טיפול חדש בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

23/02/2012 | 11:51 | מאת: יפעת

שלום רב, אני בת 64 וסבלתי מתת פעילות של הבלוטה וגם גילו לי שימוטו.טופלתי באלטרוקסין. לפני כמעט שנה התחלתי לרדת מאד במשקל ואז התגלתה לי פעילות יתר ורק באוקטובר נתנו לי מרקפטיזול. מאז הבלוטה שלי עוברת מפעילות יתר לתת פעילות ואני מרגישה לא טוב כאשר הבלוטה עוברת לפעילות יתר, אני מקבלת דופק מהיר ולחץ דם גבוה. אני גם לוקחת נורמיטן 12.5 בוקר וערב. כמו כן השמנתי בחזרה וממשיכה להשמין מאד. הרופא המליץ לי לקחת את שני הכדורים מרקפטיזול ואלטרוקסין ביחד כל יום. האם מישהו שמע על שיטה זו והאם היא עוזרת? אני די פוחדת. המון תודה!

זה איננו טיפול חדש . יש לעקוב אחרי תפקודי הבלוטה ולהגיב בהתאם לשנויים פרופ מ קראוס

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית