מעכבי אנזים 5 אלפא רדוקטז

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

26/05/2012 | 22:02 | מאת: מקריח

תרופה המעכבת את פעולת האנזים 5 אלפא רדוקטז אשר ממיר טסטוסטרון לדיהידרוטסטסוטרון.לפני שאני לוקח תרופה שמפרה איזון של הורמונים בגוף אני מעוניין לדעת לגבי ההשפעות של ההורמונים עליהם היא משפיעה. יש לי 2 שאלות בנושא: 1) האם כל פעולת האנזים 5 אלפא רדוקטז הינו הפיכת טסטוסטרון לדיהידרוטסטוסטרון או שיש לו עוד פעילות בגוף כולל קשר לפעילות במערכת העצבים בגוף?ואם כן אשמח לדעת אילו עוד פעולות יש לאנזים בגוף. 2)מהם הפעולות עליו הDHT אחראי בגוף האדם ובמערכת העצבים? האם הוא בעל פעילות מזיקה בלבד(של נשירת שיער בגברים) או שיש להורמון הזה גם חשיבות לפעילות גוף האדם? תודה מראש על הסיוע

האנזים 5 אלפא רדוקטז(5AR) משתתף בגוף ב-3 תהליכים: ביאוסינטזה של מלחי מרה, מטבוליזם של אנדרוגנים ואסטרוגנים ובסרטן הערמונית פעילותו העקרית בגוף הזכר היא בהפיכת טסטוסטרון לדיהידרוטסטוסטרון(DHT) שהוא פעיל יותר ומצוי בעיקר במערכת המין. עיכוב האנזים מונע יצירת DHTומעלה בזכר את רמת הטסטוסטרון ואסטרדיול ולכן עלול להביא בזכר להגדלת שדים ולהתקרחות. מעכבי האנזים משמשים לטיפול בהגדלה שפירה של הערמונית וסרטן הערמונית בגלל פעולתם האנטי אנדרוגנית. לא ידועות לי פעולות ספציפיות שלו במערכת העצבים המרכזית, אלא פעילויות משניות לעיכוב יצירת DHT במערכת המין ועלית רמת טסטוסטרון ואסטרוגן בגוף. פרופ' מ קראוס

27/05/2012 | 19:32 | מאת: מקריח

קראתי בלא מעט מקורות שהפינסטריד מעכב הורמונים שונים אשר ביניהם הDHT העוזרים להפחית חרדה והורמונים נוספים הקשורים למצבי רוח, וגם יש לפינסטריד השפעה על הפרשת הגאבא במוח... האם שמעת על התופעות הללו?

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית