למחלות שונות, רציתי לדעת האם לתת פעילות של בלוטת התריס אפשר להיעזר בתוסף כזה והאם הוא ייכול לעזור לאיזון והורדת מינון הכדורים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע לי על תועלת במתן כורכום. צריך להמשיך בטיפול באלטרוקסין כנדרש ולא להוריד את המינון פרוןפ מ קראוס

27/03/2011 | 17:04 | מאת: המשך

השאלה האם לקיחת תוסף כורכומין יכולה להזיק במקרה של תת-פעילות של בלוטת התריס? תודה

לא ידוע לי על פעילות הכורכומין בתת פעילות של בלוטת התריס ולא הייתי מחליף אותו באלטרוקסין פרופ מ קראוס

08/03/2011 | 17:52 | מאת: בתאל

עברתי ניתוח היפופיזה ואני מטופלת בפרדניזון 10 מ"ג מה קורה אם שוכחים לקחת את הכדור פעם אחת ? האם זה מסוכן? מה התופעות לוואי של התרופה הזו ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא קורה דבר אם שוכחים פעם אחת לקחת את הכדור.מבחינה כירורגית במינונים גבוהים התרופה גורמת לרגישות מוגברת לזיהומים, ולריפוי מופחת של פצעי ניתוח ועוד תופעות פנימיות נוספות פרופ מ קראוס

16/03/2011 | 13:50 | מאת: בתאל

כמו שאמרתי אני שותה 10 מ"ג יש לציין שאני חולה בקושינג ולפני הניתוח רמת הקורטיזול שלי בבדיקת איסוף שתן הייתה פי 5 מהנורמה ... 12 שעות אחרי הניתוח לקחו ממני דם ורמת הקורטיזול הייתה 6.3. זה מספיק נמוך לתוצאה של אחרי ניתוח או שזה חייב להיות 0? האם 10 מ"ג זה מינון גבוה?

08/03/2011 | 13:39 | מאת: חבי

שלום רב, אימי עברה ניתוח עקב גידול על הלבלב, במהלך הגידול לא הייתה ברירה והוצאו הלבלב הטחול כיס המרה וחלק מהתריסריון. ברור שכעת בעייתנו העיקרית היא העדר הלבלב ואיזון הסוכר בגוף, מעולם לא הייתה לאימי לפני כן בעיית סוכר, משקלהרצוי והיא אוכלת אוכל מבושל וטוב ,ככה שלמרות ההוראות שנתנו בבית החולים, שהן 2 יח' לפני כל ארוחה, ו-10 יח' לאנטוס לפני השינה, היא מגיעה למצב של 50 סוכר בבוקר, במהלך היום לא נתנו יח' לפני הארוחות והיא עמדה על 110 לערך , בערב ניתן הלאנטוס לאחר הארוחה (ללא יח' לפני)וכשעתיים אחרי קפץ הסוכר ל284, 4 שעות אח"כ ירד ל179. וב6 בבוקר היה 50. ביח' נתנו לנו הוראה להוריד ל8 יחידות, האם זה מספיק, יש תחושה של ניסוי וברור שצריך לנסות על מנת להצליח אך האם יש דרך לניסוי יותר בטוח בלי קפיצות כאלו וחרדת היפו? תודה רבה, אינני יודעת בדיוק לאן שאלה זו צריכה להיות מופנת , אפנה אותה גם לפורום תרופות. תודה רבה חבי

לקריאה נוספת והעמקה

צריך להפנות שאלה זו למומחה לסכרת כי האיזון לאחר ניתוח זה הוא מורכב ביותר פרופ מ קראוס

אשה לאחר לידה עם היתנפחות רצינית של ורידים ברגליים. ממה זה נובע ומה דרכי הטיפול? אשמח לתשובה מהירה!

לקריאה נוספת והעמקה

הלחצים הגבוהים בבטן בהריון ובלידה מפריעים להחזרה הורידית מהרגלים ומביאים להתבלטות ורידים ברגלים שחלקם נעלמים לאחר לידה. אם נותרים ורידים מורחבים, יעזרו גבים אלסטיות מתאימות, מניעת עמידה ממושכת, הגבהת הרגלים בשינה, ואם לא יספיקו לפנות לכירורג המנמחה בטיפול בורידי רגלים פרופ מ קראוס

28/02/2011 | 20:04 | מאת: רן

היי אני בן 26 ובחודשים האחרונים אני סובל ממגוון רחב של סימפטומים של בילבול חוסר ריכוז חרדות טחורים מידי פעם מחנק בגרון וכאבי חזה, ובבדיקת דם יצא כי הtsh הוא בסטייה ממש גבוהה של 80 , הרופא משפחה נתן לי מרשם של אלקטרוסין 50 מ"ג ולאחר שבוע הלכתי לרופא מומחה שהעלה אותי ל100 ושלח אותי לאולטרה סאונד שבה נראה מצב של היפותירואידים עם ממצא שהתוצאות יכולות להתאים למחלת ההשימוטו, כעת אני שבועיים על 100 ומרגיש סיפטומים שונים, רוב היום מרגע נטילת התרופה אני ישנוני ומרגיש מחנק מציק מאוד בגרון ואילו בלילה אני עצבני, בנוסף אני אוכל המון ולא מצליח להעלות משקל.האם זה הגיוני שעברתי ליתר פעילות? חשוב לציין שאני שבוע לפני בדיקות נוספות . רציתי לשאול האם כדי לי להוריד את המינון חזרה ל50 כי הרגשתי יותר טוב לפני ההעלאה אשמח לתשובה תודה

לקריאה נוספת והעמקה

חזור לרופא כדי לאזן טוב יותר את מצבך פרופ מ קראוס

24/02/2011 | 11:05 | מאת: נועה

שלום מצאו לי בלוטת לימפה מוגדלת 0.8 ס"מ בזוית הלסתית מימין. לאחרונה אני מתלוננת על מיחושים שונים באזור החזה, מאחורי החזה יד, כתף, אבל בצד שמאל. יש לי תור לכירורג שד, האם הוא הבן אדם שיכול לבדוק גם את שאר הבלוטות בגוף ? בכלל, איך לגשת לעניין הבלוטה הנפוחה? והאם הגיוני שכרורג המטפל בטחורים בודק גם שדיים באותה מידת מקצועיות ? כי זה אותו הרופא...

לקריאה נוספת והעמקה

פני לכירורג המתמחה לטיפול בשד. ישנם כירורגים המומחים לטיפול בטחורים וגם לטיפול בשד את הבלוטה בצוואר אפשר לברר ע"י בדיקה ידנית , אולטראסאונד וניקור במחט של הבלוטה פרופ מ קראוס

24/02/2011 | 09:49 | מאת: אנה

שלום ד"ר בני, 16, סובל מזה שנתיים מציפורניים חודרניות ברגליים. עבר הליך כירורגי והבעיה חזרה לאחר תקופה. מטופל באמבטיות מלח מדי יום. למרות זאת המצב לא נפתר, הולך בנעליים סגורות ולעיתים נחשף לדריכות ומכות בשיעורי ספורט ואימונים. שאלתי: האם טיפול בלייזר יכול לפתור הבעיה לתמיד? על מה תמליץ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

צריך קודם כל לא לגזור את הפינות של הציפורן. הטיפול בציפורן חודרנית חוזרת הוא טיפול כירורגי ולא ע"י ליזר פרופ מ קראוס

18/02/2011 | 09:49 | מאת: טלי

שלום..רציתי לשאול האם נטילת ויטמין aיכול להאיט את קצב בלוטת התריס?..אני סובלת מיתר פעילות ומטופלת בחצי כדור מרקפטיזול..ואם כן...באלו מזונות נמצא ויטמין a?..תודות..

לקריאה נוספת והעמקה

נטילת ויטמין A לא תאיט את פעילות בלוטת התריס. מוצרי מזון המכילים ויטמין A הם ביצים חמאה שמן דגים וכו' פרופ מ קראוס

14/02/2011 | 10:14 | מאת: מירי

ילדתי לפני כשבועיים בשבוע 36 בבדיקות בביה"ח נמצאה תת פעילות של בלוטת התריס אצל התינוק, חזרנוי על הבדיקות בגיל שבועיים ואלה הם התוצאות : ft4 17.2 , ft3 8.57, tsh 8.21 אין לי עדיין תור לאינדוקרינית,האם צריך לטפל בדחיפות? אשמח לקבל תשובה בהקדם,מירי

קימת עדין תת פעילות של הבלוטה ויש לחזור לטיפול רפואי פרופ מ קראוס

14/02/2011 | 09:45 | מאת: א

שלום מדובר בבן 86 שבבדיקה אקרעית מצא גוש ונשלח ל US התשובה ב US: איסטמוס-מעובה- 0.62 ס"מ. אונה ימנית-מוגדלת-רוחב 2.28סמ, גובה 2.58 סמ ועומק 2.14 סמ. הודגם נודול גדול בקוטר של 1.59*1.95 ס"מ בבסיס האונה בעל החזר הדים היפראקואי והיפואקואי. הודגם נודול קטן נוסף היפואקואי באספקט לטרלי בקוטר 0.23 סמ,גבולות שמורים. האם לפי ממצא זה אפשר לדעת אם מדובר בסרטן? נשלח למיפוי הבלוטה. מה יכול לצאת במיפוי שיהייה ברור יותר לגבי ממצא? והאם בכל מקרה צריך לעשות ביופסיה? סליחה על ריבוי השאלות אבל בגלל לחץ תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

כדי לדעת אם מדובר בסרטן יש לבצע ניקור במחט (FNA ) מיפוי יכול לעזור לדעת אם מדובר בקשר "קר, שבו סיכוי גבוה יותר לגידול פרופ מ קראוס

31/01/2011 | 22:41 | מאת: ויקי

שלום, עשיתי אולטרסאונד של בלוטת התריס , עקב כאבים בצוואר, ללא בעיות של בליעה. מצאו אצלי קשרית בבלוטת התריס, והרופא שלח אותי לבדיקת NFA. אני הרגשתי בחודשיים האחרונים כמה סימפומים רציתי לדעת אם הם קשורים: כאבים ביד מהכתף למטה כאבים בצוואר דפיקות לב רשום לי שהבלוטות נקיות ולא נפוחות. האם זה יכול להצביע על סרטן בגלל שבאתי עם סימפטומים של כאב?

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת FNA תראה אם מדובר בגידול. סימפטומים של כאב, דפיקות לב לא מורים בהכרח על גידול , דרוש ברור של טיב הבלוטה פרופ מ קראוס

18/01/2011 | 23:27 | מאת: אילנה

שלום רב, אני אישה בת 54, הסובלת מבלוטת התריס(תיראוד) מזה שנתיים, קיבלתי טיפול בכדורים 1 ליום- אלטרוקסין טבליות 100 מק"ג בעלון הצורף להנחיות רשום לקחת את הכדור בבוקר, לפני ארוחת הבוקר. האם ישנה אפשרות לקחת את הכדור בשעות הצהריים, אחה"צ או לפני ערב לפני הארוחה? מאחר כשאני נוטלת את הכדור בבוקר זה לא עושה לי טוב. בנוסף, האם קיים כדור מסוג שונה? הכדור הנ"ל גורם לי לחולשה ולירידה במשקל. היית מעוניינת לדעת האם קיים כדור טבעי או לא שיותר קל ויש בו פחות תופעות לוואי תודה רבה על התייחסותך.

אם יש לך תת-פעילות של בלוטת התריס את חייבת לקבל כדורי אלטרוקסין ,אין לכך תחליף. רצוי לקחת את הכדור בבוקר אך אין הכרח. פני לאנדוקרינולוג לקבוע אם את מקבלת איזון מתאים פרופ מ קראוס

10/01/2011 | 09:56 | מאת: נעמי

שלום, אני נמצאת שנתיים לאחר סיום הנקה, לוקחת סרזט עקב מיגרנות. עד עתה לא הפסיקה לי הפרשת החלב מהשד שיוצאת בלחיצה. ביצעתי בדיקות פרולקטין והוא תקין ולא גבוה. האם יכול להיות שהסרזט גורם לכך או שיש סיבה לדאגה נוספת? הפרשת החלב היא משני הצדדים. בנוסף יש לי צליאק. אשמח מאוד לתשובה תודה רבה

דבר חשוב ששכחתי לציין, נמצאה לי בלוטת לימפה מוגדלת בבית השחי מצד ימין, מבנה התאים בה תקין. תודה שוב

הפרשה מהפטמות יכולה ללנבוע מסיבות רבות. בראש וראשונה עליך לעבור בדיקת שדים ובתי שחי ע"י כירורג וכן יש לשלוח את הפרשות הפטמות לבדיקה ציטולוגית (כל צד בנפרד), לבצע ממוגרפיה ,בדיקה על-קולית של השדים ובדיקות נוספות פרופ מ קראוס

05/01/2011 | 00:36 | מאת: מיכל

האם תוצאות גבוהות של PTH iNTACT ?156 וCA 10.4 מעידות בהכרח על ADANOMA-אדנומה מה הטיפול הנידרש כיצד הוא מתבצע מה הסיכונים?

לקריאה נוספת והעמקה

ערכים גבוהים אלו של PTH וגם של קלציום בדם מעידים על יתר פעילות ראשונית של בלוטת התריס (PRIMARY HYPERPARATHYROIDISM)מצב זה נגרם ב-85% ע"י אדנומה (הגדלת בלוטה אחת ) וב-15% ע"י היפרפלזיה (הגדלת כל 4 הבלוטות). בעוד שבמצב הראשון הטיפול הוא כריתת הבלוטה המוגדלת במצב הני הטיפול הוא כריתת שלוש וחצי בלוטות פרופ מ קראוס

לפני כחודשיים עברתי הפלה טבעית בשבוע 9. אנחנו מעוניינים לנסות להיכנס שוב להריון. אתמול קיבלתי תוצאות של בדיקת דם: TSH קטן מ mlU/I 0.03 FT4 יצא 19.9 FT3 יצא 6.38 מה אומרות התוצאות? האם מותר להכינס להריון במצב זה? אני לא לוקחת שום תרופות.

לקריאה נוספת והעמקה

לפני החלטה על הריון חדש פני לבדיקת אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

04/12/2010 | 12:27 | מאת: צביה

שלום רב הנני ב46 לפני מס' חודשים נמצאה פעילות ייתר בבלוטת התריס התחלתי עם מרקפטיזול 1 ללא הואיל כיום אני מקבלת 40 מ"ג רופא אנדוקיני ממליץ לא להתמהמה ולעשת טיפול רדיואקטיבי במינן 131 אני חוששת מכך (12 ימיבידוד)ושואלת האם לא כדי לעשות פעולה כרורגית ולגמור עם זה אודה לובתך בכבוד רב

ניתן לטפל בבעיתך ע"י ניתוח כירורגי לכריתה תת-שלמה של בלוטת התריס. אך לפני כן הייתי ממליץ להתייעץ באנדוקרינולוג נוסף מומחה לטיפול בבעיות בבלוטת התריס פרופ מ קראוס

בעבר נותחתי לכריתת בלוטת מגן חלקי ,היום יש לי קישורית של 3-5 ס"מ גדולה ובצד שני כמה קטנות .היות והמקום נותח פעם מה הסיכונים . ומי המנתח הכי טוב באזור תא והמרכז.

לקריאה נוספת והעמקה

ניתוח חוזר באזור בלוטת התריס הוא בהחלט מסובך יותר.עליך לבחור מנתח בעל נסיון בשטח זה ולהתייעץ בו פרופ מ קראוס

04/11/2010 | 15:42 | מאת: צוות האתר

גולשים יקרים, אנו שמחים ליידע אתכם על פתיחתו של פורום כירורגיה אנדוקרינית. גלישה פורייה צוות האתר