פורום כירורגיה אנדוקרינית

כפי שקורה במרבית הארצות המערביות, וכפי שמשתלב עם המגמה של התמקצעות ומצוינות ברפואה בכלל ובכירורגיה בפרט, כך הדבר לגבי התחום של הכירורגיה האנדוקרינית. הכירורגיה האנדוקרינית עוסקת בטיפול הכירורגי במחלות המערכת להפרשה פנימית בעיקר מחלות בבלוטת התריס (תירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתירואיד), אדרנל, לבלב ועוד. הכירורגיה האנדוקרינית משלבת בתוכה בנוסף לכירורגים כלליים גם אנדוקרינולוגים, א.א.ג., אולטרה-סאונד ורפואה גרעינית. הוקם חוג לכירורגיה אנדוקרינית במסגרת איגוד הכירורגים בישראל שיעסוק במכלול המחלות בשטח זה, הטיפול בחולים, שיתופי פעולה, הוראה, ומחקר. הפורום לכירורגיה אנדוקרינית ינסה לתת מענה לחולים המתלבטים בשאלות בשטח זה.
483 הודעות
435 תשובות מומחה

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית

האם כדאי להיוועץ עם רופא מומחה, והאם כדאי להתחיל בטיפול תרופתי? כמו כן, רציתי לדעת מה דעתך על רפואה טבעית לטיפול בבעיה. תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

התייעצי ברופא הנשים בנושא זה פרופ מ קראוס

19/06/2014 | 19:27 | מאת: אמיר

שלום רב, לפני כחצי שנה גיליתי מעין בליטה בצוואר, לאחר בדיקה של רופא אמר שזה לא נראה לו בעייתי, אולם ליתר בטחון שולח לאולטרסאונד.בבדיקה לא ראו כלום באזור, אולם מצאו ממצא החשוד כפפילרי בבלוטת התריס,לפני כ3 חודשים עברתי ניתוח לכריתה מלאה. היום לאחר 3 חודשים אחרי הניתוח בבלוטת התריס, מרגיש את אותה גולה לשמכתחילה בגללה הלכתי להבדק ונמצאה כתקינה. חשוב לציין כי לפני הניתוח ערכתי עוד בדיקת אוטרסאונד שלא נראה שום ממצא חריג, כמו כן הפפילרי היה ממוקד ולא התפשט. התחושה כי של מעין לימפה נפוחה. יש לך מושג מה זה יכול להיות? מודה לך על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

גש לבדיקת רופא כירורג כדי לברר את טיב הבליטה פרופ מ קראוס

10/06/2014 | 12:30 | מאת: רונית

שלום, בת 60, יש לי סוכרת סוג 2 מאוד לא מאוזנת (A1C=8.9) אני נוטלת את התרופות הבאות לסוכרת: אמריל 3 מ"ג בבוקר יוקריאס 850/50 בבוקר, וגם יוקריאס 850/50 בערב אני מעוניינת לדעת האם ידוע לך על התנגשות כלשהי בין הטיפול התרופתי שלי, לשאר התרופות שאני נוטלת: נוטלת בבוקר: אמריל 3 מ"ג יוקריאס 850/50 טיפות עיניים דאוטרב (Timolol 5 mg, Travoprost 40 micrograms) סינטרואיד (אלטרוקסין) - 100 מ"ג וחלק מהימים 200 מ"ג נקסיום 40 מ"ג (Nexium) קרדילוק 7.5 מ"ג (Cardiloc) פלביקס 75 מ"ג (Plavix) מוטיליום 10 מ"ג (Motilium) 5 טיפות ויטמין D טריטייס 5 מ"ג נוטלת בערב: יוקריאס 850/50 טריטייס 5 מ"ג רוזבסטטין 20 מ"ג (Rosuvastatin) לעיתים נוטלת לפני שינה: כדור שינה ואבן. האם כדור השינה מתנגש עם הטיפול בסוכרת? אודה לתשובתך האם יש התנגשות בין כלל התרופות שלי לבין הטיפול לסוכרת? בברכה, רונית

לקריאה נוספת והעמקה

אינני מכיר את כל התרופות פנה לפרמקולוג שיבדוק אם קימת התנגשות בין התרופות פרופ מ קראוס

פרופסור יקר, אי בן 67 גימלאי טרי. לא סובל מכל מחלה או תופעה! בבדיקות בשנים האחרונות יש לי TSH גבוה כ- 10.5 ו- T4=10.5 אני לוקח כל יום תוסף של אצות ים נורווגיות המכילות כידוע יוד (סולגר) אני צימחוני שנים רבות ולמעשה טיבעוני!!! אני ממעט בעיקרון ליטול תרופות ורופא המשפחה רוצה לתת לי אלטרוקסין, האם לדעתך אני יכול להזיק כיוון שאני מסרב לאלטרוקסין? תודה רבה מראש. פרץ - ממעלות בקרוב בגבעת אולגה-עין הים.

לקריאה נוספת והעמקה

לפי תוצאת ה-TSH פעילות בלוטת התריס שלך נמוכה מידי ודרוש להוסיף לך אלטרוקסין לפי עצת הרופא שלך פרופ מ קראוס

15/05/2014 | 13:01 | מאת: אלעד

פרופ קראוס שלום, אשמח לקבל דעתך על הממצאים הבאים לאור הנסיבות:פפילרי,3 שבועות לאחר ניתוח, נוטל יוטירוקס מהיום הראשון לאחר הניתוח. TSH:4.46 T3:4.9 T4:17.2 TG:2.62 TG AB<20 כמו-כן, רמת קלציום בדם 9.30 כרגע מקבל 2 סנדוז ביום+ מינון 1 מ"ג ביום ויטמין d3 האם להשאיר את המינון/להעלות/להוריד? המון תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

התוצאות נראות סבירות דרוש מעקב ע"י אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

30/04/2014 | 16:53 | מאת: יוסי

שלום, שמי יוסי בריא בד"כ. בחמישה ימים האחרונים יש לי כאבים באזור החזה מתחת לצלעות בצד שמאל. הדבר החריג ביותר בכל הסיפור הזה וחשוב לי לקבל התייחסות אליו הוא שכאשר אני מלטף, אפילו הליטוף הרך ביותר, נקודה מסויימת בפלג הגוף השמאלי שלי מתחת לבית השחי, אני ישר מתקפל מכאבים בצלעות? איך יתכן שנגיעה במקום אחד יוצרת כאב כזה במקום אחר? הייתי במיון ועשו לי אק"ג (תקין) רנטגן צלעות וחזה (תקין) ובדיקת שתן (תקינה). הלכתי לכירורג אמר שזה לא הוא ושלח אותי לרופא עור לבירור הרפס. כרגע אין פריחה אז אין לדעת. אני בקושי זז, ודי אובד עצות. לאט לאט גם מתחיל להלחץ שאולי יש פה איזה משהו רציני שאנחנו מפספסים. דעתך (במיוחד לעובדה שאני נוגע בנקודה אחת וכואב באחרת - תגיד לי שאני לא משתגע). חשוב להזכיר שאני סובל מקושי שומן רבים בגופי. נבדקו כולם, כולל קשרי לימפה (: תודה, יהונתן.

לקריאה נוספת והעמקה

אתה צריך בדיקה חוזרת ע"י כירורג כדי לקבוע את טיב הבעיה ממנה אתה סובל פרופ מ קראוס

02/05/2014 | 13:35 | מאת: יוסי

שלום רב, הייתי אצל כירורג אך הוא טוען שזה לא בתחום שלו. ושוב אני חייב לשאול, האם נתקלת פעם במצב של ליטוף רך בנקודה אחת מכאיב באזור אחר לגמרי?

28/04/2014 | 13:34 | מאת: אלעד

שלום לפרופסור המכובד, האם מנסיונך קיים יתרון של אחת התרופות על פני השנייה, כמו כן האם ידוע על תופעות לוואי של מי מהן לטווח זמן הארוך. תודה

לא ידוע לי על יתרון של תרופה אחת על השניה אך יש אנשים שתרופה אחת מתאימה להם יותר מהשניה בעיקר מבחינת ההרגשה לאחר לקיחת התרופה פרופ מ קראוס

24/04/2014 | 19:17 | מאת: שרית

דר' נכבד שלום . אני בת 53 מטופלת משנת 90 בסיינטרואיד בשנה האחרונה 1000 MCG בשבוע בתוצאת TSH יצא לי עכשיו 8.2 שלפני כ חצי שנה היה לי 5 , ft4 - 15.5 a מזה שבוע עליתי למינון של 1100 . הופנתי לאולטרה סאונד שהתוצאה היא: א.ס תירואיד/ בלוטות המגן/ התריס *ממצאים : US בלוטת המגן ============= מידות הבלוטה: קטנות מימין משמאל האונה הימנית , העובי 8 מ "מ , הרוחב 8 מ "מ האונה השמאלית , העובי 8 מ"מ, הרוחב 7 מ "מ האיסת'מוס , העובי 1מ"מ מירקם הבלוטה: בלתי הומוגני . מימין ומשמאל הודגמו תהליכים היפואקוידים מעוגלים בגבולות חדים . מימין הודגם תהליך במידה של כ 11 *5 ס"מ משמאל הודגמה תהליך במידה של כ 7*4 מ "מ בבדיקה דופלר הממצאים אווסקולרים . הסתיידויות : אין אין לפנינו בדיקה קודמת להשוואה . הממצאים שטיבם לא ברור יכולים להתאים בין היתר : שינויים תגובתיים ? דלקתיים ? ממצא מטיב אחר ? ממליץ מעקב קלגיני רנטגני ולישקול ניקור דיאגנוסטי . נוכחות קשרי לימפה : ================== אין עדות לקשרי לימפה מוגדלים מימין משמאל ***ברצוני לברר מה פירוש וההסבר התוצאה ? במילים פשוטות להבנה . כיצד מתבצע ניקור בבלוטת התריס? חוששת מביצוע הפעולה הזאת . תודה מראש על ההסבר שרית ג.

לקריאה נוספת והעמקה
24/04/2014 | 19:42 | מאת: שרית

המלצות: סיכום: = בלוטות מגן קטנה דו צדדי עם תהליכים היפואקוידידגם מימין ומשמאל שטיבם לא ברור . אין עדות לקשרי לימפה מוגדלים . נא לישקול מעקב וניקור דיאגנוסטי .

24/04/2014 | 19:42 | מאת: שרית

המלצות: סיכום: = בלוטות מגן קטנה דו צדדי עם תהליכים היפואקוידידגם מימין ומשמאל שטיבם לא ברור . אין עדות לקשרי לימפה מוגדלים . נא לישקול מעקב וניקור דיאגנוסטי .

הממצא בבלוטת התריס דורש ניקור במחט עדינה(FNA) פני למומחה באולטראסאונד לביצוע הבדיקה והוא יסביר לך בפרוטרוט כיצד היא מבוצעת פרופ מ קראוס

26/04/2014 | 11:54 | מאת: שרית

מהי ליפומה לא קלאסית ?

13/04/2014 | 17:04 | מאת: חיים

שלום, בבדיקת אולטראסאונד של בלט על המצח (תורשתי), רך למגע (לאחר ביקור אצל כירורג) התקבלה התשובה הבאה עבור הכירורג: הסיבה לבדיקה - גוש נמוש. איזור הבדיקה - איזור מצח מצד שמאל. תת עורי, הודגם תהליך היפר אקוגני ולא הומוגני עם גבולות מטושטשים לא וסקולארי בגודל 2 סמ על חצ סמ. הממצא יכול להתאים לליפומה. ממה שהבנתי היפר אקוגני ולא וסקולארי זה טוב ואופייני לגוש שומן. כמו כן נבדק שאין מגע עם העצם. מצד שני, אמרו לי שלא הומוגני וגבולות מטושטשים, לא אופייני לליפומה, אם כי לא כתוב בתוצאה שיש להמשיך לבדיקה קלינית נוספת. האם יש סיבה לדאגה לממאירות, או שמדובר בליפומה קלאסית? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר קרוב לוודאי בליפומה דרוש מעקב ע"י אולטראסאונד בעוד 3 חודשים פרופ מ קראוס

21/04/2014 | 12:39 | מאת: חיים

נאמר לי ע"י רבים שאכן ככהנ אין מקום לדאגה ושליפומה במצח לא יכולה להיות הומוגנית ובעלת גבולות ברורים בגלל המבנה של המקום. מצד שני גם נאמר לי, שלא מדובר בליפומה קלאסית. האם עלי לדאוג? כמו כן, כיצד עלי לנהוג אם הכירורג יחליט שאין מקום לניתוח?

09/04/2014 | 09:23 | מאת: דנה

בוקר טוב, אני בת 32 בהיריון חודש שני , לפני חודשיים עשיתי בדיקת בלוטות תריס TSH T3 T4 והכל תקין, אתמול שוב ביצעתי את הבדיקה כל הערכים בסדר למעט TSH שהיה נמוך 0.28 , האם זה בגלל שיבוש הורמונים עקב היריון וזה יחלוף לי? מקווה שתעזור לי ותרגיע אותי אני מאתמול לא ישנתי ואני ממש מוטרדת... נא עזרתך תודה

ערך TSH מעט נמוך יש לעקוב אחריו במשך ההיריון פרופ מ קראוס

04/04/2014 | 20:55 | מאת: אלעד

שלום רב, רציתי לשאול האם לאחר ניתוח של כריתה מלאה חייב לעבור מיפוי על מנת לראות שהגידול לא שלח גרורות לשאר הגוף?

לקריאה נוספת והעמקה

אחרי כריתה מלאה של בלוטת התריס בגלל גידול יש לבצע מיפןי עם יוד כדי לברר כמה נשאר מן הבלוטה והאם נשלחו גרורות

17/03/2014 | 22:20 | מאת: עופר

לאחר צילום us נרשם הממצא הבא. חשוב לציין כי בלוטות הרוק תקינות וללא לימפאדנופתיה צווארית. מספר שאלות בעניין: א.מה זה אומר בעצם חשד לפריצת קופסית? ב.האם ניקור שעשיתי יכל לגרום לכך? ג.האם לאחר ניתוח ניתן יהיה לומר האם הגידול אכן פרץ את הקופסית או לא? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

א.פריצת הקופסית בבדיקה הסטולוגית מורה לרוב על גידול סרטני הדורש טיפול ניתוחי על ידי מומחה לניתוח מסוג זה ב.קרוב לוודאי שהפריצה לא נגרמה עי הניקור ג.לאחר הניתוח נדע בברור האם היתה פריצת הקופסית פרופ מ קראוס

13/03/2014 | 22:24 | מאת: אלעד

שלום לכולם, גידול פפילרי בבלוטת התריס בהליכים לקראת ניתוח. לאחר בדיקת דם שעשיתי התוצאות שהתגלו :ערכי TSH גבוהים לעומת T3 T4 תקינים.\ הווה אומר תת פעילות של בלוטת התריס. רציתי לדעת האם הערכים יכולים לנבוע מהגידול בבלוטה, או לחלופין הגידול נוצר מתת הפעילות? אשמח אם תוכלו לעשות לי קצת סדר בעניין.

13/03/2014 | 22:23 | מאת: אלעד

13/03/2014 | 18:14 | מאת: שני

בת 45 מטופלת באלקרוסין 100 מג כל יום ו 3 פעמים בשבוע 50 מג. לפני חצי שנה tsh :2.36 עכשיו tsh: 7.03 t4:12.5 מה עלי לעשות? ולמה הקפיצה הזאת? תודה.

לנסות להוסיף עוד יומיים של 50 מג בשבוע ולבדוק שוב TSH פרופ מ קראוס

07/03/2014 | 09:54 | מאת: אמיר

שלום רב, לפני זמן מה אובחן אצלי גידול פפילרי בבולטת התריס. הממצא הנ"ל התגלה לאחר שערכתי בדיקת אולטרסאונד וניקור דרך הקופה.לפני שאני הולך להליך ניתוח הומלץ לי עח בדיקת אולטרסאונד באופן פרטי על מנת שתהיה מקיפה יותר. שאלתי האם לא כדאי גם לעשות ניקור?האם הבדיקה ראשונה והגוש המחשיד ולאחר מכן הניקור שעשיתי דרך הקופה מספיקים?האם יכולות להיות טעויות באבחנת הניקור?האם אכן מספיקה בדיקה US? תודה,

לקריאה נוספת והעמקה

אם בבדיקת FNA וניקור תחת אולטרסאונד יש ממצא של קרצינומה פפילרית של בלוטת התריס זו בדיקה מספקת ועליך לפנות למנתח מומחה לניתוחי בלוטת התריס כדי לשקול ניתוח פרופ מ קראוס

הסיכון הנוסף לא משמעותי פרופ מ קראוס

04/03/2014 | 18:19 | מאת: יעל

שלום רב, יש לי מס' קשריות בבלוטת המגן, ואני נמצאת במעקב אחריהן. אולטרסאונד כל חצי שנה-שנה, ביקורת אצל רופא, וגם עשיתי פעם אחת דיקור בצוואר, והתשובה היתה שהכל בסדר ולהמשיך במעקב. בעשרת הימים האחרונים יש לי כאבים בגרון. לפי הבדיקותטח הגרון-אין דלקת, וזה כנראה ויראלי. הכאבים נעלמו לפני מס' ימים וחזרו שוב. שאלתי היא: האם יתכן שזה קשור לקשריות? הן כואבות לפעמים? או שזה דלקת גרון ויראלית שתעבור עם הזמן? תודה על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

כאבי הגרון יכולים להיות קשורים בבלוטת התריס. חזור על בדיקת האולטרסאונד של הצוואר ואם יש שינוי משמעותי לחזור על ניקור במחט (FNA) פרופ מ קראוס

05/03/2014 | 10:20 | מאת: יעל

תודה על תשובתך. אני אמורה לעבור ניתוח פלסטי שנדחה לעוד 3 שבועות בגלל כאבי הגרון. אם הכאבים חולפים ואין דלקת בגרון, האם אפשר לדחות את האולטרסאונד לאחרי שאחלים מהניתוח?

25/02/2014 | 18:43 | מאת: ש.

היי, אני לא יודעת אם אני בפורום הנכון, אבל לאמא שלי יש כבר בסביבות החודש תופעה מוזרה- כאשר היא במקלחת היא מרגישה גולה מוזרה באיזור הטבור (היא בת 44). כאשר היא מסיימת להתקלח היא לא מרגישה יותר את הגולה. היא ממאנת ללכת לרופא לבדוק את העניין... שאלתי היא, מה זה יכול להיות? האם זה יכול להיות משהו מסוכן? תודה רבה

מדובר כנראה בבקע טבורי ויש לפנות לרופא מנתוח בשאלה של ניתוח בטבור פרופ מ קראוס

25/02/2014 | 21:41 | מאת: ש.

תודה רבה

25/02/2014 | 13:35 | מאת: ira310

אני עברתי ניתוח להסרה של בלוטת התריס עקב סרטן בלוטת התריס בדיקות אחרונות מראות שיש מוקד עדיין, אני בתור לביופסיה ולאחר מכן יוחלט על פעולה כנראה ניתוח נוסף. וכאן אני אשאל שאלה רדודה שהתביישתי לשאול את הרופא שלי האם ניתן לשלב עם ניתוח שכזה...ניתוח משולב...אסתטי לצורך העניין (ניתוח אף) אני יודעת שהכי חשוב זה הבריאות... אבל גם ככה עבר עליי תקופה קשה..ושנים רציתי ניתוח אף...לפחות שמשהו ירגש אותי ויעודד אותי לתשובה אודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא מומלץ לשלב ניתוח קוסמטי באף בניתוח אונקולוגי בבלוטת התריס פרופ מ קראוס

20/02/2014 | 23:48 | מאת: רקי

שלום רב מיוני עד אוקטובר שנה שעברה ירדתי 20 קג במשקל. בתחילת אוקטובר התחילו כאבים חזקים ודימום בשרותים. ביקור אצל רופא שאבחן אותי עם טחורים מדרגה ראשונה. המליץ לאכול יותר סיבים ושמן פאראפין ומשחה. מאז הכאב חוזר ונעלם בתנודתיות של ארבעה שבועות. מבדיקה חוזרת אצל רופא אחר השבוע אובחנתי עם פיסורה. כמה שאלות: 1.האם יש קשר בין ירידת המשקל לפיסורה? 2.האם זה שכיח שהפיסורה תעלם לכמה שבועות ואז תחזור? 3. מה יכול להשפיע על ההחלמה של הפיסורה חוץ ממזון והפרשה? תודה רבה על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

הירידה במשקל של 20 ק"ג היא מטרידה מאד וטחורים או פיסורה אינם מסבירים אותה. יש קודם כל לבצע קולונוסקופיה כדי לשלול סרטן של המעי הגספרופ מ קראוס

21/02/2014 | 10:20 | מאת: רקי

הירידה במשקל הייתה עקב שבועיים של חוסר תיאבון שהחלטתי אחריהם לרדת במשקל על ידי הקטנת כמות האוכל שאני צורך כי אכלתי יותר ממה שהייתי צריך. באוקטובר הגעתי ל 70 קג ומאז אני יציב באזור ה 70 קג. בן 30, בדיקות דם תקינות חוץ מ TSH קצת גבוה (T3 ן T4 בסדר). איזה רופא צריך להפנות אותי לקלנוסקופייה?

19/02/2014 | 12:21 | מאת: יעל לוצקין

עם אפילפסיה קלה ללא התקפים מטופלת תרופתית בלמיקטל האם יש מניע מלהתחיל את הדיאטה - תרסיס ?

לקריאה נוספת והעמקה

להתייעץ עם נאורולוג

17/02/2014 | 19:19 | מאת: אווה

שלום רב!ברצוני להתיעץ איתך בנוגע לבלוטת המגן.לפני כחצי שנה נותחתי עקב סרטן פפילרי בבלוטה בצד אחד.לא היה צורך ביוד,בלוטות לימפה נקיות,אך מתרידות אותי כאבים בלתי פוסקים בחלק פנימי של הגרון,הכל שורף שם ונורא מציק.אציין שכאבים היו גם לפני ניתוח ובעקבותם התחלתי את הבירור בבלוטה.הייתי אצל רופא אאג,בדיקה אנדוסקופית תקינה,אולטרא-סאונד תקין.רופא אומר לי פשוט לשכוח מהכל ולהירגע...אבל כאבים הם נורא חזקים וזה ממש פוגע באיכות החיים שלי.מה תמליץ במצב הנה"ל?איזה בדיקות נוספות אליי לבצע?אודה על התיחסותך.

לקריאה נוספת והעמקה

אם הגידול שנכרת היה קטן מ-1 ס"מ לחזור למעקב רופא אאג, אם הגידול שנכרת היה גדול מ-1 ס"מ יש לשקול גם כריתת בלוטת התריס בצד השני וזאת ע"י מנתח מומחחה לכריתת בלוטת התריס פרופ מ קראוס

15/02/2014 | 15:44 | מאת: אלעד

שלום רב, רציתי לדעת מה היעילות של בדיקת TG, לאחר ביופסיה ואבחנה של קרצינומה פפילרית ולפני ניתוח?

לקריאה נוספת והעמקה

לאחר אבחנה של קרצינומה פפילרית יש לבצע ניתוח לכריתת הגידול, ורק אחרי הניתוח יש מקום לבדיקות מעקב פרופ מ קראוס

שלום בדיקה של תיפקוד הבלוטה tsh יצאה בסדר . איזה עוד בדיקות אפשר לעשות כדי לדעת אם יש קשר בן בעיה בעין כאב בעין דמעות והפרשות ....שרופא עייניים לא מוצא מימה הם ????? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקות נוספות הן T3 T4, תירוגלובולין ובדיקות נוספות אותן יש לבצע בהוראות אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

06/02/2014 | 21:44 | מאת: Avivit

שלום, אני לאחר לידה שנייה כ4 חודשים אחרי. החלה נשירת שיער עד כדי קרחות (כך גם בלידה הראשונה אותה נשירה ואותם קרחות) ביקשתי בדיקות מקיפות ויצא tsh 77 חשוב לציין כי אני עברתי הפרייה עם נסיונות של כשנתיים ותמיד נבדק ערך tsh במשך כל הזמן היה לי תוצאה של 2 גג 3 כך גם בהריון. האם התת פעילות קשורה ללידה? האם יש מקום לטיפול או שזה יחלוף לבד? אודה לתשובתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

המדובר בתת פעילות של בלוטת התריס הדורשת טיפול תרופתי ע"י תחליפי הורמון הבלוטה (אלטרוקסין למשל) - פני לאנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

30/01/2014 | 19:22 | מאת: אלעד299

שלום רב, אני עדיין מחכה לתשובת הניקור, אולם המחשבות לא מפסיקות לרוץ... להלן תיאור בדיקת אולטרסאונד: בלוטת המגן-בגדול ומרקם תקינים. באונה שמאלית ובאיסטמוס לא נצפו קשרים. באונה ימנית מודגם קשר איזואקוגני עם מספר הסתיידויות עדינות במרכזו והקפו גודלו כ: 21*12*14 ממ. בלוטות לימפה: תת לסתי מימין-הודגמה קשרית לימפה בגודל 29 ממ תת לסתי משמאל- הודגמה קישרית למיפה בגודל 18ממ בלוטות לימפה תקינות. הופנתי באופן באופן דחוף ל FNA וברשותך יש לי מספר שאלות: א.האם נראה שמדובר בגידול ממאיר על פי התיאור? ב.האם כדאי לפנות לעשות בדיקה במקביל באופן פרטי, שכן אם יתברר שאכן מדובר בגידול ממאיר, אצטרך ארצה לטפל אצל מומחה וזה אומר שוב דיקור ושוב זמן המתנה. ג.במידה ואכן יתברר כממאיר האם כדאי לפנות ישירות למנתח או לאנדוקנרילוג שכן, מנתח מן הסתם ירצה גם לשלוח אותי לניקור לפני ניתוח, ואילו אנדקרינלוג לא מנתח אז... אולי עדיף לפנות ישר למנתח. ד.האם השיטה של הרובוט הוכיחה את עצמה והסיכון בה גבוה יותר מהשיטה הרגילה? אודה לך תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

לפי התאור אפשרי שהמדובר בגידול ממאיר ולכן יש לחכות לתשובות של הניקור במידה שהמדובר בגידול ממאיר יש לפנות למנתח מומחה לניתוחי בלוטת התריס אם הניקור בוצע במקום אמין אני כמנתח של בלוטת התריס הייתי מסתפק בו השיטה של ביצוע הניתוח ברובוט בגלל גידול של בלוטת התריס עדין בחיתוליה בישראל. מפותחת מאד בדרום קוראה פרופ מ קראוס

03/02/2014 | 07:47 | מאת: אלעד

האם זפק גוייטר גורם לעייניים דומעות ולוחצות לאי נוחיות בעייניים ולבצקת וצרידות בגרון ? אם כן איזה בדיקות עלי לעשות ????????? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

על שאלה זו צריך לענות אצליך לאחר שנדע את תפקודי בלואטת התריס פרופ מ קראוס

שלום הבדיקה של תפקוד בסדר של בלוטת התריס . האם אפשר לבצע עוד בדיקות מעמיקות יותר ? איזה ? תודה

20/01/2014 | 19:57 | מאת: ארז

שלום מה ההבדל בין כירורגיה אנדוקרינית לבין כירורגיה ראש צוואר או אף אוזן גרון ??? מי צריך לטפל בבלוטת התריס ובלוטות לימפה ?

בבלוטת התריס ובבלוטות בצוואר מטפלים כירורגים כלליים המתמחים בכירורגיה אנדוקרינית, ומנתחיא.א.ג. המתמחים בניתוחי ראש צוואר פרופ מ קראוס

ראשית תודה רבה ש כתבת לי תשובה אבל כעת מצרפת את התשובה שקיבלתי מהאולטרסאונד.שאלתי האם אני צריכה לפי התשובה ניקור כי התרשמתי מהרופא האנדרוקרינית שזה נראה רק קיפולי עור מה שנראה להם כממצא.בנוסף לא כתוב כלל חשוד הנה התשובה ההפנייה: רגישות בצוואר מימין איסטמוס דק אונה ימנית 1.5x1.8x4.3 ס"מ אונה שמאלית 1.4x1.3x3.9ס"מ בלוטת התריס לא מוגדלת בעלם מרקם אחיד בקוטב עליון הודגמה קשרית סולידית.תת הדית .מוגדרת.ווסקולרית.בגודל 0.5 ס"מ במחצית תחתונה הודגמה קישרית מוגדרת מעורבת רובה ציסטית עם מחיצות עם רקמה מוצקה בהיקפה. והסתיידיות קשתית דקה בקוטב התחתון.גודלה 1.4x2.3x1.3 ס"מ היפורווסקולרית בשוליים באונה השמאלית הודגמה קשרית מוגדרת מעורבת .אווסקולרית.גודלה עד 9 מ"מ אין עדות לבלוטות לימפה צוואריות מוגדלות או חשודות לסיכום קשריות בבלוטת התריס כמתואר .קשר דומיננטית באונה הימנית.למעקב ******************* ראשית תודה תודה על תשובתך מראש תבורך בברכת האל האם אני חייבת לפי הנתונים לעבור את הניקור מודאגת מאוד וחרדה

לקריאה נוספת והעמקה

דרוש מעקב אחר הקשריות ע"י בדיקות אולטרסאונד ואם תופיע הגדלה משמעותית של קשרית לבצע ניקור במחט פרופ מ קראוס

האם חייבים לעבור ניקור בבלוטת התריס. למרות שרופאה אנדוקרינית כתבה שזה נראה לה קיפולי צוואר ובגלל זה נראה להם כממצא. הבלוטה נעלמה וגם האנדוקרינית אמרה שלא מרגישה כלום בצוואר בבקשה זו שאלתי האם תוכל בבקשה להגיב לי אשמח מאוד

מה שקובע היא בדיקת האולטראסאונד של הצוואר . גם אם הרופא לא מרגיש משהו בבדיקה ידנית של הצוואר אם יש ממצא חשוד באולטראסאונד מומלץ לבצע ניקור במחט של הממצא תחת אולטראסאונד פרופ מ קראוס

31/12/2013 | 11:22 | מאת: שרה

שלום רב פרופ' קראוס! בת 30. לפני 8 שנים, בעקבות תחושה כללית לא טובה, עשיתי בדיקת TSH שיצאה 6.5 בתקופה זו התיאבון היה ירוד מאד, מה שלא אופייני לי, ואיבדתי בתוך חודש 16 ק"ג ממשקלי. אז לא הבנתי בבדיקות והרופאה אמרה שהכל תקין. לא טופלתי. ומאז אני עם תיאבון ירוד וברזל נמוך. לאחר 3 שנים חזרתי על הבדיקה ששוב היתה גבוהה מהנורמה, הרופא הפנה לאנדוקרינולוג שנן לי אלטרוקסין 100 מ"ג. נטלתי את הכדור ועכבתי אחרי הבלוטה. לאחר שנתיים התוצאות היו 2.5. אז היו פרסומים לגבי התכשיר ופחדתי ליטול אותו והפסקתי על דעת עצמי. מאז, כבר 4 שנים הבדיקה תקינה ללא תרופות. אבל, תחושתי הכללית לא טובה והתיאבון עדיין ירוד. הBMI נמוך מהנורמה. ויש לי התקפים של הזעה ודופק מהיר.. האם ייתכן שלמרות התוצאות התקינות, התפקוד לא תקין? אציין כי בוצע גם CT צוואר בעבר (6 שנים) בעקבות כאבי ראש, ומצאו לי קשרית היפודנסית בגודל 1 ס"מ. לא בדקתי שוב מאז. סליחה על אורך השאלה. אודה לחוות דעתך.

לקריאה נוספת והעמקה

חשוב היום לבדוק את תפקודי בלוטת התריס ואם הם תקינים ללא טיפול יש לחפש סיבה אחרת למיחושיך ולהתייעץ עם אנדורקינולוג פרופ מ קראוס

29/12/2013 | 16:21 | מאת: אורון

אמא שלי עשתה את הבדיקה הנל ונרשם בתשובה כי תיאור הבדיקה והממצאים הם:u.s צוואר FNA- ,MNGנוגע שולט מימין 1.1 סמ,מירקם ספוגי,TIRADS 2,בוצע FNA..מה זה אומר בבקשה? בתודה מראש אורון..

לקריאה נוספת והעמקה

חשוב לדעת מה היתה התשובה של הניקור במחט(FNA) של הממצא כי לפיו יוחלט אם זקוקה לניתוח פרופ מ קראוס

16/12/2013 | 17:22 | מאת: כרמית

שלום, אני בת 60, סובלת מזה כ- 5 שנים מתת פעילות בלוטת התריס. אודה לכם אם תעזרו לי לפענח את הבדיקות הבאות: ביצעתי US בלוטת התריס, שתוצאותיו הן: מידות הבלוטה: האונה הימנית – העובי 11 מ"מ, הרוחב 13 מ"מ האונה השמאלית- העובי 13 מ"מ, הרוחב 10 מ"מ האיסתמוס- עובי 3 מ"מ מרקם הבלוטה- רב קשרי גס. בשתי האונות קשריות היפואקויות קטנות בקוטר מירבי כ 5 מ"מ. לא הודגם קשר דומיננטי. משני צדדים של הצוואר של הצוואר הודגמו מספר קשרי לימפה, בעלי צורה שמורה, ווסקולריים במרכז. הגדול- במשולש תרדמה קידמי תחתון מימין, באורך כ-20 מ"מ, בעובי כ-6 מ"מ. לאור תוצאות הבדיקה שלחו אותי לבצע ביופסיה FNA, שתוצאותיה הן: Thyroid, left lobe, FNA under ultrasound: -4 smears contain a single cluster of follicular cells and colloid only. The cluster shows a mild atypia. Snomed: T-96000, M-09350 כיוון שלא הצליחו להוציא מספיק חומר, שלחו אותי לבצע את הבדיקה הזו בשנית ולהלן תוצאותיה: Material insufficient for diagnosis, Few follicular cells present Snomed: T-96000, M-09000 כיוון שגם בבדיקה זו לא הצליחו להוציא מספיק חומר, שלחו אותי לבצע את הבדיקה הזו בשלישית, ולהלן תוצאותיה: -Blood and small detached fragments of fibro-adipose and lymphoid tissue with crush artifacts. - Material insufficient for diagnosis. Only few rare follicular cells present Snomed: T-96000, M-09000 לאור בממצאים התייעצתי עם שני רופאים שנתנו לי חוות דעת שונה. לכן חל אצלי בלבול ואשמח לקבל חוות דעת נוספת. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

הממצא איננו חד משמעי ודרוש מעקב נוסף ע"י בדיקת FNA חוזרת פרופ מ קראוס

12/12/2013 | 22:39 | מאת: יעקב

שלום אמי בת 64 מחלת רקע שהתגלתה בחצי שנה אחרונה פוליציטמיה ורה בחודשיים האחרונים התגלו ממצאים בבלוטת התריס בימין ובשמאל בגודל 1.2 1.5 (נשלקחה דגימה השבוע. עפ"י המדגים יש מס רב של ממצאים נקבע תור לדגימות תחת שיקוף) כמו כן התגלה ממצא במייצר קידמי אנטריורית לקשת אאורטה(ממצא רקמתי סמיך יותר משומן) רציתי לשאול אם יש הקשר בין 2 הממצאים בבלוטת התריס ואאורטה? האם איברים אלה לא קרובים ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא ברור אם לממצאים אלו קשר לבלוטת התריס צריך לבצע ניקור במחט (FNA) שלהם כדי לעמוד על טיבם פרופ מ קראוס

14/12/2013 | 22:13 | מאת: יעקב

ראשית תודה

11/12/2013 | 09:33 | מאת: אמיר

היי לאחר אולטרא סאונד להלן התשובה - בית שחי שמאל הודגמו מספר בלוטות לימפה עם מרקם שומני ,ווסקולריזציה מרכזית, בגודל עד 1.2 *2.2 סמ. - בית שחי ימין הודגמו בלוטות בודדות ,בגודל עד 0.9*1.8 סמ ,עם מרקם שומני, ווסקולריזציה מרכזית. אני בן 36 חולה קרוהן אבל ברמיסיה - האם הבדיקה תקינה ? או שזה חלילה משהו ממאיר?

15/12/2013 | 08:06 | מאת: פרופ מיכאל קראוס

הממצא דורש בדיקה ע"י רופא ואולי ניקור במחט (FNA) אם קים קשר חשוד פרופ מ קראוס

02/12/2013 | 10:11 | מאת: רוז

שלום רב, אני מזה תקופה מרגישה חולשה וטיפה עייפות , בדיקות דם תקינות , עברתי בדיקת דם לבלוטות התריס בחודש 07.2013 ובחודש 09.2013 והיו תקינות , האם יש טעם לעבור שוב את הבדיקה בגלל תחושות אלה? האם זה חלילה מעיד על תת פעילות או יתר פעילות? האם מעיד עח מחסור יוד ? אודה לעזרה

לקריאה נוספת והעמקה

בכדי לענות על שאלותיך אנא בצעי את הבדיקות T3 T4 TSH ובצעי בדיקת אולטראסאונד של הצוואר ובלוטת התריס פרופ מ קראוס

26/11/2013 | 06:24 | מאת: הילה

תוצאות בדיקת fna בלוטת התריס Minimally Cellular Hemorrhagic Smears showing: Clusters of Small' uniform'cyologically benign appearing follicle cells minimal basophilic colloid No macrophanges idntified The smears received are negative for malignant האם תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

משטח של תאים פוליקולריים עלול להיות תוצאה של FOLLICULAR TUMOR הדורש ברור ע"י בדיקה קלינית ובדיקת אולטראסאונד של הצוואר, מעקב ולעיתים גם ניקור נוסף פרופ מ קראוס

21/11/2013 | 11:59 | מאת: שמחה

שלום לבעלי הוצאה בלוטת התריס ורשום במכתב שחרור rln זוהה ושומר תוך משימוש ב-nim מה זה אומר? בבלוטה היה גוש האם לזה הכוונה? תודה רבה על התשובה

23/11/2013 | 10:58 | מאת: שמחה

18/11/2013 | 11:56 | מאת: שונית

שלום, תוצאות בדיקות דם לבלוטת התריס: tsh - 1.03 thyroglobulin - 223 thyroglobulin ab - 3.6 anti thyroid peroxid - 0.3 יש לי גוש שנבדק כל שנה בביופסיה. מעולם לא נלקחה בדיקת דם ל-THYROGLOBULIN אזי אין למה להשוות. מה אומרות התוצאות? תודה

לפי הבדיקות דרוש המשך מעקב פרופ מ קראוס

20/11/2013 | 09:27 | מאת: שונית

17/11/2013 | 08:09 | מאת: הילה

באולטארסואנד מצאו קישורית של כ 2.25 קוטר ונשלחתי ל FNA. קיבלתי תוצאות של FNA. מישהו יכול בבקשה לעזור לפענח? Colloid and Clusters of regullar follicular cell with focal minimal atypia, probable reactive. Recommend reaspiration בדיקת TSH = 0.3 T3/T4 בטווח הגבוה

לקריאה נוספת והעמקה

המדובר על ממצא חשוד לגידול פוליקולרי של בלוטת התריס וממליצים על ביצוע ניקור נוסף, ואף יהיה בעתיד צורך לניתוח לפי התשובה שתתקבל פרופ מ קראוס

02/11/2013 | 12:50 | מאת: הילה

שלום. הופנתי לבדיקה לאחר ש tsh יצא 0.02 ולאחר חודש וחצי 0.03 להלן התוצאה: )tc 99m 04) הבלוטה מוגדלת ריכוז החומר- מעט בלתי הומוגני, מוגבר בשתי האונות במיוחד בחלק אמצעי באונה הימנית, איזור חם, מופחת במקצת בחלק התחתון באונה הימנית. יכול להתאים גויטר קטן קשרי. קצה תחתון של הבלוטה מעל פתח בית החזה. אשמח לקבל הסבר לגבי התוצאה. עליי לציין שילדתי לפני שנה. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

סמני יתר פעילות של הבלוטה דרושה בדיקת תפקודי בלות התריס ומיפוי יוד חוזר פרופ מ קראוס

02/11/2013 | 12:41 | מאת: הילה

לקריאה נוספת והעמקה

ניתנה תשובה לשאלתך

שלום פרופסור, אני בן 32, מספר שנים במעקב אולטרהסאונד + FNA לבלוטת התריס (המעקב התחיל בגלל הגודל). נתקבלו תוצאות לבדיקה האחרונה – אודה להסבר המשמעות. "בוצעו שני ניקורים בהנחיית סונר: בניקור אונה שמאלית התקבל חומר דמי שהכיל קולואיד דליל ומעט סמיך, קבוצות רבות של תאים פוליקולרים בסידור סולידי חלקם עם שינויים דגנרטיביים, מספר קבוצות בסידור פסאודופפילרי, קבוצות של פוליקלים שלמים מקרופגים מעטים והסתידויות מעטות. נגע פרוליפרטיבי. לאבחנה סופית מומלץ ביופסיה. בניקור אונה ימנית התקבל חומר דמי שהכיל קולואיד דליל וסמיך וקבוצות של תאים פוליקורלים עם שינויים דגנרטיביים. זפק קולואידי." אבקש לדעת: מה המשמעות של הממצאים? מה הכוונה שינויים דגנרטיביים? נגע פרוליפרטיבי? מה הכוונה שצריך ביופסיה לצורך אבחנה סופית? האם FNA אינה ביופסיה? תודה רבה על עזרתך! חן

לקריאה נוספת והעמקה

הממצא חשוד לגידול של בלוטת התריס דרוש יעוץ של מנתח מומחה לגידולי בלוטת התריס פרופ מ קראוס

28/10/2013 | 22:24 | מאת: ניר

בן 35, כמעט שנתיים סובל מפיסורה , כאשר היו לי תקופות טובות יותר . התק' האחרונה מאוד לא טובה, הייתי אצל 2 רופאים, שניהם עדין לא ממליצים על ניתוח. אולם אמרו שאם זה אל יעזור יתכן ואצטרך כן אבל עדיף לנסות ללא. לאחרונה התחלתי לקחת פסיליום לפני השינה, בנוסף אני מורח rectogesic ו nifedipine gel בנוסף אני לוקח לפני השינה כפית של אגיולקס. הבעיה הכי משמעותית אצלי שהכאב נגרם , סליחה על התיאור אבל מהחתיכה ה1 שיוצאת , וזה מה שגורם לי אחר כך לכאבים וכן כאבים במהלך היום בייחוד בישיבה. אני ממש מקווה לא להגיע לניתוח - האם יש לך עבורי המלצות נוספות? האם ישנם מאכלים שאני יכול לאכול שיבריא אותי מבפנים ? כי נראה לי שהפיסורה שלי הינה יחסית עמוקה ואני לא בטוח שהמשחות שאני מורח עוזרות. הכאביפ ביציאה הראשונה מאוד כואבים. האם שימוש בשמן קוקוס יכול לעזור? (לרפא \ לרכך יציאות ?) כמובן שאני מוסיף הרבה פשתן לאוכל שלי ושותה הרבה מים . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

על שאלה מסוג זה אוכל לענות לך רק אחרי בדיקה במרפאתי בבית החולים אלישע בחיפה פרופ מ קראוס

26/10/2013 | 18:37 | מאת: שרית

שלום אני אישה כבת 53, אני כ8 שנים עם בלוטת תריס מוגדלת, ישנם שינויים פה ושם לא משמעותיים, רציתי לדעת שאם ייתכן ומצב זה גורם ליובש בגרון ולכאבי שרירים בצוואר. אשמח לקבל תשובה, שרית.

לקריאה נוספת והעמקה

כדי לדעת אם יש קשר בצעי תפקודי בלוטת התריס T3, T4, TSH פרופ מ קראוס

27/10/2013 | 21:14 | מאת: שרית

פרופסור שלום, לא הבנתי מה בדיוק התשובה שרשמת לי האם תוכל להסביר בבקשה. בלוטת התריס מוגדלת ואין לי בעיות תפקוד שרית

17/10/2013 | 15:30 | מאת: ליבון

אני ידועה כסובלת מפרפור פרוזדורים התקפי כרוני, הגעתי לרמת הגעתי לרמת של tsh0.14 לאחר קיבלתי טיפול של מרקפיטזול במשך כחודש והגעתי ל0.09 tsh איני יודעת מה הייתה רמת הts ביום שהתחלתי לקחת את התרופה , האם יתכן שהיה יותר נמוך מ0.09 ועלה אחרי חודש לרמה זו או שפשוט התרופה לא משפיעה עלי?

אם TSH ירד מ-14 ל-0.09 הרי שלתרופה היתה השפעה טובה. צריך להמשיך ולעקוב אחרי רמות TSH פרופ מ קראוס

מפני שאני סובלת מתת פעילות קלינית ,ולא מתת פעילות בלוטת התריס. משום מה התרופה לא השפיעה עלי , וtsh שלי המשיך לרדת למרות שאני מטופלת בכדורים כחודש 10 מ"ג ליום . תודה רבה שענית לי אבל נראה לי שלא הבנת אותי. שבוע טוב!

שלום רב, כתוצאה מדלקות גרון מתמשכות במהלך 4 חודשים עם ממצאים חוזרים של סטרפטוקוק A הופנתי בין השאר לבדיקת אולטראסאונד לבדיקת בלוטות נפוחות בקרבת השקדים והלסת. להלן ממצאי בדיקת US בלטות המגן: הבלוטה בגודל ומבנה תקין. באונה השמאלית הודגמה קשרית מסוידת בקוטר עד כ-0.6 ס"מ לא הודגמה לימפהדנופטיה תת לסטית. בשרשראות צוואריות הודגמו מספר בלוטות לימפה בעלות מבנה תקין באורך עד 2.6 ס"מ מימין ו-2.3 ס"מ משמאל. שאלתי אליכם: - האם התוצאות מתאימות לסימפטומים? - מה המשמעות של קישרית מסוידת בגודל 6 מ"מ, האם צריך לבדוק את זה, והאם עשוי/עלול להיות קשר לדלקות הגרון? תודה!

התוצאות מתאימות למחלה שאתה מתאר, אך דרוש מעקב ע"י אולטרסאונד חוזר אחרי כ-3 חודשים לראות האם חלו שינויים בבלוטות, וכן האם חל שינוי בבלוטה המסוידת בבלוטת התריס שאיננה דורשת כרגע בירור נוסף. גם משך המחלה הארוך דורש מעקב פרופ מ קראוס

04/10/2013 | 21:33 | מאת: Sagit

Tsh שלי 7.95 free t4 10.85 האם מצריך טיפול דחוף או שזה לא ממש חמור לפי מה שהבנתי 7.95 זה גבוה פונה אלייך לאחר שקיבלתי היום תוצאות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקות מורות על תת פעילות של בלוטת התריס דרושה התייעצות עם אנדוקרינולוג פרופ מ קראוס

02/10/2013 | 09:58 | מאת: דויד

אודה לכם על הסבר לתוצאות בדיקת א.ס: גודל אונה ימנית תקין עם אזור הפואקוגני עד 0.9 ס"מ גודל אונה שמאלית תקין עם ממצא הפראקוגני עד 0.9 ס"מ רוחב איסטמוס תקין מרקם אין עדות ללחץ על אברים סמוכים אין עדות לחדירה למצר עליון סיכום:קשריות בודדות בשתי אונות בלוטת התריס כמתואר

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בקשריות בבלוטת התריס הדורשות מעקב. אמם יתברר בחודשים הקרובים שאחת הקשריות הולכת וגדלה יש לבצע ניקור במחט (FNA) של הקשרית תחת אולטרסאונד פרופ' מ קראוס